Twee Mac's aansluiten

1 Heb zelf een emac en daar bij een imac 333 die ik ook wil aansluiten op het internet. 2 Vanaf de emac naar de imac gebruik maken (bijv. heeft geen dvd) 3 Moet wel de baas blijven :D

Tips zijn welkom

begrijp ik je goed dat je beide macs wilt aansluiten op het internet en dan een netwerkje maken? Wat bedoel je met moet wel de baas blijven?

[quote:2bb26e7842="JJmac"]1 Heb zelf een emac en daar bij een imac 333 die ik ook wil aansluiten op het internet. 2 Vanaf de emac naar de imac gebruik maken (bijv. heeft geen dvd) 3 Moet wel de baas blijven :D

Tips zijn welkom[/quote:2bb26e7842]

Wat meer gegevens zou handig zijn. Bv. hoe ben je nu aangesloten, wat bedoel je onder 2 en 3?

De imac is voor mijn zoon en die wil uiteraard ook het net op, en het leek me wel makkelijk om een link te leggen omdat de imac geen dvd heeft. het leek me wel makkelijk om vanuit mijn eigen werkplek alles een beetje in de gaten te houden wat mijn zoon een beetje uitspookt

1,2,3 zijn de vragen

Ben nu aangesloten met een kabel van @Home

Router erbij?

Heb geen router, is dat nodig? heb evt wel een hub van Star.

een switch tussen beide macs en internetdeling op de emac acitiveren zou moeten werken. voor controle voor wat je zoon doet is dit http://store.apple.com/Apple/WebObjects/nlstore.woa/6234042/wo/FqLEeij9n6rO2Xcl9vL2NuWq6lr/2.0.19.1.0.8.12 een (duur) alternatief. Op http://www.versiontracker.com/macosx/ of http://www.macupdate.com/ kun je goedkoprere alternatieven vinden voor ARD

[quote:e9f16e8648="JJmac"] het leek me wel makkelijk om vanuit mijn eigen werkplek alles een beetje in de gaten te houden wat mijn zoon een beetje uitspookt [/quote:e9f16e8648] jammer voor jouw dat apple nog niet [url=http://tweakers.net/nieuws/42245/Apple-patenteert-camerascherm.html]deze[/url] beeldschermen heefd, om ongemerkt te zien wat je zoon uitspookt :kleenex:

Je moet het niet te letterlijk nemen ik kan natuurlijk ook software matig het een en ander doen. Het belangrijkste is dat hij natuurlijk kan internetten, dus ik dacht een modem twee kabels?

Is het ook mogelijk om mijn installatie cd 10.3 van de Emac ook op de imac 333 te zetten?

Dit is echt heel erg basis Google-werk hoor en ook op dit forum is het al _vaak_ uitgelegd. Een beetje zelf op onderzoek uitgaan kan ├ęcht geen kwaad.

Om meerdere computers op internet aan te sluiten kun je het beste een router nemen. Je kunt ook internet van de eMac delen naar de iMac, maar dan moet de eMac altijd aanstaan als de iMac van internet gebruik wil maken. In sommige routers kun je beperkingen op surfgedrag vastleggen, zodat niet alle sites zomaar kunnen worden bezocht. De Draytek Vigor serie heeft bijvoorbeeld zulke modellen.

Om de iMac remote te beheren heb je alleen een gratis VNC client nodig. In het OS zit al een VNC server ingebouwd, onder het regelpaneel Delen.

Dus een Router aanschaffen is dan het beste, dan gaan we dat maar doen.