Uitbetaling onder contracturen

Vandaag ging ik mijn loonstrookje ophalen bij die oh zo leuke Albert Heijn (niet dus) Ik wordt daar half niet ingepland soms maar 2,5 uur per week, gewoon schofterig. En maar mensen blijven aannemen. Anyways nu gaan ze me ook nog onder mijn contracturen uitbetalen, ik heb een contract voor 16 uur per maand. Maar ik heb maar 11 betaald gekregen. Ik neem aan dat ik gewoon in mijn recht sta als ik nog 5 uur uitbetaald wil krijgen. Weet iemand hoe dit zit, ik heb ondertussen al meer dan genoeg van die hele Albert Heijn.

Je krijgt waar je voor werkt neem ik aan. Je hebt 11 uur gewerkt, dus krijg je 11 uur uitbetaald.

Vreemde situatie, en ik weet ook zo niet wie in zijn gelijk staat. Als jij een 16-uren contract hebt, moet je volgens mij ook minimaal 16 uur werken (uitgezonderd vakantie-uren, ziekte, etc.).

Ja maar ik heb een contract voor 16 uur, dus ik neem aan dat er van beide kanten aan dat contract gehouden moet worden. In andere woorden IMO plegen ze nu gewoon contract breuk

Tja, begin met het lezen van je contract, en kijk of je alle contract uren betaald krijgt, of alleen de echt gewerkte contract uren.

Ik neem tenminste voetstoots aan dat je, zoals alle goeie Hollanders, je contract nog nooit ingekeken hebt.
(ik heb dat zelf ook nog nooit gedaan,zeg ik er direct bij)

Ik heb al wat gevonden, [url=http://rechtenforum.nl/forum/thread/printertopic/1/t/22798/start/0/postdays/0/postorder/asc/vote/viewresult/?sid=9ece162780e4f267794d0b97af62374b]klik[/url]

Ondertussen ga ik wel ander werk zoeken. Die hele AH kan de stront inzakken, ik heb nog nooit zo’n slechte werkgever meegemaakt. En ik ga hier ook nog even werk van maken, want uit bovenstaande haal ik dat ik gewoon recht heb op die 5 uur.

Edit: @Pete.Z ik zal dat ding eens zoeken :stuck_out_tongue: maar contract uren is volgens mij gewoon een algemeen begrip dat je minimaal zoveel uur kan werken per maand. En als hun dat niet doen, is dat lekker hun probleem. Maar ik wil gewoon m’n geld. Kom nou ik heb nu maar iets van €50 verdiend. In het weekend werk ik in een snackbar, daar verdien ik evenveel in een week als de hele maand bij de AH.

In het contract staat uw arbeidstijd bedraagt 16 uur per periode van vier weken. Ze hebben zelfs een berekening erbij gedaan van hoeveel dat in euro is. Er staat nergens dat ik minder uitbetaald kan krijgen.

[quote:91c8181221="Josh_b"]Ondertussen ga ik wel ander werk zoeken. Die hele AH kan de stront inzakken, ik heb nog nooit zo'n slechte werkgever meegemaakt. [/quote:91c8181221]je hebt ook vast al een ruim arbeidsverleden. [url=http://www.ad.nl/binnenland/3228780/SIOD_bekijkt_slavernij_aspergestekerij.html]Is de landbouw iets voor je?[/url]

Neej das niks voor mij ben ik bang :P En mijn arbeidsverleden is best lang ja

Scapino
McDonalds
ARN B.V.
Albert Heijn
Snackbar Hans

En afentoe gewoon wat oppassen.

Uh oh, een jobhoppert... :o

Vast een tip voor je latere carriere. Zorg dat je CV wat minder wisseling laat zien in een korte periode :wink:

Snap sowieso niet dat mensen vrijwillig bij supermarkten gaan werken als vakkenvullers en dergelijken.. Hoe langer je er werkt, hoe duurder je wordt en hoe liever ze hebben dat je weer vertrekt.

Ga dan bij een bouwmarkt werken; iets grotere dingen inpakken en hoe langer je er werkt, hoe liever ze hebben dat je blijft. Bovendien leer je ook nog eens wat qua doe-het-zelven.

Met als gevolg dat bedrijven het niet meer aandurven om in hun personeel te investeren en daardoor lopen klanten weg omdat het personeel te stom is om te schijten, laat staan dat ze hun gat nog kunnen vegen...

Hoi

Ik werk zelf ook bij de Albert Heijn, en als ik minder uren word ingepland, dan krijg ik die uren ook niet betaald. Ik ben afgelopen maand ook een keer naar huis gestuurd omdat er geen werk was, en die uren heb ik ook niet uitbetaald gekregen. Het is echt superlullig, ik geef het echt toe, maar het is niet anders.

Ik vind het wel strontvervelend dat ze steeds nieuwe mensen aannemen terwijl jij de hele tijd roept dat je extra uren wilt hebben, en ja, dat is eigen ervarig :x

Trouwens, als jij maar 11 uur hebt gewerkt, dan krijg je maar 11 uur uitbetaald. Heb je wel die 16 uur gewerkt dan moet je even naar je teamleider gaan.

Vulploegmedewerkers krijgen toch meestal een 0-uren contract?

[quote:8598577e26="diotav"]Vulploegmedewerkers krijgen toch meestal een 0-uren contract?[/quote:8598577e26] Nee, bij ons in ieder geval niet. Iedereen bij ons heeft een 6-urencontract, alleen een paar hebben meer of minder uren.

Bij mij 12 urencontract. Per maand dus. Tegenwoordig haal ik per week het dubbele. 'Help ons de zomer door' zei mijn baas nog vandaag :D

Nu is dit wel een heel rooskleurig voorbeeld… supermarkten kunnen heel vervelend zijn wat werktijden betreft.
Ik begin nu als 18-jarige ook te merken dat ik eerder word afgebeld, maar zo gek is dat niet als je een 16-jarige hetzelfde werk kan laten doen. Zo veel hersens en levenservaring heb je nou eenmaal niet nodig als vakkenvuller…
Alhoewel je dan wel de klusjes krijgt waar je ‘dingen voor moet kunnen’ (dwz een PDA bedienen…).

Misschien kan je proberen wat vaker te werken bij de snackbar als je dat leuk vindt :wink:
Of anders ergens anders :smiley: in de vakantie zoeken ze best wel wat mensen overal…

Dat iPrincess en Josh dit lullig vinden, kan inderdaad kloppen... Zij kunnen er toch ook niks aan doen dat er geen werk voor hen is?

Maar, zo zegt de wet (art 7:627 BW): [i:240d4ad57b]Geen loon is verschuldigd voor de tijd gedurende welke de werknemer de bedongen arbeid niet heeft verricht.[/i:240d4ad57b]… logisch, maar de wet voegt er in het volgende artikel (7:628, lid 1): [i:240d4ad57b]De werknemer behoudt het recht op het naar tijdruimte vastgestelde loon indien hij de overeengekomen arbeid niet heeft verricht door een oorzaak die in redelijkheid voor rekening van de werkgever behoort te komen.[/i:240d4ad57b] What the fuck? Wetteksten? Juist, het zou de jeugd sieren om zich daar eens in te verdiepen of lid te worden van een vakbond, die dat voor je doet.

Het eerste artikel zegt gewoon dat als je niet werkt, dat je dan geen loon krijgt. Het tweede artikel zegt dat je je volledige arbeidsduur uitbetaald moet krijgen, als jij er niets aan kan doe dat het aantal uren uit je contract niet hebt kunnen werken. Owja, alleen als dat in je contract staat, dan kunnen andere regels gelden in de eerste zes maanden.

Dan trouwens nog, als de uren vakantie-uren zijn, dan moet er nog betaald worden volgens deze regeling (art 7:639, lid 1): [i:240d4ad57b]De werknemer behoudt gedurende zijn vakantie recht op loon.[/i:240d4ad57b]

Wat ik zou aanraden is om lid te worden van de vakbond, het supermarktpersoneel heeft er eentje bij de FNV en CNV. Het lidmaatschap gaat naar inkomen, dus het is niet zo erg duur. Wel krijg je gratis deskundige hulp in dit soort zaken en ook kennen zij de CAO goed en weten ze welke uitspraken rechters hebben gedaan. Zij voeren desnoods een rechtszaak voor jou. Ten aanzien van proeftijden: stem nergens mee in, zeg dat je het begrijpt en ga er na je proeftijd mee aan de slag.

Sowieso, als zij jou zestien uur per week beloven, dan moeten ze jou ook de gelegenheid geven om die te werken. Kan dat niet, dan moeten ze van goede huize komen om jou dat te laten betalen. Neem je vakantie op, dan heeft dat alleen invloed op de te werken uren, niet op het week- of maandloon.

[quote:e8bcef2ea7="Zerk"] Dan trouwens nog, als de uren vakantie-uren zijn, dan moet er nog betaald worden volgens deze regeling (art 7:639, lid 1): [i:e8bcef2ea7]De werknemer behoudt gedurende zijn vakantie recht op loon.[/i:e8bcef2ea7] [/quote:e8bcef2ea7]

Misschien een beetje off-topic, maar ik heb binnenkort 3 weken ‘vakantie’. Maar als ik je artikel begrijp, krijg ik die uren gewoon uitbetaald. Of is dat je vakantiegeld?

Ik snap het gewoon even niet. Het lijkt me gewoon raar dat je uren uitbetaalt krijgt die je niet werkt :o

Dat lid geldt voor full-time krachten die niet per uur betaald krijgen, maar een vast maandsalaris.

En nee, dat is geen enkele vakkenvuller vermoed ik :stuck_out_tongue: