upgrade 10.6.8 naar 10.9 blijft hangen

Beste One More Thing leden,

Wij proberen hier op de zaak een 27inch imac Sandy Bridge (geen idee welk jaar volgens mij ergens in 2011/12) te upgraden van 10.6.8 naar de laatste nieuwe 10.9 alleen het installatie balkje blijft hangen. De eerste keer was de balk op ongeveer 80% en bleef hij daarop staan met resterende tijd 10 minuten. We hebben de imac uitgeschakeld en weer aangezet nu stat hij vast op 50% met resterende tijd 19 minuten. Wat doen we verkeert? Het duurt nu al een hele tijd en we weten niet wat we moeten doen en kunnen nu niet verder werken.

Alvast bedankt voor de hulp.

Gr Pascal

We gaan nu de 3de keer starten

je kunt met cmd + R ingedrukt opstarten.
dan kom je in de Recovery partitie.
daar moet je schijfhulpprogramma kunnen vinden.
en dan kun je de schijfrechten controleren / herstellen.

Hoe lang blijft ie hangen voordat je ingrijpt? Ik hoor meer geluiden over dat de progress-balk stil staat, maar dat ie op een gegeven moment toch weer verder gaat.

We kunnen bij de Recovery niet schrijfbevoegdheden niet controleren en niet herstellen maar wel gewoon de schijf controleren en herstellen maar dit was goed. Is er een andere optie?

@computer space de eerste x was dan ongeveer een uur de 2de en 3de keer gaven we sneller op. We zullen hem nu langer late lopen.

Je hebt toch wel een back up van je data hè?

@Rickje als het goed is is dat allemaal geregeld. Time machine draait elke dag en we hebben een Pegasus R4 waar alle data naartoe word geschreven.
We zijn nu met de 4de keer bezig en laten hem nog even lopen mocht dat niet werken hoe kan je dan terug naar de oude?

hij staat nu al zo’n 20 minuten op 50% met als tijd minder dan 1 minuut

In het installatielogebestand staat steeds Missing CoreServices

en DSDB found komt hij ook mee af en toe. Missing CoreServices blijft hij geven achter elkaar

Zo te zien in de installatielogebestand loopt hij gewoon en doet hij van alles allen het balkje loopt niet en de tijd.

De installatie is klaar! Paniek om niets. Nu alleen nog kijken of alles gewoon werkt. Bedankt voor het mee denken!

Ik had op mijn nieuwe mini en de MBP hetzelfde. Na enige tijd uit en aanzetten en de macs lopen als een trein.

Nog een klein probleempje met Mail. De Mail wil de gegevens niet over zetten zelfde idee als met de installatie. En je kan niets openen/aanklikken in finder/bureaublad. Finder loopt vast zodra er iets anders word aangeklikt tijdens het overzetten van de mail

Hij blijft ook steeds hangen nu. Weet iemand wat er aan de hand is?

We hebben een backup terug gezet van 10.6.8 de mail wou gewoon niet importeren, finder liep steeds vast en alles voelde gewoon traag aan. Jammer maar het kan niet anders anders moet alles opnieuw worden geïnstalleerd en daar is geen tijd voor.

Machine’s waarop oorspronkelijk 10.6 op stond zijn niet van het bouwjaar 2011, die werden namelijk geleverd met 10.7 erop, en met de eerste recovery partietie’s. Je machine moet dus veel ouder zijn, en dan is de vraag of hij überhaupt 10.9 kan draaien.

Als het een iMac is moet die wel Mavericks kunnen draaien, en sowieso als het een 27 inch model betreft. Die zijn er namelijk al sinds eind 2009 en de eerste werden met 10.6.1 geleverd.

Ik zou de harddisk goed controleren, die is mogelijk defect of defect aan het raken.
Draai dit programma eens:
http://www.volitans-software.com/smart_utility.php

Het is al gelukt. We hebben ene backup terug gezet en op nieuw geupgrade. nu werk alles gewoon. het is trouwens een Mid 2011 met de eerste Thunderbold. De eerste lading had nog 10.6.8.