Upgrade iMac 21.5 late 2012 met SSD de moeite waard voor 10.14 Mojave?

Ik ben op onderzoek of een upgrade met SSD van mijn iMac 21.5" late 2012 met 2,7 GHz Intel Core i5 en 16 GB 1600 MHz DDR3 de moeite waard is.

Op dit moment gebruik ik nog OS X 10.9.5 en van een eerdere upgrade naar 10.10 heb ik spijt gehad. Daarvan werd de Mac zo traag dat ik snel weer ben teruggestapt.

Alles werkt nog naar behoren, het is wel een beetje traag (vooral met opstarten), en het geheugen en CPU zijn nooit aan de max. Ik doe geen gekke dingen. Gewoon een beetje internetten, document bewerken (LibreOffice) en wat iPhoto. En ook firmware upgrades van allerlei apparaten. (Dat kan nl niet met een iPad)

Maar ik wil eigenlijk gebruik gaan maken van de nieuwste macOS 10.14 Mojave zodat alles lekker samenwerkt met iPhone en iPad. Zonder al te veel geld te hoeven investeren.

Hebben jullie ervaring met de performance van Mojave op dit type Mac?

Ik hoor het graag!

Prestatie van 10.14 is prima op deze Mac, maar een SSD is wel echt een MUST

De HDD die in de Mac zit is na zoveel jaar gewoon op! En een SSD geeft het systeem echt een behoorlijke performance boost!
Als je hem upgrade met SSD ga je er echt geen spijt van krijgen!

Zoals StefanV zegt, een SSD is zeker de moeite waard!

 

Zelf doen:

https://everymac.com/systems/apple/imac/imac-aluminum-tapered-edge-faq/how-to-upgrade-imac-hard-drive-aluminum-2012-2013.html

 

Of laten doen:

https://www.upgreatest.nl/webshop/42-complete-ssd-upgrade-op-locatie-imac-215-inch-late-2012

SSD is altijd een goed idee, goedkope manier om nieuwe leven in een oude mac te blazen.

Ansoluut een aanrader. Ik heb het vorig jaar, door een gespecialiseerd bedroijf, hier aan huis laten doen en heb sindsdien een snelle en goed werkende Mac. Supersnel en geen vastlopers en strandballen meer. De oude HDD gebruik ik nu als externe opslag van muziek, foto’s en boeken.

update: ik kon niet op de naam van het bedrijf komen, maar bij mij werd het inbouwen ook door Upgreatest gedaan

Lekker doen! Met die grote hoeveelheid Ram zit je nog steeds gebakken! HD slijt en is het langzaamste paard aan de wagen. https://www.upgreatest.nl doet het bij je thuis (nee ik heb geen aandelen ofzo) inderdaad.

Ik heb ook gekeken op de site van Upgretest om een nieuwe SSD schijf te plaatsen.

Maar is mijn Mac dat nog wel waard?? Hij is van medio 2010 en ik krijg geen update meer naar Mojave.

Mijn Mac loopt als een zonnetje. Ik heb een paar jaar geleden extra geheugen geplaatst en nu totaal 12 gb. 2 x 2 + 2 x 4

De oude harde schijf zit er nog steeds in. Af en toe eens een strandballetje, maar niet hinderlijk.

Ik weet niet hoelang ik nog met High Sierra kan blijven werken en daarvoor nog update’s mag ontvangen. Ik denk zelf dat het niet meer verstandig is, maar ja als je Mac goed draait. Die gooi je ook niet zomaar weg.

Groet,

Jo

<p class="cite">MacMiep op 3 november 2018 om 00:26</p> HD slijt
Flash-geheugen ook.

@Jakko Westerbeke: Ik doelde op de bewegende delen van een HD, die dag in dag uit duizenden toeren per minuut moet draaien.

Ik heb het ook gedaan en heb er geen spijt van, je krijgt er bijna een nieuwe iMac voor terug.