unix software compileren

Mijn vraag: hoe compileer ik unix-software? Ik heb een paar jaar geleden Linux met WordPerfect 8 gekocht voor 5 gulden. In dit paket zaten 3 cd's:

  • linux os met wp 8, acrobat reader, etc.
  • extra software
  • een broncode-cd

Met behulp van de broncode van wp 8 zou ik een unix-variant kunnen compileren en m.b.v. fink installeren zodat het geheel veilig onder X11 werkt.
Maar waar moet ik beginnen? Suggesties graag!

hmm, ik heb al iets gevonden! Als het nog wat wordt dan laat ik het weten...

Het compileren van unix/linux software gaat met de commando's [code:1:0952232383]./configure make make install[/code:1:0952232383] De meeste software wordt vervolgens in /usr/local geinstalleerd, system software echter in /usr/bin. Omdat een deel van OS X in /usr/bin staat is het misschien beter hier niets bij te installeren en een andere locatie te kiezen.

Fink installeert alles in /sw/bin, je zou het hier bij kunnen zetten. Dit kun je doen door een optie aan ./configure toe te voegen, bijvoorbeeld:

[code:1:0952232383]./configure --prefix=/sw[/code:1:0952232383]

Ik ben overigens benieuwd of je wp aan de praat krijgt, want de meeste linux software is afhankkelijk van andere linux software en het kan dus best zo zijn dat je eerst nog 25 (ik zeg maar wat) andere programma’s moet installeren om die afhankelijkheden op te lossen.

Succes!

Hans