toont CD niet

hoi,

ik heb het soms, als ik in m’n powerbook een cd insteek terwijl een ander programma loopt, dat ie niet op de desktop verschijnt. dus niet in de finder te vinden is ook. hoe vind ik die in godsnaam terug? zonder te rebooten? want ik kan hem ook niet ejecten, zonder dat hij ‘zichtbaar’ is voor de mac?

dit is nu de derde keer dat ik het voor heb, en vind het eigenlijk echt niet leuk. koop je speciaal een mac om niet meer te moeten rebooten :frowning:

en als ik naar 'toast' ga om zogezegd iets te branden, zegt hij 'tray open' ???

Ik dacht dat er een Unix commando was om de CD tray te openen. Weet iemand die?

drutil eject

meer info hier http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=17671&highlight=

[quote:f7195cdc3b="junkiesxl"]drutil eject

meer info hier http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=17671&highlight=[/quote:f7195cdc3b]

Weer wat nieuws geleerd :)… Hij zat nog ergens vaag in mijn hoofd… maar nu heb ik het weer opgefrist… dank

En anders via Hulpprogramma's->Schijfhulpprogramma. Als het goed is, staat de CD/DVD daar wel vertoond. Als je dan bovenin klikt op deactiveren en vervolgens activeren (wel eerst 1x op de cd klikken) dan zou ie er ook weer moeten zijn. Ik heb het regelmatig met een memory stick namelijk. Als ik bestanden overzet tussen mn Mac en PC dan geeft ie de stick soms ook niet weer in de Finder, maar wel als ik de voorgaande procedure doorloop. Dit even voor de mensen met 'Teerminalvrees'. Het kan dus ook via een grafische manier. :mrgreen:

bij schijfhulpprogramma had ik nog niet gekeken. zal ik eerst ns proberen in het vervolg. als dat niet werkt, zal het terminal worden!

zolang ik niet moet rebooten kan ik ermee leven. tis totnutoe de enige ‘flaw’ die ik ondervonden heb