Vage eps-print in Illustrator CS

Hallo,

Even nog een vraag op de vrijdag-middag: ik wil een .eps (in QXP 4.1 geexporteerd) printen vanuit Illustrator CS op een Canon i6500. Wat ik ook verander aan print-instellingen, ik blijf donker-grijs krijgen, waar ik zwart verwacht.

Het document is cmyk. Ik heb (bij printinstellingen) ‘same as source’ en ‘adbobe rgb (1998)’ geprobeerd en bij intent ‘perceptual’, ‘saturation’, ‘relative colorimetric’ en ‘perceptual colorimetric’. Ik ben jarenlang verwend met laserprinters en programma’s die perfect stonden afgesteld, heb nu het gevoel alsof ik het wiel opnieuw moet uitvinden. Het is maar voor een presentatie-printje voor m’n baas, maar toch, zoveel vraag ik toch niet?

Geen postscript? die is optioneel bij deze printer zag ik.

Nee, idd geen postscript (wist niet eens dat het een optie bij deze printer was). Maar postcript of niet, ik moet toch gewoon zwart kunnen printen, of ben ik nou gek?

Plak 'm ff naar photoshop, hij print nu de schermpreview.

Had ik al gedaan, daar werden de kleuren ineens heel psychedelisch van. Bedankt voor je reacties, TonE.

misschien bij papiersoort 'fotopapierpro' selecteren...

Dit probleem heb ik ook met mijn Canon printer, maar heb nooit uitgezocht waarom dat komt. Ik maak alleen maar schets printjes mee en vind aan ene kant wel fijn vanwegen inktbesparing. Maar volgens mij moet je bij de instelling van papierkwaliteit kijken....probeer eens de instelling naar "fotopapier" te zetten.