Tweedehands Mac kopen

Ik wil na 10 jaar Windows toch gaan overstappen op een Mac. Wel wil ik een 2e hands gaan kopen. Ik twijfel tussen een iMac, Mac pro, of Mac mini. Nu heb ik een paar vragen, ik heb begrepen dat de nieuwste Mac os, 10.6.5, alleen op Intel draait. Maakt het dan ook nog uit hoeveel GHz dat is? Welke van de bovengenoemde Macs is het betrouwbaarste? De macbook vallen af, want ik heb al een iPad.

Alle Mac's zijn betrouwbaar en het is maar wat je wilt gaan doen.

Ga je zwaar werken met video/foto bestanden van tig gig,dan is een Mac Pro misschien de beste optie.
Ga je gewoon huis,tuin en keuken dingen doen,zoals tekstverwerken,foto's uploaden,af en toe een filmpje in elkaar flansen etc etc dan volstaat elke Mac van mini tot Mac Book Pro.
Het ligt dus aan jezelf wat je denkt nodig te hebben. :grin:

Ja niet echt zwaar spul doen ofzo

als je nog een goed scherm hebt zou ik mac mini doen anders iMac (24 inch) ofzo.

[quote=thomth url=http://www.onemorething.nl/community/topic/2e-hands-mac-kopen#post-2111948 time=1291302176]... ik heb begrepen dat de nieuwste Mac os, 10.6.5, alleen op Intel draait. Maakt het dan ook nog uit hoeveel GHz dat is?...[/quote]Nee, behalve natuurlijk het snelheidsverschil, kunnen ALLE Apple Intels 10.6.5 draaien.

Een Mac Pro heeft bijna niemand nodig, zeker niet als je echt zwaar spul doet. Een iMac of een Mac Mini zijn mooie beginopties. In principe werkt Snow Leopard op alle Intel-Macs die er zijn, ongeacht de kloksnelheid van je processor. Natuurlijk hoe hoger de kloksnelheid, hoe beter;). Qua betrouwbaarheid maakt het niet uit. Zijn allemaal prima. Kijk anders even op het internet naar wat Macs waarvan jij denkt dat jij die misschien zou willen kopen. Als je twijfelt kan je het altijd nog even aan ons voorleggen. [url=http://www.tweedehandsmac.nl/]TweedehandsMac.nl[/url] en [url=http://www.mac2sell.net]Mac2Sell.net[/url] zijn handige websites. Op de eerste staan Macs te koop en op de tweede kan je kijken of de prijs (ongeveer) overeenkomt met wat je ervoor zou moeten verwachten.

http://appletrader.nl/ is ook een goede ;)

Nog een site: http://macwereld.nl/tweedehands/

Ik ga denk maar voor een Mac mini. Welke aansluitingen hebben Intel Macs mini's? Is er misschien een site met info over de Mac mini met alle aansluitingen enz?

Ligt eraan welke Mac Mini. De allereerste Intel Mac-Mini heeft DVI, de latere krijgt een Mini-displayport en nu hebben we ook een HDMI-poort erbij.

Apple heeft een mooie site. Gaat dan wel over het nieuwste model:

http://www.apple.com/macmini/

Volgens mij heeft de Mac mini 2e generatie een Intel processor en de 1e generatie een g4 processor. Dus osx 10.5.6 kan alleen vanaf de de 2e generatie? Zijn ergens de specificaties teh vinden. Heeft Mac mini bijv een pci aansluiting?

Ieder ooit bestaand en nog bestaand model is hier terug te vinden:
http://www.mactracker.ca/
[img]/uploads/community/af383d3e4267546e0ba6d9ee49c87ae06e9a06e2_0.png[/img]

[quote=thomth url=http://www.onemorething.nl/community/topic/2e-hands-mac-kopen#post-2112080 time=1291310642]Volgens mij heeft de Mac mini 2e generatie een Intel processor en de 1e generatie een g4 processor.[/quote]Klopt. Als je een tweedehands mini wilt kopen zou ik zeggen dat je er [url=http://apple-history.com/?page=gallery&model=mac_mini_mid_07&sort=date&performa=off&order=ASC]eentje met Core 2 Duo[/url] moet zoeken, geen Core Solo of G4. Snow Leopard zal wel draaien op een Core Solo, maar of het zo lekker zal gaan betwijfel ik.

[quote=thomth url=http://www.onemorething.nl/community/topic/2e-hands-mac-kopen#post-2112080 time=1291310642]Heeft Mac mini bijv een pci aansluiting?[/quote]PCI? Dat is een standaard voor interne uitbreidingskaarten, en dat kun je wel vergeten met een Mac mini — die zijn de afmeting van een brooddoos, en zitten aan de binnenkant helemaal vol :) Maar als je kijkt op de site waarnaar ik hierboven gelinkt heb, of die van KarelWillem, kom je er denk ik wel uit — en anders kun je hier gewoon verder vragen.

[quote]
Klopt. Als je een tweedehands mini wilt kopen zou ik zeggen dat je er eentje met Core 2 Duo moet zoeken, geen Core Solo of G4. Snow Leopard zal wel draaien op een Core Solo, maar of het zo lekker zal gaan betwijfel ik.

[/quote]
En een core duo? Hoe zou dat werken?

Ik ben onlangs ook overgestapt en heb mij een tweedehands iMac gekocht. Het is er eentje met problemen maar dat vind ik niet zo erg. Wat ik wel erg vind is dat ik geen computer meer heb die ik openschroef wanneer ik daar zin in heb.
Ik zou ook voor een Mac mini kiezen nu. Met het geld dat ik aan de iMac heb gegeven had ik een betere computer (Mac mini) kunnen kopen.

En wat voor processor heeft jouw Mac, Intel? En wat voor Intel?

download mactracker kan je alles over elk apple product te weten komen ;)

2 GHZ Intel Core Duo

[quote]

toxief 17 minuten geleden #
2 GHZ Intel Core Duo

[/quote]
Geen core 2 duo? Hoe werkt het?