Upload programma voor linux server

Ik host mijn site bij een hele lieve collega die mij de ruimte heeft geschonken. :) Maar het is een linuxserver. En daar moet je met een speciaal programma uploaden. Ik gebruik nu [url=http://rsug.itd.umich.edu/software/fugu/]Fugu[/url] en dat werkt in principe goed maar het enigste probleem hiermee is dat ik geen mappen kan deleten. Nu is mijn vraag bestaan er nog meer van dit soort programma's waarmee dit wel kan?

OS X. Echt waar. Typ maar eens sftp in de terminal. werkt als een trein, maar is niet gebruikersvriendelijk. Ik heb zelf Fetch, werkt ook goed, maar is al een jaar of 2 niets aan verbeterd. Een andere is misschien beter. Kijk eens bij versiontracker.com of macupdate.com en zoek op sftp.

Ik hoor goeie dingen over Transmit (niet gratis, shareware) en cyberduck ziet er ook veel belovend uit (wel gratis).

[color=blue:e92a650ec9][size=9:e92a650ec9]hee, 1.000e post![/size:e92a650ec9][/color:e92a650ec9]

Welk protocol gebruik je om verbinding te maken met de linux server sftp of scp?

Als het sftp is moet je gewoon een map kunnen verwijderen. Of je collega moet de rechten voor aangemaakt mappen niet goed hebben gezet.

Als het scp is kun je volgens mij gewoon met ssh inloggen (ja dat is terminal) en dan rm -R betreffende_map doen. De -R staat voor recursif omdat je anders error krijgt omdat de map niet leeg is.

Met Transmit kan je het gewoon met een mooie grafische interface doen, ook SFTP en dat soort meuk.

http://www.panic.com/transmit/

Ik heb gisteren Transmit gedownload en het werkt perfect! Hartelijk dank voor jullie hulp weer! :D