tweehandsmac.nl klopt iets niet.

Het lijkt toch te kloppen, enige tijd geleden was hier een discussie dat tweedehands.nl niet objectief de advertenties beheert, de prijzen zijn er meestal veel hoger dan op marktplaats.nl (gedreven door de sponsors/adverteerders waarvan de prijzen altijd hoger zijn dan van een particulier..?) Er was een MacBook Pro in de aanbieding die honderden euro's goedkoper is dan de andere aanbiedingen en tot tweemaal toe is de advertentie zonder enige verklaring verdwenen. Regelmatig hoor ik van de vele reacties die komen op een advertentie op marktplaats.nl en van de minimale reacties op een advertentie via tweedehandsmac.nl.. wat natuurlijk een gevolg kan zijn van de hoge prijzen op tweedehandsmac.nl

De prijzen zijn er inderdaad veel te hoog. Dat blijkt wel uit het feit als je contact zoekt met een adverteerder van een advertentie die er al een tijdje op staat, het object nog (steeds) beschikbaar is. Het verkoopt slecht voor die prijzen. Ik ben een tijdje op zoek geweest naar een PowerBoog G4. En vrijwel iedereen die je benaderde, had 'm nog...

[quote:c3be83c236="ToTo"]Regelmatig hoor ik van de vele reacties die komen op een advertentie op marktplaats.nl en van de minimale reacties op een advertentie via tweedehandsmac.nl.. wat natuurlijk een gevolg kan zijn van de hoge prijzen op tweedehandsmac.nl[/quote:c3be83c236] Ik verkoop regelmatig spullen via THM. Gewoon scherp geprijsd. Veel reacties gaf dat inderdaad niet, want ik was de handel in alle gevallen al binnen een paar uur kwijt. Dat is volgens mij ook precies de reden waarom de prijzen op THM zo hoog lijken: koopjes zijn in een mum van tijd verdwenen. :)

Mja mijn 2 powerbooks was ik zo kwijt. En mijn iMac C2D ook.

Qua prijzen valt het allemaal reuze mee.
Terwijl veel mensne daar komen die veels te veeeeeeel vragen!

Er staan op Marktplaats ook regelmatig werkelijk compleet lachwekkende advertenties.

Vooral mensen die voor hun oude iPod nog meer vragen dan een nieuwe momenteel kost.

Dat overvragen is dus zeker niet de ‘schuld’ van de site tweedehandsmac.nl.

Ik heb zéér regelmatig spullen verkocht via die site. Geen problemen mee hoor.

@toto:

advertenties worden gecontroleerd en als er iets niet klopt dan wordt de advertentie verwijderd.

Let op: prijs alleen is nooit een reden om een advertentie te verwijderen.

aanvulling: wie zegt dat ik als beheerder de betreffende advertentie heb verwijderd? Wat weet jij ervan?
Heb je je alleen hier geregistreerd om dit te melden? Heb je mij, de webmaster van ThM, weleens een vraag gemaild?

i love tweedehandsmac. Heb er zelf nooit wat op gekocht maar wel verkocht. Gewoon voor een te dure prijs, maar weg is weg. En lekker "window shoppen" naar koopjes (die er best wel te vinden zijn).

Ik vindt het beter dan Marktplaats. Daar staat dan een leuke macbook en als je een berichtje stuurt krijg je terug: “I’m currently not in Amsterdam, but if you transfer the money to Spain, i will send you the computer…etc.”

Ik kan het mis hebben hoor maar als je iets te koop zet op thm dan mag de koper toch zelf de prijs neer zetten? Wat the fuck heeft het beheer van thm daar mee te doen dan?

[quote:ddf2d1990e="acb"]Ik kan het mis hebben hoor maar als je iets te koop zet op thm dan mag de koper toch zelf de prijs neer zetten? Wat the fuck heeft het beheer van thm daar mee te doen dan?[/quote:ddf2d1990e] Fucking opzichtige oplichterijen voorkomen misschien? En hoe dan ook:

[quote:ddf2d1990e=“TweedehandsMac.nl”]Let op: prijs alleen is nooit een reden om een advertentie te verwijderen.[/quote:ddf2d1990e]

Zelf een AirPortkaart (de oude dus) gekocht voor €70... goeie deal aangezien de kaarten meestal tegen de 100 moeten kosten. De advertentie stond er net een dag en ik reageerde. De verkoper vond mijn reactie blijkbaar serieus genoeg, want de advertentie was de dag na mijn reactie al verdwenen. Deal is overigens keurig verlopen.

Logisch dat als een verkoper beet heeft, hij zijn advertentie weghaalt, anders word je met een goede aanbieding steeds lastig gevallen en moet je tien keer zeggen dat je al een koper hebt. Kortom: wat je op THM ziet staan, zijn de nieuwe advertenties en de slechte advertenties en als je eens op een tijdstip kijkt dat er geen nieuwe advertenties staan, tsja, dan zie je alleen maar slechte.

Als je daaruit de conclusie trekt dat er op THM alleen slechte aanbiedingen staan, dan denk ik dat je een redeneerfout maakt. THM is gewoon een gespecialiseerde vraag- en aanbodsite, waar de gebruikers de prijs bepalen, in samenspel met de vragers.

Wat overigens wel opgemerkt moet worden is dat door de hogere prijzen uit de slechte aanbiedingen, sommige mensen ook een hogere prijs invullen omdat ze denken dat de prijzen van de slechtere advertenties normaal zijn. Als je heel lang met een product blijft zitten, dan zal je vanzelf de prijs moeten aanpassen en kom je bij een betere advertentie. Kortom: het komt vanzelf goed met de prijzen op THM.

hmmz zet ik er enen Powemac G5 Dual 1,8 ghz op samen met een alu 20inch van apple voor 1000 euro, is de aanbieding nu wel zeker tot 2x toe verwijderd...!!!!

stuur me even een mailtje als je zeker weet dat je spelregels gevolgd hebt.

[quote:9b685650fd="TweedehandsMac.nl"]stuur me even een mailtje als je zeker weet dat je spelregels gevolgd hebt.[/quote:9b685650fd] Ongeacht of servir frais wel of niet de spelregels gevolgd heeft, lijkt het me eigenlijk niet meer dan beleefd om de plaatser van de reden van verwijdering te verwittigen. :?

allé hupsakee, gisteren aanbieding erop, vandaag zonder boe of ba eraf gezwierd! vanavond nog maar even opnieuw erop geplaatst en jawel na 1u eraf gezwierd zonder verdere mail waarom...

Wat was de aanbieding?

Kijk, je kan natuurlijk hier klagen maar wellicht is het zinvoller om even de regels te lezen. De meeste mensen zullen dan begrijpen dat dit soort teksten niet echt gewenst zijn op TweedehandsMac:

’ Aperture, CS3, en vele andere geïnstalleerd.’

En nee geen mailtje daarover want zo werkt het dus niet op TweedehandMac. Dat wist je ook al toch?

Overigens heb ik ook nooit een mailtje van jou ontvangen.

Ik kan gaan mopperen over een domeinnaamakkefietje, maar dat is de wereld niet. Grosso modo vind ik tweedehandsmac goed bezig. Adverteerders zijn gedwongen de hardware duidelijk te omschrijven, kom daar eens op marktplaats om! Dat veel verkopers iets meer onderhandelingsmarge nemen dan op marktplaats is hun eigen vrije keus. Dat veel verkopers denken dat je van een computer rente kunt trekken is hun eigen kortzichtigheid.

Wat richtprijzen betreft: Naast macnews.de, dat eigenlijk veel te optimistisch voor de verkoper is, stuitte ik vannacht op http://www.mac2sell.net/ . Waarbij wel zij aangetekend dat mac2sell van mening is dat een Mac in Nederland een andere prijs waard is dan in België…

Veel van de prijzen op Tweedehands Mac slaan nergens op. Er zijn blijkbaar nog steeds mensen die denken dat €900,- een reële prijs is voor een 20" iMac G4 uit 2003 t.o.v. van een gloednieuwe Intel iMac bij Apple voor €1199,-.

En zo beginnen we weer van vooraf aan. :mrgreen: Grapjurk.

Op elke tweedehands-verkoop-site vragen mensen soms onrealistische bedragen.

Of dat nu op eBay, Marktplaats of Speurders is.

Dat kun je tweedehandsmac.nl niet aanrekenen.

[quote:0d7c0af3f2="TweedehandsMac.nl"]Kijk, je kan natuurlijk hier klagen maar wellicht is het zinvoller om even de regels te lezen. De meeste mensen zullen dan begrijpen dat dit soort teksten niet echt gewenst zijn op TweedehandsMac:

’ Aperture, CS3, en vele andere geïnstalleerd.’

En nee geen mailtje daarover want zo werkt het dus niet op TweedehandMac. Dat wist je ook al toch?

Overigens heb ik ook nooit een mailtje van jou ontvangen.[/quote:0d7c0af3f2]

En juist dit maakt voor mij een tweedehandsmac.nl een prima verkoop-site. Zo hou je juist die advertenties over, met wat je ècht kan kopen. Kijk er toch minimaal wekelijks even, er staan ook reëel geprijsde advertenties tussen.