Van Windows PC naar Mac Mini

Beste OMT-ers,

Ik ben nieuw hier op dit forum.

Ik ben voornemens om over te stappen van WindowsPc naar een Mac Mini.
De bedoeling is dat de Mini alleen gebruikt wordt voor stevige fotobewerking (PS,Lightroom en toekomst mogelijk nog andere fotosoftware), internetten,mailen, lichte videobewerking. Dus geen televisie kijken of gamen.

Ik heb bij de Mini de volgende keuze's:

- 2,3-GHz quad-core Intel Core i7 of 2,6-GHz quad-core Intel Core i7 wat is de beste keuze voor mijn gebruik?
- Fusiondrive of SSD256GB ? Ik bewaar al mijn bestanden extern!!!!
- werkgeheugen kan ik zelf wel toevoegen, dat is toch niet zo moeilijk?

Waar moet ik nog meer op letten bij een overstap? Bestanden?,Mails? Is er bijvoorbeeld literatuur die je daarbij kan helpen?
Mogelijk zijn er al eerdere topic's hierover gemaakt? Ik kan ze zo snel niet vinden.

Ik ben afgelopen zaterdag naar een Apple winkel in Middelburg geweest, maar werd daar heel slecht geholpen. Op de meeste vragen kwam geen duidelijk antwoord.

Hopelijk zijn er OMT-er's die mij wat tips of aandachtspunten kunnen geven?

Alvast hartelijk dank

Gr René

De nodige informatie is te vinden in dit topic:
http://www.onemorething.nl/community/topic/mac-mini-advies

Google eens op [url=http://www.worldofapple.nl/2012/11/buyers-guide-mac-mini-2012-kopen/]Mac Mini 2012 kopen[/url] en je krijgt alle advies dat je kan krijgen.

Welkom op OMT,

Ik ben afgelopen zomer ook van een windows 7 overgestapt op een Macbook Pro. Overstap gaat echt soepel. Nergens problemen mee gehad. Het enige waar je op moet letten is dat je de eerste dagen beetje zit te kloten met hoe alles werkt maar na enkele dagen gaat dit beter en na twee weken weet je niet beter.

Als je alles extern bewaart dan zou je kunnen overwegen om die harde schijf even naar je Mac te zetten en dan te formateren en partitioneren. Heb ik ook gedaan, een deel windows (fat32 werkt op Mac ook), en dan een back up gedeelte (timemachine werkt ideaal!) wel handig en een gedeelte voor mac geoptimaliseerd. Maar dit is allemaal maar extra.

Meeste bestanden werken gewoon prima op Mac. Als je verder vragen hebt kun je bericht sturen. Ik wil je graag helpen!

Gr.

Calculeer ook de aanschaf van een [b]boek[/b] van MacMiep of David Pogue (switching to the mac) in, alsook een [b]externe harde schijf[/b] die minstens even groot is als de interne.

Bedenk ook hoe je DVDs en andere optische dingen gaat lezen, houdt desnoods je PC in reserve. Je zit echt niet aan dat laatje van Apple vast.
Houd er ook rekening mee dat je vroeg of laat toch wel een letterplank en een muis/trackpad van de fruitboer wilt. Ook weer €70,- elk. Kassa!
Toch nog geld over voor een Mini? Maakt eigenlijk niet uit welke je neemt, ze zijn allemaal krachtig genoeg.
Zorg wel dat het zelf geplaatste geheugen geschikt is voor Apple, met goedkoop "Value RAM" kun je wel eens gedonder krijgen. Mail-a-Mac en MacStuff zijn goede adressen voor geheugen, maar zeker niet de enige.

Je kunt natuurlijk ook kijken of het moederbord van je PC geschikt is voor een Hackint0sh.

[quote=neespro url=http://www.onemorething.nl/community/topic/van-windows-pc-naar-mac-mini#post-2498482 time=1355165398]Ik bewaar al mijn bestanden extern!!!![/quote]Op een externe harde schijf? Is daar een specifieke reden voor, of is dat de standaard Windowsgebruiker-houding van "Dan kan ik op de interne schijf Windows opnieuw installeren zonder gegevensverlies"? Als het dat laatste is, dan zou ik je aanraden om je gegevens toch echt op de interne schijf van de Mac te zetten en de externe schijf als Mac OS Uitgebreid (Journaled) te formatteren zodat je Time Machine er back-ups op kunt laten maken.

[quote=neespro url=http://www.onemorething.nl/community/topic/van-windows-pc-naar-mac-mini#post-2498482 time=1355165398]Ik ben afgelopen zaterdag naar een Apple winkel in Middelburg geweest, maar werd daar heel slecht geholpen.[/quote]O, in de buurt :)

Jakko,

Ik heb één externe schijf voor mijn bestanden en één externe schijf voor mijn back-up's.
De externe schijf voor back-up's wordt veilig bewaard als ik een paar dagen weg ben of op vakantie ben.

Gr René

In dat geval kun je de hele account op die externe schijf zetten, zoals in [url=http://reviews.cnet.com/8301-13727_7-57365307-263/moving-your-home-folder-in-os-x/]dit artikel[/url] wordt uitgelegd. Vergeet alleen niet om te controleren dat Time Machine die schijf ook back-upt :)

Hallo René,

Jammer dat je bij Amac de verkeerde persoon gesproken hebt. Er is daar zeker wel deskundige hulp aanwezig voor switchers.

Net als Jakko woon ik op Walcheren, dus er is hulp in de buurt, eventueel via een PB?

Ik ben benieuwd wat TS heeft gekocht.
Of twijfelt hij nog steeds.

Gr