Update iTunes

Ik weet dat omtrent de nieuwe update iTunes 6.0.2 hier reeds wat over en weer is geschreven. Maar toch wil ik hier nog eens vragen wat de gebruikers van de nieuwe versie me aanraden als het programma vraagt om de nieuwe versie te installeren. Doen of niet? Wegen de voordelen op tegen de nadelen? Dank!

Als je Airtunes hebt zou ik het aanraden, omdat je meerdere uitgangen tegelijk kan aansturen (dus bijvoorbeeld de Airtunes speakers + de speakers direct op je Mac). Verder is d'r een gedoe geweest omtrent de mini-store, maar als je die gewoon direct dichtzet doet 'ie niks meer... Dat was mijns inziens meer een storm in een glas water.

Waarom niet?

Ik heb nergens last van, loopt als een trein!

Bij mij is ie zelfs beter geworden. Bij de vorige versie had ik last van een ‘blokje’ om alle buttons, nu niet meer!

Gr Aljo

eigenlijk update ik altijd....ik heb weing verscchillen kunnen ontdekken en ook geen voor of nadelen...

De itunes music store komt wel anders in beeld maar die heb ik weggeklikt.

ik heb dus geen nadelen voor je

wel, ik kan na de update geen .ogg files meer afspelen...... zelfs niet met de laatste ogg/vorbis codec (r.45)

[quote:3c348fbf69="Nikita"]Als je Airtunes hebt zou ik het aanraden, omdat je meerdere uitgangen tegelijk kan aansturen (dus bijvoorbeeld de Airtunes speakers + de speakers direct op je Mac).[/quote:3c348fbf69]

Bedoel jij hiermee dat je zowel je Airtunes speakers als de speakers op je Mac tegelijkertijd kunt laten werken? Zo ja, hoe stel je dit in?

[quote:eae244efd7="kontheur"]Zo ja, hoe stel je dit in?[/quote:eae244efd7]

Zoals je je Airtunes-speakers instelt, en dan aanvinken welke speakers je wil gebruiken.

[quote:6a315f12c7="lodewijkje"]wel, ik kan na de update geen .ogg files meer afspelen...... zelfs niet met de laatste ogg/vorbis codec (r.45)[/quote:6a315f12c7] Die codec wordt niet meer geüpdate. Je moet nu met [url=http://www.xiph.org/quicktime/]XiphQT[/url] verder.

iTunes 6.0.2 is ook in staat om naast audio ook video the delen via de 'Sharing' functie over je lokale netwerk. Vorige iTunes edities konden dit enkel met audio.

AirTunes + Multiple Speakers is echt geweldig overigens. Altijd al raar gevonden dat dit vanaf het begin geen standaard optie was.

Plus… die Mini Store is soms best handig.

Ik zie geen mogelijkheid om mijn airtunes speakers in te stellen zodat ik tegelijk geluid hoor uit mijn iBook. Als ik rechtsbeneden de knop selecteer voor de speakers kan ik alleen kiezen tussen beiden. Niet beiden selecteren. Hoe doe ik dit dan?

Als derde optie zou we moeten staan 'Multiple Speakers...' - selecteer je deze dan volgt er een 'Remote Speakers' venster waar je de gewenste speakers kunt aan- of uitvinken:

[img:57503a6647]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=11581[/img:57503a6647]

[quote:85feb888be="error"]Als derde optie zou we moeten staan 'Multiple Speakers...' - selecteer je die optie dan volgt er een 'Remote Speakers' venster waar je de gewenste speakers kunt aan- of uitvinken:

[img:85feb888be]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=11581[/img:85feb888be][/quote:85feb888be]

Dat is wazig, hij staat er bij mij niet bij! ik heb 6.0.2.
Hoe krijg ik dit te voorschijn?
Of kan een herstart wonderen doen? ik heb namelijk zojuist pas de speakers aangesloten op mijn AE.

Geen idee... bij mij was dit na installatie van 6.0.2 en het aansluiten van de AirPort Express elders in het huis gewoon een optie.

@ Kontheur: Heb je de [url=http://www.apple.com/support/downloads/airportexpressfirmwareupdate63formacosx.html]laatste firmware[/url] voor je Airport Express?

Ik krijg zo de indruk dat ik het al bij al beter niet doe, vooral ook omdat ik niet met Airtunes werk. Maar dank voor de reacties!

[quote:56ee3e5e49="moodjoo"]@ Kontheur: Heb je de [url=http://www.apple.com/support/downloads/airportexpressfirmwareupdate63formacosx.html]laatste firmware[/url] voor je Airport Express?[/quote:56ee3e5e49] Zat deze update niet tussen de automatische Software Updates? Of moet je dit maar net weten?

Ik neem aan dat dit automatisch wordt ge-update. Echter ik krijg de optie "multiple speakers" ook niet te zien. Ben wel up2date met me soft,- en firmware,...

Klein foutje mijnerzijds. Airport express firmware update zit niet in de automatische software-update. Je moet het dus inderdaad maar net weten.

“Multiple speakers” optie doet het nu!!!

www.apple.com/support/downloads/airportexpressfirmwareupdate63formacosx.html

Ehm... als ik zowel m'n interne speakertjes als Airtunes gebruik, spelen beide dan synchroon of zit er nog steeds een 'lag' in het geluid via Airtunes? (Als beide synchroon spelen, zie ik geen belemmeringen meer om ook bijvoorbeeld het geluid van QuickTime/Garageband/... via Airtunes af te spelen!)