Twee Imac 27" , wat zijn de mogelijkheden

Hoi,

Ik zit er over te denken om de nieuwe 27" Imac aan te schaffen , ter vervanging als voornaamste desktop van de Imac 27" 2009 die we nu gebruiken.
Ik vroeg me af wat dan de mogelijkheden zijn om de 2 Imacs optimaal in te zetten, bijvoorbeeld:

- Kan ik de oude Imac als 2e beeldscherm laten meedraaien ?
- Kan ik de oude imac als Itunes server laten fungeren (homesharing), waarbij de nieuwe de updates verzorgt, met name video.?
- Is het wellicht het beste om de oude te verkopen, en wat is dan zo ongeveer de marktwaarde ?

Suggesties, advies welkom.

Groeten,
Frans van Wessel

[quote=fvwessel url=http://www.onemorething.nl/community/topic/twee-imac-27-wat-zijn-de-mogelijkheden#post-2506964 time=1356935473]Kan ik de oude Imac als 2e beeldscherm laten meedraaien ?
[/quote]
Ja dat kan [url=http://michael.olivero.com/post/2011/07/21/Thunderbold-and-MiniDisplay-Mac-Compatibility-101.aspx]met een mini-displayport kabel[/url].

[quote=fvwessel url=http://www.onemorething.nl/community/topic/twee-imac-27-wat-zijn-de-mogelijkheden#post-2506964 time=1356935473]Kan ik de oude imac als Itunes server laten fungeren (homesharing), waarbij de nieuwe de updates verzorgt, met name video.?[/quote]
Je kunt de computer die als server fungeert ook het beste de updates laten doen, dwz het iTunes beheer op één plek doen. Afspelen op andere computers kan inderdaad via Home Sharing.

[quote=fvwessel url=http://www.onemorething.nl/community/topic/twee-imac-27-wat-zijn-de-mogelijkheden#post-2506964 time=1356935473]Is het wellicht het beste om de oude te verkopen, en wat is dan zo ongeveer de marktwaarde ?[/quote]
Er staan er [url=http://www.tweedehandsmac.nl/classifieds/classifieds_detail.lasso?s=nl&id=12481489]twee[/url] te koop [url=http://www.tweedehandsmac.nl/classifieds/classifieds_detail.lasso?s=nl&id=12482701]voor €1100[/url] (ter indicatie).

Volgens de support page van Apple heeft jouw 2009 iMac een displayport welke input accepteert van bijvoorbeeld een iMac met Thunderbolt output. Dat zou dus moeten werken, zie ook [url=http://support.apple.com/kb/PH4469]deze link[/url].

Als iTunes server kan natuurlijk altijd, hoewel ik zelf een 2009 iMac voor meer in zou zetten als enkel iTunes (lees: file-/web-mediaserver, etc...).

Voor de marktwaarde kun je een idee krijgen via [url=http://www.mac2sell.net/]deze link[/url], maar de uiteindelijke marktwaarde wordt toch bepaald door het gemiddeld aanbod ; kijk daarom eens op Marktplaats wat de gemiddelde vraagprijs is.

Succes!

Ik zou zeggen dat je hem waarschijnlijk het beste kunt verkopen.

Als iTunesserver of als tweede monitor is hij toch wat aan de prijs. Je kunt dan een goedkoper alternatief kiezen en zelfs beide realiseren met eenzelfde kwaliteit. Desnoods een Apple Cinema Display en een fileserver.

Maar als je hem ook nog als tweede computer blijft inzetten dan zou ik hem natuurlijk gewoon houden.

Houden die iMac, mooi als tweede scherm doen, ik zou er geen Apple Cinema voor halen. Als je een keer twee computers nodig bent heb je niets aan een beeldschermpje van 1k.

Bedankt voor de snelle reacties !

Ik denk dat ik voor de 2e beeldscherm optie ga, verkoop kan dan later nog wel.

Groeten,
Frans van Wessel

Je kan de oude iMac ook gebruiken als test omgeving zodat je op de nieuwe iMac alleen het noodzakelijke gebruikt en hierdoor structuur en orde behoud.

Ook handig kan zijn:
http://en.wikipedia.org/wiki/Xgrid

Bij problemen zou je de oude iMac m.b.v. FW kabel kunnen inzetten.

Ik gebruik bijv. 1 Mac voor ontwikkeling de andere meer voor multimedia.
Het is maar net wat je past en hoe je het wil.

Of nog een andere optie; heb je wel een 2e (nieuwe iMac) nodig?
Je kunt ook gewoon de oude 2009 iMac blijven gebruiken, extra RAM er in en een 2e beeldscherm kopen? Stuk goedkoper en mogelijk zeker zo functioneel :lol:?

Of hem toch verkopen en er een mooie MacBook pro of air voor terugkopen.
Man, wat een luxe positie eigenlijk ;)