Uitschakelen knoppen/ symbool weergave finder

In het kort even mijn probleem: op het werk maken we gebruik van een beeldenbak waar nu zo'n beetje 6000 beelden in staan. Echter: wanneer ik een beeld nodig heb uit deze beeldbak, en deze selecteer in de finder, dan duurt het erg lang voordat er een symbool weergegeven wordt.

Is er een mogelijkheid om de symboolweergave uit te schakelen? Ik zit namelijk niet te wachten op een kleine preview, en wil gewoon snel door de gehele beeldenbak kunnen scrollen/ zoeken…

Graag uw reacties a.u.b.

Gr. Nick

Finder selecteren > View > Show View Options > Show icon preview uitzetten. Is dat wat je bedoeld?

Of dit? [img:9ced3f806e]http://img100.imageshack.us/img100/4117/picture1mp8.png[/img:9ced3f806e]

Hallo R.

Nee, dit is helaas niet wat ik bedoel. Wat ik bedoel is dat ik helemaal geen icon preview wil zien, dus eigenlijk alleen de tekst (de naam van de files…). Het opbouwen van de icon preview gaat nu namelijk nu zoooooo langzaaaaaaammmm…

:x

Dus zet je de de Icon previews uit in View Options doormiddel van de methode die ik boven al gaf. Het laden van de standaard pictogrammen zonder preview van de inhoud gaat een stuk sneller op oudere Macs of met mappen met veel bestanden.

[img:982cf1a375]http://img150.imageshack.us/img150/127/picture1fc0.png[/img:982cf1a375]

Het compleet uitschakelen van pictogrammen waardoor je alleen de bestandsnaam ziet is niet mogelijk.

Maak in de weergaveoptie van van het bureaublad de symboolgrootte zo klein mogelijk. Misschien helpt dat voor het sneller laden.

Suc6

[quote:bcbacf4d03="MacLover13"]Maak in de weergaveoptie van van het bureaublad de symboolgrootte zo klein mogelijk. Misschien helpt dat voor het sneller laden.

Suc6[/quote:bcbacf4d03]
Dat hoort niet uit te maken qua laadtijd omdat ze hoe dan ook opgevraagd moeten worden. Is ook een beetje afhankelijk van welk systeem je draait: Mac OS X 10.5 Leopard of 10.4 Tiger.