van premiere 6.5 in osX via firewire naar dv cam

:D Ik heb een probleempje om in macosx 10.2.3 m'n premiere beelden terug te brengen naar m'n camera. Let wel via mac os 9 lukt dit wel. Ik moet dan alleen de clasic mode opstarten. Heeft iemand hier ervaring mee en heeft iemand eenoplossing voor dit probleem

Bedoel je echt classic (onder X) of OS9? En waar strand het schip?

ik kan in mac os 9 vanuit premiere 6.5 mijn bewerkte film exporteren naar m'n video camera via fire wire. Normaal draai ik onder mac os x. En van uit mac os x werkt deze handeling niet! Het is natuurlijk geen probleem om 9 op te starten, maar toch??

Vroeger in premiere 5 kende ik dit probleem ook, toen zat er een extensie in de weg die door media cleaner pro werd geinstalleerd. Deze staat nu uit.
Misschien is het net zoiets in Mac os X. …maar waar???

Dit is duidelijk geen extensieconflict. Die kent OSX niet. Er zijn wat problemen bekend bij Adobe, maar ik weet de camera versie niet. Gek genoeg geeft Adobe zelf aan dat Premiere werkt met 9.2.2 en 10.1.3. Geen woord over "vanaf" of Jaguar. http://www.adobe.com/products/premiere/systemreqs.html Maar het werkt wel. Ook is er een kleine update voor Premiere http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=42&platform=Macintosh Kijk ook even bij Apple of je camera volledig wordt ondersteund onder OSX. http://www.apple.com/imovie/compatibility/camcorder.html

Gebruik je in Premiere een export optie? Workaround: afspelen vanaf de timeline met de camere in opname-stand.

Outragemac: Ik snap dat je ontzettend graag op elke post hier wilt ingaan omdat je nieuw hier op dit forum bent. Ik zie je naam ineens in 5 posts tegelijk. Maar op een post reageren van meer dan een maand geleden, waar de steller van de vraag ook al een maand helemaal niet meer op in gegaan is, verbaast me nogal. :mrgreen: