Verbinding met internet maken lukt niet

Ik heb een Ibook G4, die het erg goed doet. Het enige wat de hele tijd maar niet wil lukken is verbinding maken met internet. Ik heb een ethernet kabel gekocht en die zit in mn ibook en ik het kastje van de internet verbinding. Ik kan alleen nog steeds niet op het internet :( . Kan iemand mij er misschien mee helpen? Misschien zijn er nog handelingen die ik moet doen. Ik hoop dat iemand het weet. Ik heb trouwens een SpeedTouch 570 van Alkatel met internet van Planet.

Alvast bedankt!!

Staan je netwerkinstellingen wel op 'via DHCP'? Internet doet het wel? Via http://10.0.0.138 en bij Systeminfo kun je o.a. de status van je verbinding nakijken.

Kijk ook eens op http://www.macmiep.nl

De instellingen staan op 'via DHCP'maar ik kan ook niet op daze pagina komen: http://10.0.0.138

Open eens Terminal (in Hulpprogramma's) en tik daar in: ipconfig getpacket en0

Nu krijg je o.a. je router IP (siaddr) (SpeedTouch 570) te zien.

Moet ik dit er letterlijk intypen: ipconfig getpacket en0?

Gewoon achter de tekst die er al staat als ik het programmaatje open?

het is ongeloofelijk!!! ik heb verbinding! heb et stekkertje in een andere poort gestopt en voila! Ben ni bij 10.0.0.138. moet vast wat instellen ofnie? 8)

Ja...

Je hebt een SpeedTouch 570? Zit er geen Airport-kaartje in je iBook? Met andere woorden: zie je ook geen draadloze netwerken?

Als internet werkt... dan hoef je niks in te stellen.

Kijk eens op Planet.nl bij Help en zoek op SpedTouch 570… daar vind je wel informatie. Maar als alles werkt: niks instellen.

met de ethernet kabel doet het internet het nu:). nu nog uitvogelen hoe het draadloos werkt :roll: