Vastlopen.

Ik heb nog niet zo lang een nieuwe iMac G4 800 Mhz 512 Mb met 80 Gb ultra harddisk. Ik heb het probleem dat hij regelmatig vast loopt, en dan moet ik een Forceer stop uitvoeren, vooral het prgramma EXPLORER, en MAIL en soms ook iPhoto. Wat kan daar de oorzaak van zijn ?? Iemand een idee ??

Nou 256 kb ram lijkt me veel te weinig.... :P

Draai je veel programma's tegelijk? dan is extra RAM een aanrader, en anders de meest genoemde oplossing: "permissies herstellen"

Wat is "PERMISSIES HERSTELLEN ?" :x

Gebruik een klein beetje (± € 100) van je pensioen om er 512 MB RAM bij te kopen. :wink: Dan zul je merken dat alles een stuk soepeler gaat lopen.

Repair permissions. Volumebevoegdheden herstel je met Programma's > Hulpprogramma's > Schijfhulpprogramma > tab SchijfEHBO > klik Herstel volumebevoegdheden.

Je herstelt hiermee de toegangsrechten naar de verschillende bestanden.

Sorry ik schreef dat ik 256 Mb had, maar er is een uitbreiding van 256 Mb geplaatst !!!

Kijk even bij MacOsX spoken elders op deze site. Daar staan de oplossingen voor dit soort problemen. Je kunt ook Macaroni downloaden. Even googelen dus.

[quote:be3ab0b27f="pensioen"]Sorry ik schreef dat ik 256 kb had, maar er is een uitbreiding van 256 kb geplaatst !!![/quote:be3ab0b27f] Ik zei dat het te weinig was omdat je kb hebt staan ipv mb. da's ongeveer 1000 keer zo weinig....

Maar 512 Mb moet in principe genoeg zijn, dus ik denk
dat je de permissies moet herstellen als eerste…

Is je schijf al aardig vol aan het raken? Er moet ongeveer 10% vrij zijn,
anders gaat OSX vreemde dingen doen…

Is je systeem wel up to date? Geef eens wat meer info, zoals welke softwareversie je hebt. Vastlopen van Mail is vreemd, van IE is het niet vreemd.

Als je net RAM hebt bijgeplaatst, zou ik dat net bijgeplaatste RAM er eens uithalen, het zou namelijk best wel eens kunnen zijn dat dit nieuwe RAM niet OK is.

Draai je Panther of Jaguar? :?