USB printer altijd Mac compatible

Vraag die vast al vele malen gesteld is maar kon niets korts en duidelijke vinden (zoekfunctie werkt nog niet ):oops:

Ik wil een printer (of all in one) aanschaffen maar kan ik elke printer met USB aansluiting voor de Mac gebruiken?

Nee. Altijd checken of het wel werkt. Het antwoord is namelijk: meestal.

En sommige printers verdenk ik ervan een paralle poort printer te zijn met een ingebouwde USB adapter. Mijn Epson reageert helemaal niet als een USB device, ondersteund OS X bar slecht en is niet hot-plugable (wat USB wel moet zijn). Bovendien vallen onder OS X functie's weg, die ik onder Classic wel heb.

en als ik nou een tweedehandsje wil kopen zijn er dan merken die zeker goed zijn?

ik ben zelf erg tevreden met de gimp/hpijs/gostscript printerdrivers dfie zijn er voor heel veel printers (hpijs zou voor alle hp printers moeten zijn, lijkt mij)

wel heb ik nog wel eens dat de printer niet meer herkent wordt door de usb verbinding. even het stekkertje uit de hub en dan weer terug, verhelpt dit probleem. maar irritant is het wel…

ik heb goeie ervaringen met epson's vooral de bekende modellen...de 830u en 1270 doen het bijde uitstekend, (plug en play) terwijl ik bij een hp deskjet 3600 veel moeite moest doen.

de meeste nieuwe printers doen het wel :slight_smile: maar ga voor een bekent model

Ga inderdaad voor printers van de laatste paar jaar, van vooral HP, Epson, en als je voor laserprinters gaat, ook Brother.

Echter, als je voor een inkjet-printertje gaat, kun je mijns inziens het beste een nieuwe kopen. Kost geen drol meer, en je hebt verdomd goede kwaliteit. Daarnaast weet je zeker dat je garantie hebt, dit i.t.t. tweedehands.

Canon is ook goed, Epson vertrouw ik nooit.

Altijd contolleren op de site van het desbetreffend merk of er drivers voorhande zijn voor die printer! Dan zal dat wel werken! 8)

[quote:bd1c234f47="MichielKarssen"]Ik wil een printer (of all in one) aanschaffen maar kan ik elke printer met USB aansluiting voor de Mac gebruiken?[/quote:bd1c234f47]

Je kunt ze zowiezo aansluiten, en er zijn bijna altijd wel drivers of andere software voor die het apparaat kunnen aansturen, maar ik zou het altijd van te voren uitzoeken voordat je iets nieuws gaat aanschaffen. Maar als je veel te printen hebt zou ik voor een laser gaan. Je betaald tegenwoordig veel te veel voor die paar druppeltjes inkt…,.,.

Maar is er niet ergens in OS X een lijstje met dingen waar drivers voor zijn?!? Ik bedoel, al die drivers staan op je computer, dus je zou zeggen, dan moet je daar ergens een lijstje voor hebben.