Usb Hub valt steeds weg

Ik heb een probeelm met een usb hub op mijn MBP, namelijk hij valt elke keer weg. het is een Qmotion usb hub met voeding. Ik heb nu alleen mijn eyetv Hybrid eraan hangen maar hij valt steeds weg en het zelfde geld voor mijn harddisk als ik die eraan hang. Ik dacht dat het was verholpen sinds 10.4.8 omdat er werd gezegd dat er ondersteuning was voor usb hubs. Mijn broertje heeft ook zo een hub gekocht en heeft precies hetzelfde probleem op zijn mbp.

heeft iemand enig ide hoe ik dit kan oplossen ?
ik zou graag mijn toetsenboard eyetv en harddisk tegelijk gebruiken :frowning:

[img:9a4be91531]http://www.promosystems.nl/images/aanbiedingen/thumbs/Q-Motion_USB_HUB.jpg[/img:9a4be91531]

Wanneer valt die weg? Nadat je mac in sluimerstand is geweest?

Wat betreft de externe HD, is die als HFS+ geïnitialiseerd? Andere formaten gaven bij mij ook problemen.

hij valt de hele tijd gewoon weg, kan niet langer dan 10sec tv kijken of hij valt weg,same voor harddisk, ook als er maar 1 apparaat aan hangt.

niemand ?

Het merk is mij onbekend, maar als ik het zo lees kan het een kwestie zijn van te weinig stroom (of te veel stroom onttrekken natuurlijk). Hoeveel wordt er afgegeven? 500 mA per poort neem ik aan? Probeer eens een hub van een ander merk ergens te lenen en kijk wat er dan gebeurt. Een USB-hub moet gewoon werken. Dat deed de Mac-hub-combinatie al ver voor 10.4.8. Ik heb een SweeX-hub gehad, die hield er na een jaar mee op. Prutsding dus. Ook jammer want een jaar oud.:x Ik heb nu een [url=https://www.dynabyte.nl/hardware.php?m=1620&i=95]Sitecom[/url] waarop ik na registratie 10 jaar garantie heb. :) Ik bedoel maar: je hebt blijkbaar hubs en hubs.

output is 2,5A , 5V weet iemand een goede kope hub die wel werkt op macosx ?

Ik heb een Targus USB 2.0 hub. Als ie werkt, werkt ie goed, maar niet alles werkt ermee.

Geen idee waar dat door komt, misschien doordat de Apple USB controller (EHCI) volgens iets andere specificaties is gemaakt dan die van de hub.

Maar uitvallen van een verbinding, nee.

Vraagje: vallen alle poorten tegelijkertijd weg, of om de beurt?

Hans Erik

Wat voor EyeTV heb je er aan hangen... Heb zelf een TVMicro, en die zit er rechtstreeks aan, alleen dat ding is zo instabiel als de toren van Pisa... Die hangt continue en zo hard dat het programma niet eens meer te 'killen' is in de terminal...

Misschien zit je probleem namelijk wel in je EyeTV…

Ik heb een Elgato Hybrid eraan hangen. Volgens mij word die hub gewoon niet ondersteund onder osx want als ik alleen mijn toetsenbord eraan heb hangen valt hij al weg,als ik er meerdere apparaten aan heb hangen valt alles in 1 keer weg.

[URL=http://imageshack.us][img:cd2254aba2]http://img172.imageshack.us/img172/8673/i196165kt4.jpg[/img:cd2254aba2][/URL]

Ik heb deze van Kensington met eigen voeding, gekocht bij Cipmunk rond de 40 euri als ik me goed herinner.
Alle 7 poorten zijn bezet (printers/USB phone/digitale camera/iSub etc.) en heb nog nooit gehad dat er iets niet werd herkend of uitviel. 2 jaar in gebruik.

Ik heb 2 _Digiconnect USB-hubjes aan mijn Mac hangen met eigen voeding. iPod, camera, printer en tekentablet werken prima hiermee! Ong. € 20,- p/s bij MyCom.