totaal aantal Kb of Mb geselecteerde mappen of bestanden zie

In een findervenster ziet men onderaan in de map die openstaat het aantal bestanden en ruimte die nog op een schijf openstaat. Als men een aantalbestanden op submappen in zo'n map selecteert ziet men het aantal geselecteerde items en ook weer de ruimte die openstaat op de schijf. In windows stond daar het aantal geselecteerde items en het totaal Kb of Mb dat men geselecteerd had; Dat is handig als je een lijst bestanden of mappen wil overzetten op een usb stick of een CD want dat zie je of hetgeen je geselecteerd hebt er wel op kan. Kan men in OSX tiger ook ergens zien hoeveel men geselecteerd heeft ? (men kan natuurlijk wel in de lijstweergave al de Kb's en Mb's gaan optellen maar dat is natuurlijk veel werk.)

m vr gr
mowat

Maak even een tijdelijke folder op je Desktop en sleep het daar in.

Bedankt voor je reactie iJoost.

Dat lijkt dan de enige oplossing , ik had gehoopt dat het op een snelle manier kon met één of andere toetscombinatie , maar dat kan dus niet. Misschien een ideetje voor Mac om dat ook te voorzien.

m vr gr

mowat

Nu je het over toetsen hebt... Alt Appeltje-I doet het ook.

Moet je eigenlijk gewoon vaker proberen. Als een bepaalde toetsen-combinatie bijna doet wat je wilt, dan voor de grap gewoon die Alt er eens bij. Heel vaak is dat precies de variant die je nodig hebt.

En wat ideeën betreft. Hier is het loket. :wink:

Bedankt iJoost,

Mac kan soms meer dan we denken , al laat hij ons soms zoeken , maar het is dan ook interessant om telkens weer bij te leren.

Misschien moeten we wel eens een draadje openen waarin iedereen van die tips en trucs en ervaringen aanbrengt die we handig vinden en waarvan we denken dat ze ook bij een ander van pas komen. De meesten zullen 9 van de 10 tips kennen of de kenners misschien 99 van de 100 , maar dan blijft er toch altijd nog iets over om bij te leren. Dus geen discussies , enkel melden om te laten lezen.
m vr gr

mowat