Transparante .png in site. Explorer?

Ik ben bezig met een nieuw webproject, en terwijl ik in Illustrator lekker aan het knippen en plakken was om er iets leuks van te maken, heb ik op een gegeven moment een zwart vlak ge-multiplyd. Tot dusver geen probleem, ziet er mooi uit. Echter herinnerde ik me dat je dit soort exotische dingen wel met een transparante .png in een website kunt zetten, maar dat het effect wordt opgeheven in Internet Explorer.

Wat schetste mijn verbazing toen ik net en passant op de volgende site kwam en een vergelijkbaar effect aantrof.

Nou is mijn vraag simpel; aan hen die beschikken over Explorer, kun je me zeggen of de transparantie in de site de zien is? Aan iedere web-guru wil ik graag vragen of dit al of niet met een .png is gedaan (kon in de broncode niks vinden) of dat dit met een .gif zou kunnen…

Ik hoor het graag!

Ja, in IE6 (XP) doet ie het! Ik weet het niet zeker maar het kan de truc zijn met een zwartwit hokjes patroon waarvan wit transparant is gemaakt ... een .gif dus!

[edit]
Toch een .png > [img:e4f463ac3e]http://home.planet.nl/~vos00622/screendumps/peng.jpg[/img:e4f463ac3e]

Zijn inderdaad volstrekt normale transparante png's, maar in de css zit een klein hackje voor IE die gebruik maakt van de Microsoft filters, bvb:

[code:1:41971f9c16]* html .fw-nav-menu ul {
background-image: none;
filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(enabled=true, sizingMethod=scale src=‘http://images.freewebs.com/Members/Generationz/CSSStyles/Transparent/Black/bg.png’);
}[/code:1:41971f9c16]

Leesvoer:
http://msdn.microsoft.com/workshop/author/filter/reference/filters/alphaimageloader.asp
http://alistapart.com/stories/pngopacity/

Er is ook een JavaScript dat dit regelt. Je kan dan de png als achtergrond en image src zetten, dan hoef je die filter niet te gebruiken.

Als ik die filter gebruik + sIFR durft mijn sIFR vaak niet werken.