Van het kastje naar de muur bij T-Mobile

Vandaag heb ik een erg opmerkelijke "kastje naar de muur" kwestie bij T-Mobile mee mogen maken. Omdat ik dit verhaal niet twee maal wil uittypen heb ik het even direct van [url=http://martijnsnels.nl/2009/03/03/van-het-kastje-naar-de-muur-bij-t-mobile/]mijn blog[/url] gehaald. Iemand nog tips!? Ik kan hem absoluut niet missen!

Alvast erg bedankt voor jullie reacties!

[size=9:f7483a3dbf]Ps. Voor de mensen die iets in hun gedachten zien hangen met een MBP die kapot was bij mij. Ja dat klopt, was ik ook. Op een of andere manier tref ik altijd apparatuur die het begeeft terwijl ik juist zo voorzichtig ermee ben.[/size:f7483a3dbf]

[quote:f7483a3dbf]Eerder heb ik geschreven over de problemen die T-Mobile heeft met een fout in hun systeem waardoor er onterecht al ruim € 150,00 exclusief BTW is afgeschreven. Een tegemoetkoming in de onkosten en lasten die het met zich mee brengt heb ik helaas nog steeds niks van gehoord. Het probleem is namelijk nog in onderzoek. Ik heb gelukkig het gevoel dat er hier actie wordt ondernomen en de persoon waar ik destijds mee heb gesproken zijn beloftes mag waarmaken. Deze persoon heeft na drie maanden bellen de knoop doorgehakt en is hoogst persoonlijk het gebouw afgelopen van afdeling naar afdeling om er beweging in te krijgen.

Wel deed er zich een ander probleem voor: Afgelopen week werkte plots mijn microfoon op mijn iPhone headset niet meer. Onder de veronderstelling dat de headset kapot was heb ik een nieuwe aangevraagd bij Apple via het AppleCare plan dat er standaard op deze oortjes zit. Geen probleem, vandaag kreeg ik netjes een envelop binnen met daarin de instructies hoe ik de oude kon terug sturen en de nieuwe in gebruik moest nemen. Keurig en netjes en zeker voor veel bedrijven om van te leren. UPS heeft inmiddels de oude oortjes al weer opgehaald en ik kom erachter dat het probleem zich nog steeds voordoet. Om maar direct een draai aan alles te geven besloot ik om T-Mobile in te lichten over dit vreemde probleem. “Geen probleem meneer” aldus T-Mobile. Meneer begon in volle overtuiging te vertellen hoe dit in zijn werking zou gaan en dat ik “zélfs” een een vervangend toestel zou krijgen en dan wel of een Nokia of wel een HTC. Dit aanbod deed meneer natuurlijk in de overtuiging dat ik geen gebruik maak van MobileMe, de aangeboden toestellen ondersteunen deze push functies daar namelijk niet op. Hierop besloot ik naar de T-Mobile Shop in ’s-Hertogenbosch te gaan. Door het probleem met mijn rekeningen kende ze mij gelukkig al.

Ook de assistent bedrijfsleider begon vol moed aan het schijnbaar prachtige verhaal over de vervangende toestellen niet beseffend dat ik gewoon opties mis en twee weken “van de buiten wereld ben afgesloten”. Met de iPhone dozen achter zicht opgestapeld zegt meneer rustig tegen mij na dertig tot vijfenveertig minuten uitleggen, wat het inhoud om als ondernemer niet onderweg te kunnen mailen en live bij mijn agenda te kunnen, dat hij niets voor mij kan betekenen. “Ik moest maar het klachten formulier invullen online of akkoord gaan met een reparatie” aldus de assistent bedrijfsleider. Inmiddels was de winkel aardig gevuld en begon ook de assistent bedrijfsleider te merken dat mensen stonden mee te luisten en we werden als ‘t ware de winkel uitgegooid. Waar ik nog rondom het probleem met de internet rekeningen door de laatste persoon op een persoonlijke manier werd geholpen, ging er bij mij een boven mijn hoofd zweven… Hoe heet dat ook al weer? Bureaucratie? De menselijk kant in het zaken doen met lekaar is blijkbaar zo erg verdwenen dat we niet meer buiten het hokje kunnen denken en klanten hoogst persoonlijk kunnen helpen. Vol teleurstelling en beseffend dat ik ook daar weer veel kostbare tijd als ondernemer heb lopen vergooien.

Inmiddels enkele gesprekken met dan de verzekeraar ProAssist en dan T-Mobile (die op hun beurt weer volhielden dat ik niet verzekerd was, maar wel ben) verder kom ik uiteindelijk terecht bij iemand van de afdeling After Sales. Na dat meneer wat informatie had gewonnen begon hij vol overtuiging te bellen met ProAssist en na ongeveer vijf tot tien minuten vertelde hij mij dat ProAssist en T-Mobile eventueel samen met Apple even zouden kijken naar een oplossing. Ik sprong bijna een gat in het auto dak al rijdend naar kantoor maar helaas was dat iets te vroeg gejuigt. Een uurtje of twee later had nog niemand terug gebeld en ben ik rond half vijf maar eens zelf gaan rondbellen. ProAssist wist van niets en vertelde mij dat zij ook nooit zo’n regeling zouden voorstellen. Terug bij T-Mobile wisten hun mij ook niks te vertellen en werd ik tot twee keer toe zonder enige uitleg naar ProAssist doorverbonden waarna ProAssist mij vertelde dat T-Mobile mij verder moet helpen. Na in twee gesprekken ruim tien keer te zijn doorverbonden met allemaal verschillende mensen waar ik als klant niet meer kon weten wie nou T-Mobile was en wie nou ProAssist was heb ik de knoop doorgehakt. Tot slot heb ik T-Mobile nogmaals gebeld en het hele verhaal nogmaals uitgelegd. De dame die ik toen sprak was vooral verbaasd over het feit dat de assistent bedrijfsleider geen actie had ondernomen in de winkel aangezien hij volgend haar de iPhone had moeten innemen en vervangen en mijn gegevens had moeten corrigeren die niet goed in het systeem stonden. Een halve dag vol erg negatieve energie die T-Mobile naar mij uitstraalt, een stressvol probleem als ondernemer en het feit dat ik letterlijk en figuurlijk van het kastje naar de muur werd gestuurd weet ik als klant ook niet meer wat ik moet doen. De laatste opties die er voor mij overblijven lijken op dit moment steeds beperkter te worden. Morgen tussen alle bezigheden (wat vooral uit het werk inhalen van vandaag zal bestaan) waag ik het nog één keer op een bezoek aan de T-Mobile winkel. Echter vrees ik dat er dan enkel nog een bezoek aan het hoofd kantoor overblijft.

Waar we qua service in deze wereld heen gaan weet ik ook niet meer. Ik kan mij in ieder geval niet voorstellen dat ik ooit een klant zou zo kunnen behandelen! Al met al hoop ik dat er iemand bij T-Mobile wakker wordt deze zaak persoonlijk gaat oppakken en hiervan werk gaat maken. Het zou toch gek zijn dat je als klant ruim vijftig euro per maand betaald om als vervangend toestel een Nokia te krijgen waar je vervolgens nog niet mee uit de voeten kan.

Zodra er meer bekend is over deze zaak zal uiteraard dit artikel worden geüpdatet! Laten we hopen dat dit nooit een andere klant van T-Mobile dit hoeft te overkomen.[/quote:f7483a3dbf]

Origineel artikel: http://martijnsnels.nl/2009/03/03/van-het-kastje-naar-de-muur-bij-t-mobile/

Erg vervelend allemaal, maar T-Mobile is niet verplicht je een vervangende telefoon te geven. Ook als je via ProAssist verzekerd bent hoeven ze je niet hetzelfde model uit te lenen.

[quote:ca214c8f36="Koen."]Erg vervelend allemaal, maar T-Mobile is niet verplicht je een vervangende telefoon te geven. Ook als je via ProAssist verzekerd bent hoeven ze je niet hetzelfde model uit te lenen.[/quote:ca214c8f36]Ze moeten wel een vervangend toestel leven die de zelfde opties te bieden bij het vervangende toestel. ProAssist is zich hier zelf ook van bewust!

[quote:98c8c7d857="Martijn Snels"][quote:98c8c7d857="Koen."]Erg vervelend allemaal, maar T-Mobile is niet verplicht je een vervangende telefoon te geven. Ook als je via ProAssist verzekerd bent hoeven ze je niet hetzelfde model uit te lenen.[/quote:98c8c7d857]Ze moeten wel een vervangend toestel leven die de zelfde opties te bieden bij het vervangende toestel. ProAssist is zich hier zelf ook van bewust![/quote:98c8c7d857] Hmm, aangezien ze voordat ze de verzekering voor de iPhone introduceerden al wisten dat dat niet gaat, neem ik aan dat het wel zo in de polis staat. Mahé heeft daar in ieder geval wel voor gezorgd. Apple levert in Nederland nu eenmaal geen iPhones zonder contract.

Sjees, dat klinkt erg zeg. Maar idd, waar is de service gebleven hè?

Mijn ervaringen met iPhone problemen (oktober 2008):

In de winkel de iPhone dus aangeschaft + een verzekering bij Pro Assist.

Eenmaal thuis (15 min later) kwam ik er achter dat de Home knop het niet deed. Zat netjes geseald in doos, dus was geen gebruikte iPhone.

Dus ik terug naar de winkel, maar kreeg echt geen nieuwe mee. De iPhone moest opgestuurd worden!! Terwijl ik de iPhone nog geen uur daarvoor had gehaald in de winkel.

T-Mobile gebeld, Pro Assist, geen van beiden konden mij een nieuwe iPhone geven. Een iPhone die nooit gebruikt is, het probleem wat binnen 15 min na aankoop is ontdekt. Ook BelCompany gaf mij geen nieuwe iPhone.

De iPhone moest ter reparatie. Kreeg een Nokia N73 als leentoestel. Terug naar de middeleeuwen dus.

Drie weken later kreeg ik mijn iPhone terug. En wat bleek? Een nieuwe iPhone, ander serienummer, ander IMEI nummer.

En dat kon dus 3 weken daarvoor niet?

Ben heel blij met mijn iPhone, maar wat een leuke eerste dag had moeten wezen werd door het gebrek aan service van 3 kanten (T-Mobile, Pro Assist en BelCompany) teniet gedaan.

En ja, ook bij mij werd glashelder verteld eerst dat ik geen verzekering had, terwijl deze afgesloten was. En moest daardoor 4 dagen wachten voordat ik een leentoestel kreeg. Drie weken lang met een toestel wat dus absoluut niet kan meten met een iPhone, terwijl ik daar wel voor betaal. Had ik geen verzekering genomen, had ik naar zeggen zelfs 3 weken zonder toestel gezeten! Wat is dat voor service?!

Pro Assist had mij gewoon een oud Nokiatje gegeven, de 3410, waar ik geen moeite mee had hoor. Kan ook bellen en smsen..;). Bij de verzekering zit ook tot €100 accessoires-vergoeding. Nadat ik door het ijs donderde met iPhone en originele Apple oortjes, kreeg ik anderhalf uur later een mannetje aan de deur. Top! Alleen heb ik nooit nieuwe oortjes gehad, en Pro Assist zegt dat ik geen accessoiresvergoeding heb.:( En de BelCompanyman zei van wel.Staat ook gewoon in het contract. Raar, maar ach. Vond het maar kutoortjes, alleen dat opneemknopje was handig. Mn Sennheisertjes van nu zijn veeel beter.

[quote:61559c9331="awesomemac"]Sjees, dat klinkt erg zeg. Maar idd, waar is de service gebleven hè?

Mijn ervaringen met iPhone problemen (oktober 2008):

In de winkel de iPhone dus aangeschaft + een verzekering bij Pro Assist.

Eenmaal thuis (15 min later) kwam ik er achter dat de Home knop het niet deed. Zat netjes geseald in doos, dus was geen gebruikte iPhone.

Dus ik terug naar de winkel, maar kreeg echt geen nieuwe mee. De iPhone moest opgestuurd worden!! Terwijl ik de iPhone nog geen uur daarvoor had gehaald in de winkel.

T-Mobile gebeld, Pro Assist, geen van beiden konden mij een nieuwe iPhone geven. Een iPhone die nooit gebruikt is, het probleem wat binnen 15 min na aankoop is ontdekt. Ook BelCompany gaf mij geen nieuwe iPhone.

De iPhone moest ter reparatie. Kreeg een Nokia N73 als leentoestel. Terug naar de middeleeuwen dus.

Drie weken later kreeg ik mijn iPhone terug. En wat bleek? Een nieuwe iPhone, ander serienummer, ander IMEI nummer.

En dat kon dus 3 weken daarvoor niet?

Ben heel blij met mijn iPhone, maar wat een leuke eerste dag had moeten wezen werd door het gebrek aan service van 3 kanten (T-Mobile, Pro Assist en BelCompany) teniet gedaan.

En ja, ook bij mij werd glashelder verteld eerst dat ik geen verzekering had, terwijl deze afgesloten was. En moest daardoor 4 dagen wachten voordat ik een leentoestel kreeg. Drie weken lang met een toestel wat dus absoluut niet kan meten met een iPhone, terwijl ik daar wel voor betaal. Had ik geen verzekering genomen, had ik naar zeggen zelfs 3 weken zonder toestel gezeten! Wat is dat voor service?![/quote:61559c9331]En dit gaat dus altijd zo! iPhones worden helemaal niet gerepareerd. Ze worden vervangen! Dit zegt zowel T-Mobile als ProAssist. Waarom doen ze dan zo moeilijk!

Juist en waarom het dan 3 weken moet duren, terwijl elke verkoper wel kan zien dat de Home knop gewoon echt kapot was.

[quote:89b380db3e="awesomemac"]Juist en waarom het dan 3 weken moet duren, terwijl elke verkoper wel kan zien dat de Home knop gewoon echt kapot was.[/quote:89b380db3e]Precies!

T-Mobile wil inmiddels niet meer mij te woord staan via de klantenservice. Morgen gaat er dus een schriftelijke ingebrekestelling de deur uit waar ze binnen vijf werkdagen op moeten reageren.

Het is dan toch zielig en irritant dat het nu dus op deze manier moet gaan?

Om mijn geweldige dag in oktober nog even uit te breiden:

Belde naar Belcompany HK: “Nee, dan moet u bij T-Mobile wezen”
Belde naar T-Mobile: Nee, dan moet u bij Belcompany wezen"

zucht…

Verkoper is verantwoordelijk, in jou geval BelCompany. In mijn geval T-Mobile Shop Pensmarkt 's-Hertogenbosch.

Ik vind op allerlei sites een hoop reviews en allemaal zo verschillend.......zoals deze http://www.myoffice.nl/gids/ProAssist_Nederland_Verzekeringen_B_V_.html Er staan zo een hoop boze reacties dat ik niet goed weet of ik er goed aan doe een verzekering af te sluiten bij Proassist :?

[quote:3e4af2846f="Martijn Snels"]Vandaag heb ik een erg opmerkelijke "kastje naar de muur" kwestie bij T-Mobile mee mogen maken. Omdat ik dit verhaal niet twee maal wil uittypen heb ik het even direct van [url=http://martijnsnels.nl/2009/03/03/van-het-kastje-naar-de-muur-bij-t-mobile/]mijn blog[/url] gehaald. Iemand nog tips!? Ik kan hem absoluut niet missen!

Alvast erg bedankt voor jullie reacties!

[size=9:3e4af2846f]Ps. Voor de mensen die iets in hun gedachten zien hangen met een MBP die kapot was bij mij. Ja dat klopt, was ik ook. Op een of andere manier tref ik altijd apparatuur die het begeeft terwijl ik juist zo voorzichtig ermee ben.[/size:3e4af2846f]

[quote:3e4af2846f]Eerder heb ik geschreven over de problemen die T-Mobile heeft met een fout in hun systeem waardoor er onterecht al ruim € 150,00 exclusief BTW is afgeschreven. Een tegemoetkoming in de onkosten en lasten die het met zich mee brengt heb ik helaas nog steeds niks van gehoord. Het probleem is namelijk nog in onderzoek. Ik heb gelukkig het gevoel dat er hier actie wordt ondernomen en de persoon waar ik destijds mee heb gesproken zijn beloftes mag waarmaken. Deze persoon heeft na drie maanden bellen de knoop doorgehakt en is hoogst persoonlijk het gebouw afgelopen van afdeling naar afdeling om er beweging in te krijgen.

Wel deed er zich een ander probleem voor: Afgelopen week werkte plots mijn microfoon op mijn iPhone headset niet meer. Onder de veronderstelling dat de headset kapot was heb ik een nieuwe aangevraagd bij Apple via het AppleCare plan dat er standaard op deze oortjes zit. Geen probleem, vandaag kreeg ik netjes een envelop binnen met daarin de instructies hoe ik de oude kon terug sturen en de nieuwe in gebruik moest nemen. Keurig en netjes en zeker voor veel bedrijven om van te leren. UPS heeft inmiddels de oude oortjes al weer opgehaald en ik kom erachter dat het probleem zich nog steeds voordoet. Om maar direct een draai aan alles te geven besloot ik om T-Mobile in te lichten over dit vreemde probleem. “Geen probleem meneer” aldus T-Mobile. Meneer begon in volle overtuiging te vertellen hoe dit in zijn werking zou gaan en dat ik “zélfs” een een vervangend toestel zou krijgen en dan wel of een Nokia of wel een HTC. Dit aanbod deed meneer natuurlijk in de overtuiging dat ik geen gebruik maak van MobileMe, de aangeboden toestellen ondersteunen deze push functies daar namelijk niet op. Hierop besloot ik naar de T-Mobile Shop in ’s-Hertogenbosch te gaan. Door het probleem met mijn rekeningen kende ze mij gelukkig al.

Ook de assistent bedrijfsleider begon vol moed aan het schijnbaar prachtige verhaal over de vervangende toestellen niet beseffend dat ik gewoon opties mis en twee weken “van de buiten wereld ben afgesloten”. Met de iPhone dozen achter zicht opgestapeld zegt meneer rustig tegen mij na dertig tot vijfenveertig minuten uitleggen, wat het inhoud om als ondernemer niet onderweg te kunnen mailen en live bij mijn agenda te kunnen, dat hij niets voor mij kan betekenen. “Ik moest maar het klachten formulier invullen online of akkoord gaan met een reparatie” aldus de assistent bedrijfsleider. Inmiddels was de winkel aardig gevuld en begon ook de assistent bedrijfsleider te merken dat mensen stonden mee te luisten en we werden als ‘t ware de winkel uitgegooid. Waar ik nog rondom het probleem met de internet rekeningen door de laatste persoon op een persoonlijke manier werd geholpen, ging er bij mij een boven mijn hoofd zweven… Hoe heet dat ook al weer? Bureaucratie? De menselijk kant in het zaken doen met lekaar is blijkbaar zo erg verdwenen dat we niet meer buiten het hokje kunnen denken en klanten hoogst persoonlijk kunnen helpen. Vol teleurstelling en beseffend dat ik ook daar weer veel kostbare tijd als ondernemer heb lopen vergooien.

Inmiddels enkele gesprekken met dan de verzekeraar ProAssist en dan T-Mobile (die op hun beurt weer volhielden dat ik niet verzekerd was, maar wel ben) verder kom ik uiteindelijk terecht bij iemand van de afdeling After Sales. Na dat meneer wat informatie had gewonnen begon hij vol overtuiging te bellen met ProAssist en na ongeveer vijf tot tien minuten vertelde hij mij dat ProAssist en T-Mobile eventueel samen met Apple even zouden kijken naar een oplossing. Ik sprong bijna een gat in het auto dak al rijdend naar kantoor maar helaas was dat iets te vroeg gejuigt. Een uurtje of twee later had nog niemand terug gebeld en ben ik rond half vijf maar eens zelf gaan rondbellen. ProAssist wist van niets en vertelde mij dat zij ook nooit zo’n regeling zouden voorstellen. Terug bij T-Mobile wisten hun mij ook niks te vertellen en werd ik tot twee keer toe zonder enige uitleg naar ProAssist doorverbonden waarna ProAssist mij vertelde dat T-Mobile mij verder moet helpen. Na in twee gesprekken ruim tien keer te zijn doorverbonden met allemaal verschillende mensen waar ik als klant niet meer kon weten wie nou T-Mobile was en wie nou ProAssist was heb ik de knoop doorgehakt. Tot slot heb ik T-Mobile nogmaals gebeld en het hele verhaal nogmaals uitgelegd. De dame die ik toen sprak was vooral verbaasd over het feit dat de assistent bedrijfsleider geen actie had ondernomen in de winkel aangezien hij volgend haar de iPhone had moeten innemen en vervangen en mijn gegevens had moeten corrigeren die niet goed in het systeem stonden. Een halve dag vol erg negatieve energie die T-Mobile naar mij uitstraalt, een stressvol probleem als ondernemer en het feit dat ik letterlijk en figuurlijk van het kastje naar de muur werd gestuurd weet ik als klant ook niet meer wat ik moet doen. De laatste opties die er voor mij overblijven lijken op dit moment steeds beperkter te worden. Morgen tussen alle bezigheden (wat vooral uit het werk inhalen van vandaag zal bestaan) waag ik het nog één keer op een bezoek aan de T-Mobile winkel. Echter vrees ik dat er dan enkel nog een bezoek aan het hoofd kantoor overblijft.

Waar we qua service in deze wereld heen gaan weet ik ook niet meer. Ik kan mij in ieder geval niet voorstellen dat ik ooit een klant zou zo kunnen behandelen! Al met al hoop ik dat er iemand bij T-Mobile wakker wordt deze zaak persoonlijk gaat oppakken en hiervan werk gaat maken. Het zou toch gek zijn dat je als klant ruim vijftig euro per maand betaald om als vervangend toestel een Nokia te krijgen waar je vervolgens nog niet mee uit de voeten kan.

Zodra er meer bekend is over deze zaak zal uiteraard dit artikel worden geüpdatet! Laten we hopen dat dit nooit een andere klant van T-Mobile dit hoeft te overkomen.[/quote:3e4af2846f]

Origineel artikel: http://martijnsnels.nl/2009/03/03/van-het-kastje-naar-de-muur-bij-t-mobile/[/quote:3e4af2846f]

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet begrijp wat het probleem is als ondernemer zijnde moet je gewoon nadenken met een vervangend toestel kun je bellen en sms’n
Als je afhankelijk bent als ondernemer van je iphone doe je ergens iets verkeerd alle tijd en moeite die je verspild hebt ondertussen is ook verspilde energie
iphone die stuk gaat tja gebeurd en is jammer maar blijft gewoon een speeltje mijn advies steek je tijd en energie in andere zaken en die reparatie tijd is zo voorbij

[quote=Martijn Snels url=http://www.onemorething.nl/community/topic/van-het-kastje-naar-de-muur-bij-t-mobile#post-1536631 time=1236158697]En dit gaat dus altijd zo! iPhones worden helemaal niet gerepareerd. Ze worden vervangen! Dit zegt zowel T-Mobile als ProAssist. Waarom doen ze dan zo moeilijk![/quote]

iPhones worden wel gerepareerd. De mijne is 1 keer gerepareerd. Wel is het zo dat ze de meeste keren (2 van de 3 bij mij) worden vervangen.

Dat T-Mobile je glashard voorliegt door te zeggen dat je niet verzekerd bent klopt wel. Zorg daarom dat je het papiertje met het nummer van ProAssist niet kwijtraakt, want ik was hem ook kwijt en toen had ik een probleem. Ik weet niet of het nummer voor andere verzekeringen hetzelfde is, maar hier is het nummer voor T-Mobile ProAssist Gegarandeerd (plus) (zo, wat een naam, zeg):

+31 (0)344-636326 (24/7)

Trouwens, het blaadje is een kopie van een printje van een internetsite. Niet al te professioneel. En er staat op: 'Deze verzekering biedt een uitstekende service en zekerheid voor uw mobiele telefoon.' Niet echt.