Upgraden naar Mavericks of wachten.

Beste allemaal,

Momenteel ben ik een tevreden Mac OSX 10.7.5 gebruiker op mijn iMac uit medio 2011 met 4GB intern geheugen en een Intel Core i5 2,5 Ghz processor. Nu kan ik updaten naar Mavericks, maar ik wil geen snelheidsverlies. Mijn iMac draait op dit moment als een zonnetje en is dus lekker snel. Ik gebruik de computer vooral voor Office, mailen, films bekijken en bewerken en internetten. Ik zou het dus een ramp vinden als mijn iMac trager gaat reageren.

Mijn vraag is daarom: Is het verstandig om naar Mavericks up te daten of kan ik beter wachten totdat de nieuwe versie X(10…) dit jaar uitkomt?

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.

Groet,
Erik

Mijn eerlijke ervaring is dat , op dezelfde iMac , met 4GB ram , 10.9.2 Mavericks merkelijk trager draait dan 10.7.5 Lion en zeker trager dan 10.6.8 Snowleopard.

Ik zou het niet doen, tenzij een upgrade van je ram en misschien een SSD. Dan gaat het wel prima anders gewoon laten.

Ik heb het ook nog steeds niet gedaan, omdat er toch nog iedere keer onvolkomenheden in Mavericks worden gemeld. Ik zit nog zeer tevreden op de 10.6.8. Maar Apple heeft de klant"vriendelijk" policy, één dezer dagen met de (veiligheids) updates te stoppen voor dit pas 4 jaar oude systeem !!. Wat het geliefde “bashen” (o.a.hier) van Windows wel zeer betrekkelijk maakt: Microsoft stopt pas na 11 jaar(!!) de ondersteuning van Windows XP…
Dus dan maar één dezer dagen gedwongen upgraden naar (Mountain) Lion…

Sedikit - Microsoft werd ook gedwongen om Windows XP langer te ondersteunen omdat Vista niet aansloeg en de media negatief over Vista bleef berichten.
Dan moet jij als MS je gezicht redden.
Moet wel bekennen dat Apple is een keer met juiste update planning mag komen… bedoel dus ermee hoelang een OS wordt ondersteund aangezien dit wel duidelijk moet zijn.
Nu hebben Windows gebruikers op dat punt, zeker een 10 punter aangezien MS een duidelijk verhaal voert.

@Imade, je vergeet één zeer goed draaiend systeem van Microsoft : Windows 7, het systeem vóór de Vista. Ik heb het op VMware Fusion (voor de grap) staan, en met dat systeem is ook niets mis mee (ja ik weet!! het OS X is beter)

@sedikit
Windows 7 is uitgebracht na Vista.

on topic

Als je niets mist van de features van Mavericks en Lion draait prima…lekker laten draaien op Lion.

Op mijn MBP 13" 2009 draait Mavericks prima, alleen opstarten en afsluiten duurt langer.
Maar dat doe ik niet zo vaak.

Ik denk dat de massa van OS X-gebruikers zo snel de upgrade uitvoert naar de recentste versie dat het er niet meer toe doet hoe oud de versie is van OS X als je niet de upgrades hebt uitgevoerd.
Het aantal gebruikers wordt dan dusdanig laag dat het al helemaal geen nut meer heeft gebruik te maken van beveiligingslekken omdat je er relatief vrijwel niemand mee kan treffen.

Daarnaast: wat mis je nou momenteel als je Snow Leopard of Lion draait t.o.v. Mavericks? Voorlopig nog niets, toch?

Op een zeker moment kom je erachter dat (een update van) je geliefde programma een hogere OS X versie vereist. Dat kan het moment zijn om om te schakelen. Als je niks mist en alles draait goed, vooral zo houden.

Ik zou m of upgraden naar 10.9 of downgraden naar 10.6. 10.7 is de Windows Millenium van Apple.

@ts: indien je de nieuwere functies niet mist, inderdaad gewoon zo laten
@compu Space: een dergelijk vergelijk zou ik niet willen maken en ben het ook niet met je eens, maar dat hoeft ook niet, daarom zijn we mens.

[quote=SunKeeper url=http://www.onemorething.nl/community/topic/upgraden-naar-mavericks-of-wachten/#post-2681599 time=1399300525]Ik denk dat de massa van OS X-gebruikers zo snel de upgrade uitvoert naar de recentste versie dat het er niet meer toe doet hoe oud de versie is van OS X als je niet de upgrades hebt uitgevoerd.
Het aantal gebruikers wordt dan dusdanig laag dat het al helemaal geen nut meer heeft gebruik te maken van beveiligingslekken omdat je er relatief vrijwel niemand mee kan treffen.

Daarnaast: wat mis je nou momenteel als je Snow Leopard of Lion draait t.o.v. Mavericks? Voorlopig nog niets, toch?[/quote]
Dat is een rare beredenering omdat het vooral voor scholen/bedrijven/organisaties handig is om een tijdplan te melden.
Daarnaast vind ik wel dat wij recht op een tijdplan hebben als je €1000,- voor een laptop betaalt.

(Toch weer typisch Sedikit: niemand heeft het over MS/Windows, laat staan dat er wordt ge-bashed. Maar Sedikit zal er wel voor zorgen dat er een flame-war ontstaat.)

Ik zou zeker naar 10.8 gaan, want 10.7 is idd ook in mijn ervaring een van de minste OS’en van Apple.
Maar volgens mij werkt ook 10.9 op jouw Mac prima. Ik vind 10.9 juist een geweldig OS, wat met weinig resources goed overweg kan.

@Goeiedag.
In plaats van je overgevoeligheid te tonen over alles wat ik zeg en gezegd heb (het gaat op stalken lijken!), zou het misschien een keer wel zo verstandig zijn eens te proberen te begrijpen wat ik zei. Inderdaad @Goeiedag, ik vergelijk in dit verband de policy van Microsoft met die van Apple, omdat die policies duidelijk verschillen, Mag die vergelijking niet? Hoe vaak worden hier geen vergelijkingen gemaakt?! En omdat het jou nu niet uitkomt, is dat dan blasfemie? En dat bashen: is jou dat dan nooit opgevallen dat ( in het verleden meer dan nu) het infantiele bashen van Microsoft populair was, ook hier? Als je het zou lukken mijn eerdere tekst goed te lezen, zonder jouw vooringenomenheid, dan produceer je niet dit soort teksten:
“(Toch weer typisch Sedikit: niemand heeft het over MS/Windows, laat staan dat er wordt ge-bashed. Maar Sedikit zal er wel voor zorgen dat er een flame-war ontstaat.)”
Voor mij is deze kleine kous af!

Maak gewoon je punt (over Apple vs Windows). Prima. Maar wat moet men met met dit soort zinnen: “…het geliefde “bashen”…”?!
Dat soort tussenzinnen stop je er altijd wel tussen. Gejank is het om niks. Je lijkt wel een wijf.

Citaat: “Voor mij is deze kleine kous af!”

[quote=sedikit url=http://www.onemorething.nl/community/topic/upgraden-naar-mavericks-of-wachten/#post-2681555 time=1399296135]Ik heb het ook nog steeds niet gedaan, omdat er toch nog iedere keer onvolkomenheden in Mavericks worden gemeld. Ik zit nog zeer tevreden op de 10.6.8. Maar Apple heeft de klant"vriendelijk" policy, één dezer dagen met de (veiligheids) updates te stoppen voor dit pas 4 jaar oude systeem !!. Wat het geliefde “bashen” (o.a.hier) van Windows wel zeer betrekkelijk maakt: Microsoft stopt pas na 11 jaar(!!) de ondersteuning van Windows XP…
Dus dan maar één dezer dagen gedwongen upgraden naar (Mountain) Lion…[/quote]
Ik werk ook nog met 10.6.8 (Met Mavericks op een externe drive waarvan ik nauwelijks opstart…)
Apple is echt de draad kwijt met hun upgrade drang want het aantal 10.6 gebruikers is (nog steeds) groter dan dat van 10.7. of 10.8. Niet veel groter maar wel groter.
Dus waarom de ondersteuning stoppen? Om ons te dwingen overstag te gaan omdat het OS toch gratis is? Zodat we wéér ook van andere (niet gratis!) programma’s de updates moeten kopen die 10.9 compatible zijn? Programma’s zoals het nieuwe Logic Pro slaat ook gewoon 10.6 en 10.7 over. Gewoon belachelijk gezien het totaal aantal gebruikers. Voor iWork heb je zelfs minimaal 10.9 nodig.

Snel updaten dan dat OS! Heee?! Enkele (dure) programma’s werken niet goed… Even een topic openen… :-?

Apple kan mij niet dwingen zolang ik met 10.6.8 kan doen wat ik wil. OK, het is misschien jammer dat bepaalde programma’s niet draaien onder 10.6 (waar vaak geen technische reden voor is) maar dat zijn ‘extraatjes’ als je het noodzakelijke al hebt. En daarom zitten nog veel bedrijven op XP.

En wat het stoppen van de beveiligingsupdates betreft: dat is minder gevaarlijk dan je denkt. Zeker voor de doorsnee gebruiker die nauwelijks een doelwit is (het gaat meestal over zakelijke Macs waar wat te halen valt) En naarmate een niet meer ondersteund OS in de vergetelheid raakt daalt de kans dat je een doelwit bent.

[quote=GoeieDag url=http://www.onemorething.nl/community/topic/upgraden-naar-mavericks-of-wachten/#post-2681711 time=1399314183]Maak gewoon je punt (over Apple vs Windows). Prima. Maar wat moet men met met dit soort zinnen: “…het geliefde “bashen”…”?!
Dat soort tussenzinnen stop je er altijd wel tussen. Gejank is het om niks. Je lijkt wel een wijf.

[/quote]
Ik vind anders de ‘tussenstap’ over dat ‘bashen’ prima bij dat punt passen. :evil:

Beste allemaal. Bedankt voor alle reacties. Als mijn iMac inderdaad langzamer wordt, upgrade ik op dit moment niet. Ik hoop niet dat ik mijn machine straks kan weggooien i.v.m. dat ik (binnenkort?) geen ondersteuning meer krijg. Op het moment dat 10.7.5 geen ondersteuning meer krijg, krijg ik dit dan wel van Apple te horen/te zien?