Vector

weet er iemand hoe ik van een gewone foto een vector-foto kan maken. Ik heb Photoshop maar ik weet niet zeker of het hier met gaat. Alvast bedankt

handmatig, in illustrator? :wink:

Vector foto's bestaan niet. Je kunt plaatjes vectoriseren in Silhouette (en vroeger met Adobe Streamline) Elk 'kleurniveau' krijgt dan een pad en vulling. Het ziet er dus al snel uit als een soort 'polarised' plaatje. Er zijn tal van technieken om dit min of meer goed aan te pakken, via Flash, illustrator, freehand en photoshop, maar elke methode kost erg veel tijd en kleurgevoel. Pielen op het hoogste niveau dus. Werp eens een blik op www.designchapel.com voor wat erg mooie voorbeelden

Wat is precies je bedoeling?

Volgens mij lopen hier al een aantal topics over! Wat streamline vroeger deed bedoel je toch?

ja, ik kken het allemaal niet zo goed, maar ik wil gewoon gelijk van dei wallpapers doen he. Als je begrijpt.

Er is vast wel iemand die het begrijpt..

Denk het ook. Geverctoriseerde wallpapers hebben we allemaal wel eens behoefte aan. Toch..?

wa bedoel je daar mee deskman. Ik wil me gewoon een beetje amuseren op mijn ibook die ik nog niet lang heb en dat leek me we graaf om te doen.

We proberen te begrijpen waarmee, .... zonder succes tot zover....

[quote:163787e56f="zino_8"]wa bedoel je daar mee deskman. Ik wil me gewoon een beetje amuseren op mijn ibook die ik nog niet lang heb en dat leek me we graaf om te doen.[/quote:163787e56f]

Probeer nou eens uit te leggen wat je wilt maken. Geef een voorbeeld. Ik heb je een link gegeven, bedoel je dat? Wallpapers maken van vectorbestanden is net zo zinnig als eh… ja als wat… wallpapers zijn gewoon pixelplaatjes.
Als het je om het effect gaat kun je het in photoshop doen met een aantal filters en trucjes, maar voordat ik je hier een heel college ga geven over iets wat je niet bedoelt moet je je een beetje duidelijker proberen uit te drukken.

Hele zinnen en volledige woorden die we eventueel in een woordenboek kunnen nazoeken zijn ook een pré.

[url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=21605&highlight=]is dit niet dezelfde soort vraag[/url]?

In beide topics lijkt het te gaan om foto’s die omgezet moeten worden naar afbeeldingen in 2 of 3 kleuren.

Gaat inderdaad over hetzelfde idee. Photoshop heeft een filter 'posterize' die iets dergelijks doet. Maar Deskman heeft gelijk, wil je het 'goed en proffessioneel doen, dan moet het handmatig.

[quote:cfd2f41813="Elstar"][url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=21605&highlight=]is dit niet dezelfde soort vraag[/url]?

In beide topics lijkt het te gaan om foto’s die omgezet moeten worden naar afbeeldingen in 2 of 3 kleuren.[/quote:cfd2f41813]
Je zou het denken, maar Zino wil wallpapers hebben. Wij niet snappen hiero…

Als je in mijn foto galerij gaat kijken kan je kijken wat ik bedoel. En hoop i dat jullie m everder kunne helpen. Toch al bedankt dat jullie proberen.

[size=9:1c35f9af99]effe helpen:[/size:1c35f9af99]
http://forum.macosx.nl/album_page.php?pic_id=1618
[size=9:1c35f9af99](zo plaats je dus een link)[/size:1c35f9af99]
[img:1c35f9af99]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=1618[/img:1c35f9af99]
[size=9:1c35f9af99](en zo krijg je een afbeelding in je berichten)[/size:1c35f9af99]

Kan je even kunne vinden i? Galerei wallvectors ik wor all nieuwsgrierig als je dat wil dan kijken.

Vrij vertaald: moeten we je nu vragen om een linkje? Dan kunnen we even kijken.

Ja, dat is dus wat er besproken wordt in de link van Elstar, de methode die ik je aandroeg en zoals het van de plaatjes (en aldaar te vinden wallpapers) van www.designchapel.com gaat. Het betere handwerk. Filteren, vectoriseren (met illustrator, freehand of flash) en met de hand kleuren.

Aan de slag!

Probeer eens de foto naar 'grijswaarden' om te zetten (photoshop) en dan kies je modus 'bitmap' met 50% drempel! Voor een leek is dit misschien iets voor je!!!