-

Kan niet in de voorgestelde structuur zonder absolute posities te gebruiken (en dus absolute maten). Je wilt zeker ook nog dat de tekst van tekstblok 1 naar blok 2 vloeit?

och er staan zoveel items op internet hierover.
Ik ga niet eens voor je een google link geven.

En mooie hier van dit “probleem” is : Je leer er door zoeken, en je leer echt programmeren.

(en in gedachten lach ik nog beetje om je tekst op je website :D)

Dat kan op een aantal manieren.

  • Via CSS kun je een position absolute gebruiken maar je kunt ook de div’s laten reageren als een table door display table-cells + rows te gebruiken.

  • Via flexbox maar dat is niet niet zo heel stabiel

  • Via jQuery

absolute is vrij makkelijk,
https://db.tt/oKAv7uQT

display:
http://css-tricks.com/almanac/properties/d/display/

laat hem ook zelf wat google shmoo…

Wat is mijn voorbeeld dan niet flexibel ?

@joppe hoekstra dat doe ik om je wat te leren.
ten 2de als je een specifieke vraag hebt, dan is het anders dan een algemene vraag.
https://www.google.nl/search?q=get+div+down

Zo simpel is het.

Ja maar dat komt omdat jij de basis van HTML - CSS niet goed kent en nu al andere mensen wilt adviseren.

En hiermee wilt ik niet zeggen dat jij geen website mag hebben met webdesign tips maar zorg op z’n minst wel dat je weet waar het over gaat voordat je andere mensen straks iets gaat vertellen en aanleren dat niet juist is. Miss. moet je eens proberen om te bloggen vanuit een positie dat je het zelf nog aan het leren bent dan kunnen mensen zich aan je optrekken en kunnen beide partijen van elkaar leren.

Want als ik dit lees dan rammelt het aan alle kanten en zie ik dingen gebeuren die gewoon niet eens thuishoren bij het bouwen van websites.
http://joppehoekstra.nl/flexibele_lay-out.html

Je gebruikt points (pt) als font-size daar waar ze niet gebruikt moeten worden… Points horen thuis in de print (grafische) sector en niet online in de browser, wil je ze wel gebruiken dan gebruik je ze binnen de @print media in de CSS speciaal voor wanneer mensen een webpagina willen afdrukken, niet voor de algemene opmaak van je layout.

Er zijn bepaalde basis onderdelen die jij (nog) niet beheert en die wel nodig zijn om een flexibele layout te kunnen maken die werkt zoals het moet werken, namelijk dat alles zich automatisch aanpast tot een verhouding van een X waarde.
Juist om die X waarde te bepalen heb je ook een unit nodig die flexibel is en niet een solide-/vaste waarde kent.

Flexibele units zijn:

% - percentages, bijv. 68% van een gerelateerd object zoals de breedte van je scherm, een simpele formule om dat uit te rekenen is { target } ÷ { context } = percentage.

em - EM’s zijn ook flexibel en gerelateerd aan een andere waarde namelijk de body font-size. 1em = 16px alleen wanneer de body font-size op 100% staat want 100% font-size staat ook voor 16px de standaard teksthoogte op het web.
Staat jouw body font-size op 112.5% dan wil dit zeggen dat de standaard teksthoogte 18px is en dan zal in je CSS ook elke 1em gelijk zijn aan 18px ipv 16px.

Zie je hoe je op die manier teksten, margin’s, padding’s of zo beetje hele lay-outs kunt beïnvloeden door alleen één waarde te veranderen in de body font-size zolang je maar met flexibele units werkt en niet met vaste waardes als pixels.
Kijk maar eens naar mijn voorbeeld ik heb binnen de kleinste media query alleen de body font-size (tijdelijk) aangepast van 100% (16px) standaard naar 50% (8px) en de hele layout past zich auto. aan op basis van die 50%. Marges die normaal 16px waren zijn nu nog maar 8px.

Deze techniek hoort bij de basis te liggen voordat je gaat beginnen aan flexibele lay-outs.
Alles dat jij hierboven in de reactie zegt over vaste afstanden houden aan de rechterkant en teksten die even hoog moeten blijven of juist niet is dus poep-simpel om te maken maar je moet alleen weten wat je aan het doen bent.