USB opstartschijf maken voor 10.2.8. Hoe?

Op mijn oude iMac G4 (bolletje) wil ik systeem er op nieuw op zetten maar de originele DVD leest ie niet meer. Nu zit ik er aan te denken om een bootable usb stick te configureren en vanaf de Apple site de combo 10.2.8 te downloaden. Dat is een dmg bestand en ik kan niet op een “gewone” manier een bootable usb maken aan de hand van de dmg.

Weet iemand hoe ik dat kan oplossen?

Lijkt niet zo makkelijk te zijn: deze iMac kan niet opstarten vanaf een USB-stick. Je mogelijkheden zijn:
https://discussions.apple.com/thread/4177625?tstart=0

Combo updates zijn sowieso niet te gebruiken voor een schone installatie. Je zult een ISO of Toast bestand van de originele schijven moeten downloaden.

Daarnaast kan je zover ik weet niet Mac OS X 10.2 vanaf een USB-stick installeren. In Mac OS X-versies van voor 10.4 blijft het systeem dan hangen omdat de USB drivers worden geladen. Daarna kan het systeem de opstartschijf niet meer vinden. Je kan het wel proberen met een FireWire harde schijf of gewoon een CD.

@digilib
De iMac G4 kan wel van USB opstarten, alleen niet met Mac OS X Jaguar.

Als de iMac wel verbinding kan maken met wifi, is het misschien mogelijk om vanaf internet systeem binnen te halen? Of zeg ik nou iets heel onlogisch?

Oke, is het misschien een idee om Panther 10.3 te downloaden (als ISO?) om daar een bootable USB van te maken?

Nee, want Panther heeft hetzelfde probleem. Wat je kan doen is de harde schijf in de iMac partitioneren, en dan een ISO van Panther downloaden (Jaguar zou ik overslaan, Panther is veel beter) en die de tweede partitie imagen. Daarna start je op van de Panther installer, en installeer je Panther op de eerste partite. Daarna wis je de tweede partitie en voeg je ze weer samen.

Een CD’tje branden is echt veel makkelijker.

Welk systeem staat er nu eigenlijk op de iMac?

Ik las eerst dat de DVD-speler / brander kapot was, maar alleen het schijfje is kapot.
Dan zou ik inderdaad ook daar je tijd aan besteden: een werkend schijfje branden / kopen / lenen.

Dat is het probleem, er staat geen systeem op. Er zat origineel Jaguar op maar die kan ie niet meer lezen, gek, de dvd lijkt ok en en alle andere kan ie ook wel lezen maar niet installeren

Dat snap ik digilb, maar waar haal je nog zon dvdtje op… 2003 hebben we t over

Plug een USB DVD speler in. Ik denk namelijk dat de speler dood is, niet de schijf. Dat is heel normaal bij die bolletjes.

Dat lijkt mij niet want andere dvd’s accepteert ie gewoon wel maar geeft de boodschap dat deze software niet op deze computer geinnstalleerd kan worden

Ik kan eens kijken of ik de schijfjes van mijn halve basketballetje nog ergens in de kelder heb liggen. Zo ja, dan kan ik ze via snail mail sturen. Zo niet: helaas tenenfromage.

Hen3, dat zou fantastisch zijn!

Goed nieuws en wellicht wat minder goed nieuws!

Laat ik met het goede nieuws beginnen: ik heb de 3 cd-roms (OS X 10.3 Panther) & boekjes gevonden die ooit bij het bolletje zaten en de schijven zijn na bijna 14 jaar nog steeds leesbaar.
Het wellicht minder goede nieuws: op de eerste disc staat ‘Install Disc 1 Upgrade disc’… Op de supportpagina van mijn oude werkgever tref ik echter deze HowTo aan: https://support.apple.com/nl-nl/HT2957 Iets zegt mij dat het wel zou moeten lukken.

Ik heb 2 dvd’s gevonden die bij het bolletje hoort, de installatieschijf en een hardwareherstel schijf. Die eerste leest ie dus niet en die heb je kennelijk wel nidig om een schone installatie van 10.3 uit te kunnen voeren. Dat maakt t dus t probleem

Tiger is ook geschikt downloaden, https://archive.org/details/Apple_MacOS_X_Tiger_Install_DVD via torrent.
En dan op een dvd branden.

Dit zijn de discs die ik vond:

Als je ze wilt hebben, stuur dan maar een berichtje.

Heb je nog een andere Mac met een DVD drive? Kan die de DVD wél lezen?

Beste Hen3, zeker heb ik daar interesse in! Wat je zegt is t misschien t probleem dat disc 1 een upgrade disc is van 10.2 maar het is het proberen zeker waard.

Mocht je een exemplaar van 10.2 nodig hebben, dan kun je van mij wel schijfkopieën van de twee CD-ROMs van de los verkochte versie ervan krijgen.