U-Oh Schijf kan niet hersteld worden

Sinds gisteravond krijg ik hele vreemde foutmeldingen van verschillende applicaties, een controle met schijfhulpprogramma gaf de volgende foutmelding. Heeft iemand een oplossing hiervoor? Het lijkt wel alsof de hardeschijf het langzaam begeeft.

[img:1c69598f11]http://www.bruinsmareclame.com/Afbeelding1.png[/img:1c69598f11]

Herstellen als het lukt, anders even scannen met Disk Warrior of Drive Genius 2 voor bad/slow blocks e.d.

Dit kan ook: Start op met [command] +S (single user mode) er verschijnt (meestal) "localhost#" typ in: [i:2d35659c1d]fsck -y[/i:2d35659c1d] gevolgd door return het UNIX schijf reparatie programma wordt op gestart... typ daarna [i:2d35659c1d]reboot[/i:2d35659c1d] gevolgd door return

@Hendrik

Bedankt voor de tip, echter kwam hierna het volgende bericht

The volume Macintosh HD could not be repaired.

:cry: :cry:

Probeer het dan met disk warrior e.d. (zoals SMART utility of Techtool pro) Deze hulpprogramma's kunnen vaak meer dan de standaard ingebouwde. En anders ben ik bang dat je een backup moet maken van belangrijke dingen (als je dat nog niet hebt gedaan) en een format / clean instal moet uitvoeren.

Hier staan nog wat dingen die je zou kunnen proberen (waaronder fsck_hfs, zie onderaan): [url=http://support.apple.com/kb/TS1417?viewlocale=nl_NL]Opstartproblemen oplossen en schijfonderhoud uitvoeren met Schijfhulpprogramma en fsck[/url].

Heb zojuist Disk Warrior 4 gebruikt en deze heeft mijn hardeschijf hersteld! Hartelijk dank voor alle reacties.

De melding komt trouwens omdat je de opstartschijf niet kunt repareren terwijl het systeem draait vanaf die opstartschijf. Als je dat wilt doen moet je vanaf de installatiedvd opstarten, dan gaat het wel.

Edit: Zoals trouwens ook in de tekst in de screenshot te lezen valt, heh :slight_smile: