toetsenbord schoonmaken

Ik heb zo'n mooi apple toetsenbord.

Hoe moet ik die schoonmaken, want hij is ondertussen erg stoffig.
Kan ik gewoon de toetsjes eraf halen of is er een andere manier?

Google even zou ik zeggen.

Ze zijn open te maken namelijk.

Hier staat het:

http://homepage.mac.com/johnny_cash/PhotoAlbum14.html

[url=http://macwereld.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=573&Itemid=167/]Deze is ook handig[/url]

dank je. Zo kan ik hem schoonmaken.

't zou bij mij gegarandeerd fout gaan. Ik zou waarschijnlijk een toets kwijtraken of een van die schroefjes.

tja dan moet je het niet doen :P

[quote:5a74ac7f73="laurabaakman"]'t zou bij mij gegarandeerd fout gaan. Ik zou waarschijnlijk een toets kwijtraken of een van die schroefjes.[/quote:5a74ac7f73] Je moet niet eens een schroefje losmaken... Ik heb het onlangs ook eens gedaan. Floriaan

Niet aan beginnen als je zo onhandig bent als ik... :D

Hoe zit het met de toetsen van een iBook G3 700 Mhz..? ik wil die toetsen wel een voor een los krijgen, maar ik ben bang dat ik iets breek... Bij mij lijkt het alsof de toetsen vastgeniet zijn aan het toetsenbord.. ik heb een toets een klein beetje opgetild en zie dat het bevestigd is met zo een klein metaal streepje zo als een nietje... Kan ik die toets gewoon losrippen, I dont want to fcuk my ibook...

Van het qwerty-keyboard heeft unSOUND ooit een plaatje gepost, anders voor het demonteren het ding even op een kopieermasjien leggen.

@TurkishDelight: ik meen dat het toetsenbord van de Bookjes één geheel is. Je zou eens in een servicemanual kunnen neuzen.

Geldt dit hetzelfde voor het draadloze toetsenbord?

Gewoon foto maken van het toetsenbord, op je Mac zetten. En de toetsen één voor één losmaken, en dan uitkuisen, zo doe ik het toch altijd. Werkt perfect.

Oei....waarom zoveel moeite? Ze hebben tegenwoordig van die hoge luchtdruk spuitjes die lucht tussen/onder je toetsenbord spuit om stofdeeltjes letterlijk weg te blazen. Die zijn speciaal gemaakt voor het reinigen van toetsenborden. Mediamarkt heeft deze spuitflessen zeker. Ik gebruikTE persoonlijk mijn eigen stofzuiger in combi met een zacht mondstukje.

Ik heb ook wel eens gelezen ergens dat door je vette vingers de lettertjes van je toetsenbord na een lange tijd verdwijnen. (wel een lane tijd hoor)
Daarom heb ik onlangs de iSkin aangeschaft. Ze hebben wel gelijk dat deze af en toe vies wordt(duh…daar is het ook voor…om al die shit op te vangen wat anders onder je toetsenbord komt), zodat deze vieze stofdeeltjes op je schermt terechtkomt. Maar in combinatie met een screenprotector heb je dit probleem niet meer.
Blij met de aanschaf van beide producten!

Cheers

De knopjes zelf kun je heel eenvoudig losmaken, als je er een bot mes tussen zet kun je ze 1 voor 1 loswippen. Je hoeft dan nog niks open te schroeven... Gewoon een nagel-borstel over de plank zelf, en de knopjes even laten weken in een sopje.

Als je ze terug wilt zetten moet je even deze foto gebruiken:

http://www.ferrari-spotters.nl/Plaatjes/keyboard.jpg

De lastigste toetsen zijn de [b:b5d430a10c]i[/b:b5d430a10c] en de [b:b5d430a10c]/[/b:b5d430a10c] , deze lijken erg op elkaar,
maar de [b:b5d430a10c]/[/b:b5d430a10c] staat iets schuiner dan de [b:b5d430a10c]i[/b:b5d430a10c].

[img:b5d430a10c]http://www.ferrari-spotters.nl/Plaatjes/keyboard2.jpg[/img:b5d430a10c]