VCD afspelen

Hoi, wie kan mij vertellen hoe ik met mijn (nieuwe) :) iBook een vcd kan afspelen die gemaakt is op een PC (moet weinig uitmaken volgens mij) :? ???

De :apple: dvd-speler reageert er niet op en quicktime zegt dat het geen goed bestaands formaat is. :frowning:

Probeer VideoLanClient (VLC) eens, te vinden opVersiontracker. Zou volgens mij moeten werken.

Waarschuwing!! De kwaliteit van een VCD is stukken slechter op de compyuter dan op de tv. Als VLC niet wil werken, moet je versiontracker ( [url]http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/12389[/url] ) downloaden. Als je de CD in de computer doet en je kijkt wat er in zit zal er 1 grote file zijn. Als dit een .bin is dan kun je met deze tool de .bin file unpacken in een normale mpeg-1 file.

Speelt Quicktime niet gewoon die flims af? of moet je daar de pro-versie voor hebben?

Speelt het wel af.. alleen dan blijft er 1 probleem... op een gebrande VCD staat niet een gewone .mpg file maar (meestal) een .DAT file. Hier kan Quicktime dan ook niet mee om gaan

[quote:9dd64e7f9c="Seti-Hunter"]Hoi, wie kan mij vertellen hoe ik met mijn (nieuwe) :) iBook een vcd kan afspelen die gemaakt is op een PC (moet weinig uitmaken volgens mij) :? ???

De :apple: dvd-speler reageert er niet op en quicktime zegt dat het geen goed bestaands formaat is. :([/quote:9dd64e7f9c]

probeer eens MACVCDX (http://www.mireth.com/)
daarnaast heb je ook de QUICKTIME MPEG4 COMPONENT nodig, maar als het goed is is dat onderdeel van quicktime versie 6.3

succes