Up- en Downstream met een kabel-verbinding...

Weet iemand hoe een kabel-verbinding omgaat met up- en downstream? Heeft dat invloed op elkaar? Ik meen me te herinneren dat het bij mijn ADSL verbinding niet uitmaakte hoeveel ik zelf zat te downloaden, mijn upstream bleef altijd even snel. Ik krijg bij mijn kabel echter sterk de indruk dat mijn download (of streaming audio) ernstig omlaag schiet op het moment dat iemand van mijn computer iets aan het downloaden is of naar een stream van mijn kant naar buiten toe zit te luisteren.

Bij het downloaden krijg je een hoop TCP/IP pakketjes binnen. Maar jouw Mac moet ook regelmatig pakketjes terug sturen om de ontvangst van de binnenkomende pakketjes te bevestigen. Bij een zware download krijg je daardoor automatisch ook te maken met een hoge upload, zodat de beschikbare capaciteit afneemt.

Andersom geldt dat dus ook: als je flink aan het uploaden bent, dan zakt de downloadsnelheid in elkaar omdat je niet voldoende capaciteit overhoudt om al die ontvangstbevestigingen te sturen.

Zie bijvoorbeeld deze topic op de website van de gebruikersgroep van @Home: Troubles@Home.

[quote:4d8f29d8af="macpro"]Zie bijvoorbeeld [url=http://www.troublesathome.nl/logboek/discus/messages/1855/3437.html?]deze topic[/url] op de website van de gebruikersgroep van @Home: [url=http://www.troublesathome.nl/]Troubles@Home[/url].[/quote:4d8f29d8af]

Bedankt, dat was een handige en duidelijke link. Wel jammer dat het dus invloed heeft op elkaar. :frowning: