Topic ten onrechte gesloten / te strenge moderatie op OMT

Het valt me de laatste tijd op dat er bijzonder snel topic gesloten worden op OMT. En vaak ook nog met onduidelijke of niet kloppende redenen.

Zie dit topic (niet mijn topic, ik heb er ook niet in gepost):
http://www.onemorething.nl/community/topic/prijzen-overal-gelijk-hoe-zit-dat-eigenlijk

Unsound sluit het topic en verwijst in zijn redenatie naar topics die niet relevant zijn. Bovenstaand topic gaat over de vaste verkoopprijzen in Nederland, een interessant onderwerp, en de verwijzingen van Unsound gaan over euro-dollar topics. Dat is toch echt wat anders.

Is er een beleidswijziging? En kunnen dit soort wijzigingen ook besproken worden op het forum?

Viel mij ook al op. Maar wellicht is het handige om de desbetreffende mod gewoon een PB te sturen.

Het sturen van een PB was in eerste instantie ook mijn reactie, maar het is een trend. Daarom dit bericht. Er worden veel onderwerpen te snel gesloten. Dat vind ik jammer.

Hoewel die thread me toevallig ook opviel, is er voor mij geen trend zichtbaar. Het forum moet toch een beetje leefbaar gehouden worden. Het beste is denk ik even een PM om eventueel even uitleg te vragen bijvoorbeeld.

Helemaal me eens.
En gelijk heb je om het niet via een PM te doen, want schiet de gemeenschap er niets mee op.

Waar wel veel moeite genomen wordt door onze moderators is het melden dat het topic in een verkeerd sub-forum staat maar het verwijderen van off topic berichten kennen ze niet.
Dit is voor mij veel storender want je moet heel veel tekst doorlezen die echt niets met het topic te doen hebben.
Dit kost meer tijd dan via de zoek functie een relevant (maar misschien in een verkeerd topic geplaatst) bericht te zoeken.

Overigens denk ik dat de functie van moderator een hele ondankbare is want je kan het toch nooit goed doen voor iedereen. Ik hoop dan ook dat reacties hier als opbouwende kritiek tot uiting komen en dat dit niet een afzeik topic wordt.

Trends zie je overal. Er is ook de trend om niet meer te zoeken, mede veroorzaakt door het feit dat we momenteel een nood-zoekfunctie hebben via Google, die lag niet zo makkelijk werkt als de zoekfunctie die nu wordt gebouwd... Mensen maken te pas en te onpas nieuwe topics aan terwijl er al relevante topics zijn, en lange verzameltopics worden om de zoveel dagen gekickt om dezelfde vraag te stellen als op bijna elke pagina uit datzelfde topic, omdat mensen niet meer het geduld lijken te hebben om even te bladeren...

We zijn absoluut niet strenger geworden in de regels. Sterker nog, we zijn hier en daar juist losser geworden met slotjes. Maar omdat er door bovenstaande reden meer dubbele topics ontstaan, zie je meer slotjes. Het heeft dus weinig te maken met strenger modereren.

Als je het niet eens bent met een slotje op jouw topic, ben je altijd vrij om de Mod die het slotje geplaatst heeft via een PM te overtuigen. Want ook wij maken fouten, en ook wij zien niet altijd het geheel... We zijn ook maar mensen.

Wat betreft het slotje op het topic van gisteren, daar geef ik wouwout gelijk in. Ik dacht dat het weer een topic over de dollar-euro vergelijking was. Ook daar zijn in het verleden al topics over geweest, maar die zijn al dusdanig oud dat ik ze zo snel niet kan vinden... Dus gooi ik het topic weer open. :smile:

Mijn mening is dat er zoveel informatie te vinden is op een forum en het veel langer duurt voordat je de juiste informatie vind met betrekking tot het probleem.
Een aanpassing om het zoeken makkelijk te maken is subcategorie maken bijv. Laptop en sub HDD en sub Video, etc.....
Bij het plaatsen van het probleem moet je dan wel rekening houden dat je het zelf in de juiste categorie plaatst.

Tevens zou het ook handiger zijn om in de desbetreffende categorie / sub categorie te kunnen zoeken.

De nieuwe Support Community van Apple is een goed voorbeeld hoe het kan.

Natuurlijk ben je altijd afhankelijk van de Topic starter, die start met een juiste omschrijving en tags.
En aan het eind laat weten of het probleem is opgelost en hoe.

[quote=unSOUND url=http://www.onemorething.nl/community/topic/topic-ten-onrechte-gesloten-te-strenge-moderatie-op-omt#post-2300221 time=1317545468]Als je het niet eens bent met een slotje op jouw topic, ben je altijd vrij om de Mod die het slotje geplaatst heeft via een PM te overtuigen.[/quote]

Zijn jullie mods ook op de hoogte van het feit dat men een antwoord verwacht op een PM?

Slotjes horen nou eenmaal bij de zuurpruimelarij op OMT. Helaas onlosmakelijk verbonden.

[quote=Meh1965 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/topic-ten-onrechte-gesloten-te-strenge-moderatie-op-omt#post-2300286 time=1317553965][quote=unSOUND url=http://www.onemorething.nl/community/topic/topic-ten-onrechte-gesloten-te-strenge-moderatie-op-omt#post-2300221 time=1317545468]Als je het niet eens bent met een slotje op jouw topic, ben je altijd vrij om de Mod die het slotje geplaatst heeft via een PM te overtuigen.[/quote]

Zijn jullie mods ook op de hoogte van het feit dat men een antwoord verwacht op een PM?[/quote]

Ik heb daar nooit last van.

In dit topic werd het de mods gewoon te heet onder de voeten dus gooide ze het maar opslot, losers. http://www.onemorething.nl/community/topic/omts-beta-beleid/

@unSOUND:
Wat het zoeken betreft: ik denk dat een bepaalde groep mensen (laten we ze maar netjes switchers en digibeten noemen) niet eens weten wat voor trefwoorden ze in moeten typen om bij een hulpzaam topic aan te landen. Voor die mensen is het dus veel gemakkelijker een nieuw topic aan te maken.
Bovendien denk ik dat mensen die met een echt probleem zitten (en misschien zelfs met een deadline te maken krijgen) het zoeken alleen maar tijdverlies vinden en het liefst hun probleem zo snel mogelijk de ring in willen gooien.

[quote=Meh1965 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/topic-ten-onrechte-gesloten-te-strenge-moderatie-op-omt#post-2300286 time=1317553965]Zijn jullie mods ook op de hoogte van het feit dat men een antwoord verwacht op een PM?[/quote]Aangezien ik geen PM gehad heb, kan ik ook niet antwoorden...

[quote=hendrik ijzerbroot url=http://www.onemorething.nl/community/topic/topic-ten-onrechte-gesloten-te-strenge-moderatie-op-omt#post-2300384 time=1317563441]Wat het zoeken betreft: ik denk dat een bepaalde groep mensen (laten we ze maar netjes switchers en digibeten noemen) niet eens weten wat voor trefwoorden ze in moeten typen om bij een hulpzaam topic aan te landen.[/quote]Wat je nu aan dubbele topics ziet heeft maar zelden te maken met niet weten op welke woorden je moet zoeken. Het heeft vaak meer te maken met haast cq ongeduld.

[quote=unSOUND url=http://www.onemorething.nl/community/topic/topic-ten-onrechte-gesloten-te-strenge-moderatie-op-omt#post-2300221 time=1317545468]Trends zie je overal. Er is ook de trend om niet meer te zoeken, mede veroorzaakt door het feit dat we momenteel een nood-zoekfunctie hebben via Google, die lag niet zo makkelijk werkt als de zoekfunctie die nu wordt gebouwd...[/quote]

Om gemakkelijk iets op te zoeken via onemorething kan je ook google gebruiken door gebruik te maken van
"tekst" site:www.onemorething.nl

@hendrik: Het niveau van de gemiddelde OMT bezoeker is sinds enige tijd ook enorm achteruit gegaan.:evil: :razz::wink:

Dus TheBigZ en hendrik ijzerbroot?

[quote=unSOUND url=http://www.onemorething.nl/community/topic/topic-ten-onrechte-gesloten-te-strenge-moderatie-op-omt#post-2300412 time=1317566203][quote=Meh1965 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/topic-ten-onrechte-gesloten-te-strenge-moderatie-op-omt#post-2300286 time=1317553965]Zijn jullie mods ook op de hoogte van het feit dat men een antwoord verwacht op een PM?[/quote]Aangezien ik geen PM gehad heb, kan ik ook niet antwoorden...[/quote]

Jij niet nee. Maar er zijn collega mods die wel te beroerd zijn om te antwoorden.

[quote=Usain url=http://www.onemorething.nl/community/topic/topic-ten-onrechte-gesloten-te-strenge-moderatie-op-omt#post-2300335 time=1317559151]In dit topic werd het de mods gewoon te heet onder de voeten dus gooide ze het maar opslot, losers. http://www.onemorething.nl/community/topic/omts-beta-beleid/[/quote]
De minachting voor de vrijwilligers die dit forum mede sturing geven kan niet duidelijker worden weergegeven met jouw woorden.

[quote=Meh1965 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/topic-ten-onrechte-gesloten-te-strenge-moderatie-op-omt#post-2300445 time=1317571297]
Jij niet nee. Maar er zijn collega mods die wel te beroerd zijn om te antwoorden.[/quote]
Misschien was je bericht denigrerend of was de discussie geëindigd zonder dat jij dat wilde, maar de moderator vond het genoeg zo?
Je kan altijd als je het ergens niet mee eens bent nog een PB sturen naar het Beheer. Maar ook die discussies moeten ooit een keer stoppen.