Toetsencombinatie

Kan iemand mij vertellen wat de toetsencombinatie is voor ? (apple-teken)?

command cmd of ?
Kortom (appeltje is tegenwoordig command)

OS X-toetscombinaties
http://support.apple.com/kb/HT1343?viewlocale=nl_NL

De betreffende site had ik al gevonden, maar ook daar kan ik niet de toetsencombinatie voor het teken ? vinden. Ik weet wat het ? teken betekent. Heeft iemand nog suggesties?

? is een toets (dus geen toetsencombinatie ) en waar je een toetsencombinatie mee kunt maken.

Edit , indien je dit bedoeld : ? = alt shift k

Vreemde vraag, je hebt het daarnet toch ingetikt ? ? En hangt dat verder niet af van lettertype tot letterype?En anders via keyboard viewer ?

Cmd is voor Windows Ctrl. Bedoel je dat?

Geef anders even aan waarom je dit wilt weten. Dat helpt ons weer met meedenken... Heb je soms een Windows toetsenbord voor de Mac in gebruik?

hij wil gewoon dat teken kunnen typen, hij heeft het nu waarschijnlijk ergens gekopieerd

Vroeger was het Control-q in font Chicago. Tegenwoordig is het wat meer werk. [url=http://newmacuser.com/have-you-ever-wanted-to-have-an-?-command-key-in-you-text/]Have you ever wanted to have an ? (Command Key) in you text?[/url]

[quote=1984 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/toetsencombinatie#post-2496134 time=1354706053]appeltje is tegenwoordig command[/quote]En als je dat zo blijft noemen is er grote kans dat heel veel mensen totaal niet begrijpen welke toets je bedoelt …

[quote=eiko url=http://www.onemorething.nl/community/topic/toetsencombinatie#post-2496163 time=1354711393]hij[/quote]"Jeanien" komt op mij niet over als de naam van een "hij" ;)

De oplossing van Willemien is er eentje. Een andere is om het bestand ~/Bibliotheek/KeyBindings/DefaultKeyBinding.dict aan te passen. Je komt in de Bibliotheek door naar de Finder te gaan, op het menu Ga te klikken en de ?-toets in gedrukt te houden: in het lijstje komt dan ook de Bibliotheek te staan. Zoek de map KeyBindings en open DefaultKeyBinding.dict met Teksteditor; je kunt ze allebei zelf aanmaken als ze niet bestaan.

In het bestand zet je dan het volgende:
[code]<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>^m</key>
<dict>
<key>^c</key>
<array>
<string>insertText:</string>
<string>?</string>
</array>
</dict>
</dict>
</plist>[/code]Na uit- en weer inloggen kun je Ctrl+M aanslaan en dan Ctrl+C om ? te typen. Je kunt natuurlijk ook nog andere toevoegen — zo heb ik bijvoorbeeld Ctrl+M Ctrl+O voor ?, Ctrl+M Ctrl+S voor ?, Ctrl+M Ctrl+F voor ?, Ctrl+M x voor ×, en nog zo een berg andere.

Maar een makkelijkere methode om hetzelfde voor elkaar te krijgen is om [url=http://www.cocoabits.com/KeyBindingsEditor/]KeyBindingsEditor[/url] te downloaden :) Dit leest het genoemde bestand in en laat het je aanpassen zonder dat je zelf XML hoeft te gaan schrijven:
[img]/uploads/community/82c67a1b670d78d57b9393eaa823c0a8f5d1df9b_0.png[/img]

²?????.......?

[quote=Jakko Westerbeke url=http://www.onemorething.nl/community/topic/toetsencombinatie#post-2496273 time=1354728794][quote=1984 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/toetsencombinatie#post-2496134 time=1354706053]appeltje is tegenwoordig command[/quote]En als je dat zo blijft noemen is er grote kans dat heel veel mensen totaal niet begrijpen welke toets je bedoelt … [/quote] Of andersom Jakko Westerbeke, of denk je dat die iets oudere toetsenborden niet meer gebruikt worden

[img]/uploads/community/edf9dbef1c6f3379339afe5c8311d6d09d8eccbe_0.jpg[/img][/quote]

Betreft het ? symbool : systeemvoorkeuren > toetsenbord > vink "toon Tekenweergave" aan voor in de menubalk, vervolgens vind je daar symbolen zoals ? voeg of sleep deze erin.

[quote=1984 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/toetsencombinatie#post-2496410 time=1354739379]of denk je dat die iets oudere toetsenborden niet meer gebruikt worden[/quote]Ik kan het mishebben, maar ik denk dat er op de huidige Apple-toetsenborden zoals die in Nederland verkocht worden, op de Command-toets twee dingen staan: "cmd" en "?". Vroeger, vóór het platte aluminium toetsenbord, stond er "?" en "?" op — zoals op je foto te zien is (het bovenste toetsenbord op die foto is volgens mij een Amerikaans model, daarop staat "command" voluit geschreven) maar de meeste mensen die die nog hebben, zullen degenen zijn die een Mac gekocht hebben toen dat de norm was.

[quote=1984 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/toetsencombinatie#post-2496410 time=1354739379]Betreft het ? symbool : systeemvoorkeuren > toetsenbord > vink "toon Tekenweergave" aan voor in de menubalk, vervolgens vind je daar symbolen zoals ? voeg of sleep deze erin.[/quote]Dat werkt goed voor symbolen die je af en toe nodig hebt. Ik vind het aanpassen van DefaultKeyBinding.dict de handigere oplossing voor symbolen die je vaak nodig hebt, zoals ? en ? als je op dit forum wel eens mensen probeert te helpen :)