verbonden server weg

Ik wil verbinden met een server binnen het netwerk, maar dan krijg ik de volgende melding: "u bent al verbonden met dit servervolume" [img:a73dc058c8]http://mt15.quickshareit.com/share/afbeelding1cda58.png[/img:a73dc058c8]

De server is niet te zien in de finder bij de verbonden server, maar blijkbaar is er wel een verbinding.

Dit komt vooral voor als de machine uit de slaapstand wordt gehaald.
Oplossing is een reboot, maar dit is zo omslachtig, is er niet een andere oplossing.

Met een simpel Terminal commando kan het: rm -r /Volumes/<naam_van_de_share>

OSX denkt dat er nog een verbinding met het volume is, omdat er nog een link naar dit volume in de map /Volumes staat. Door deze te verwijderen zou je weer moeten kunnen verbinden.

Klinkt zeer aannemelijk, maar ik krijg dan de volgende melding in Terminka: Directory not empty override rwx------

Bij god weet ik niet wat ik daarmee moet?
Is er geen andere oplossing voor wellicht?

Nog een Terminal commando. Met 'mount' kun je zien welke volumes er op je systeem gekoppeld zijn. Vervolgens kun je deze met 'unmount' ontkoppelen. Bijvoorbeeld: [code:1:c6b1ef72f5]unmount /Volumes/Movies[/code:1:c6b1ef72f5]

Tof, die is zeker handy. Mocht je je ooit vervelen, maak dan een sticky post met al dit soort commando's.