Uploaden naar lycos via Transmit

Ik heb zelf een lycos website maar als ik dingen wil uploaden via hun pft site zijn daar vaak problemen mee, o.a. om met het uploaden naar een bepaalde map ik zou dit dus graag vanaf nu doen via transmit maar ik weet niet via welke poort dat moet. 21 lukt niet by the way Zijn er mss nog andere dingen die ik hiervoor moet kennen?

alvast bedankt

Poort 21 is correct, je moet bovendien (pasv) aanvinken in de preferences. Bij initial pad moet je (www) invullen zonder de haakjes, dan zou het moeten lukken.

Lycos is niet bepaald Mac-vriendelijk...

Wat een kletskoek, natuurlijk is ook lycos het meest gericht op Windhoos daar zitten toch de meeste klanten. Zo'n bedrijf gaat voor de grote getallen en er is van alles wat daar beter kan, maar een ding kun je niet zeggen en dat is dat ze Mac onvriendelijk zijn. Ik heb eer een paar jaar mee gewerkt en behalve dat het vaak traag is zijn er weinig problemen gepasseerd. Service moet je niet verwacten want je bent nummer honderd op hun lijstje. het voordeel is echter dat het erg gebruikers viendelijk is ingericht, zeker handig als je een beginner bent.

[quote:d834c2470f="MacX"]Wat een kletskoek, natuurlijk is ook lycos het meest gericht op Windhoos daar zitten toch de meeste klanten. Zo'n bedrijf gaat voor de grote getallen en er is van alles wat daar beter kan, maar een ding kun je niet zeggen en dat is dat ze Mac onvriendelijk zijn. Ik heb eer een paar jaar mee gewerkt en behalve dat het vaak traag is zijn er weinig problemen gepasseerd. Service moet je niet verwacten want je bent nummer honderd op hun lijstje. het voordeel is echter dat het erg gebruikers viendelijk is ingericht, zeker handig als je een beginner bent.[/quote:d834c2470f]

Windows-gericht of Mac-gericht of Linux-gericht heb ik het niet over! Het is gewoon een feit dat veel onderdelen van hun website het niet doen op een niet-windows systeem. Een goede website werkt op alle platforms! Zelfs de website van MSN doet het!!

Heb ik zeker een windoos Mac, weinig problemen. Bij mij werkt alles voorzover ik er gebruik van maak.

[quote:7c055b2adb="MacX"]Heb ik zeker een windoos Mac, weinig problemen. Bij mij werkt alles voorzover ik er gebruik van maak.[/quote:7c055b2adb]

Whatever… :expressionless:

[quote:bd4c6ec3d2="MacX"]Poort 21 is correct, je moet bovendien (pasv) aanvinken in de preferences. Bij initial pad moet je (www) invullen zonder de haakjes, dan zou het moeten lukken.[/quote:bd4c6ec3d2] waar moet die (www) zonder de heekjes dan, precies worden ingevult?

in het vakje initial Path.

en waar staat dan vakje :s

[img:0bc581cf30]http://www.freespace.nu/files/262_1113762828.jpg[/img:0bc581cf30] Port mag je leeg laten.

Hij zegt: conecteren lukt niet, write error

Heb je server, username en password goed ingevuld, dan zou het moeten werken. Natuurlijk moet je bij Lycos wel een FTP account aangemaakt hebben anders kun je ook niet verbinden.

server: http://www.members.lycos.nl user: mijn username Pasword: mijn paswoord initialpath: www port: (leeg) Protocol: FTP

(met protocol: sftp lukt het ook niet)

ik snap het niet meer :frowning:

Ik heb het voor alle zekerheid even zelf geprobeerd en je hebt gelijk, het werkt niet. Waarschijnlijk problemen bij Lycos zelf, heb dit nog niet eerder meegemaakt. Zou het morgen nog eens proberen en ondertussen een mailtje naar de service desk sturen.

welk email adres is dat?

Ik zie nu wat er fout gaat, de server moet zijn : ftp.members.lycos.nl Ik was in de veronderstelling dat je een betaald account had bij lycos maar aan de servernaam te zien is het aan gratis account. Dan zou het met het bovenstaande adres moeten lukken.

Klopt ongelofelijk bedankt