Vergelijkingseditor Word '08

Wanneer ik in Microsoft Word '08 de vergelijkingseditor gebruik, en het document opnieuw open, wordt de kwaliteit van de vergelijkingen heel slecht. Ik heb momenteel geen printer hier, dus ik kan niet kijken of hij ze ook daadwerkelijk zo uitprint, maar in het afdrukvoorbeeld is het ook zo.

Foto’s:

Eerst:
[img:523b53fdd1]http://www.student.vu.nl/~jvn750/afbeelding_1.png[/img:523b53fdd1]

Na herstart Word:
[img:523b53fdd1]http://www.student.vu.nl/~jvn750/afbeelding_2.png[/img:523b53fdd1]

Iemand een oplossing? Bedankt.

Het zijn waarschijnlijk objecten die met de vorige vergelijkingeditor zijn gemaakt of met MathType? Ze worden door Word nu als illustraties geïnterpreteerd. Ofwel moet je eens proberen met convert to equation object. MathType objecten worden in elk geval bij openen van een Word doc met versie 2008 gedegradeerd tot image objecten, want Word 2008 is niet compatibel met MathType. (Pages wel!)

mm ja.. Dat convert werkt inderdaad, net zoals twee keer erop klikken (zodat vergelijkingseditor opend) en dan weer wegklikken. Er bestaat niet een manier om ze gewoon goed te houden? Vind het nogal veel werk om elke vergelijking te converten wanneer ik het bestand heropen.

Ik heb al wat gevonden: gewoon opslaan als .doc in plaats van .docx, dan werkt het gewoon.

Maarja, ik gebruikte Word alleen wanneer ik veel vergelijkingen moest gebruiken, maar ik heb nu dat MathType op mijn mac gezet, dus nu gebruik ik ook voor de formules gewoon Pages! :lol:

Bedankt in ieder geval.

De objecten van MathType in Pages blijven haarscherp, zelfs als je ze vergroot. Jammer dat gewoon klikken op de objecten MathType niet opent via Pages. Je kan echter wel de objecten vanuit Pages kopiëren en plakken in MathType en dan terugzetten. Pages overtreft op dit vlak (en nog andere) Word 2008.