Verkenner

Heyhey,

Ik had een vraagje.
Ik had bij Windows altijd mijn mappen van muziek heel netjes geordend.
Gewoon elk album een eigen map.
Maar toen ik muziek op mijn Mac had gezet.
Werden die mappen opgesplitst en allemaal verdeelt in artiesten.
Vanwege i-tunes…
hoe kan ik er nu voor zorgen dat mijn mappen gewoon als albums hou?

Alvast bedankt,

Thomas

Vergeet die mappen en orden je muziek in iTunes zelf. Nooit meer naar die map iTunes music kijken dus, doe net alsof die niet bestaat. Je map met muziek is vanaf nu het programma iTunes.

PS. Zoek volgende keer eerst in het forum. Deze vraag wordt regelmatig gesteld.

Door in iTunes de info goed in te vullen. Zodra alle tags zijn ingevuld zul je zien dat iTunes precies hetzelfde doet, die gaat dan alles in dezelfde mappen verdelen.

MAAR, eigenlijk heb je niks meer in die mappen te zoeken. Vanaf het moment dat je de muziek beheert via iTunes, moet je er een gewoonte van maken om ook alles via iTunes te doen. Dat klinkt nu heel dramatisch, maar binnen no-time ga je er de voordelen van merken.

Oke dankje voor de informatie. Pas Macbookpro gehaald vandaar. Sorry Zeekomkommer dat ik niet goed genoeg heb gezocht of er al een topic over was.

Vergeet bestandsbeheer bij iPhoto, Aperture en iTunes. Het is ouderwets en niet meer nodig. Laat het gaan, laat het vallen, laat het los.

iTunes werkt ook net als een verkenner. Je kunt erin zoeken en met drag en drop kopiëer je een muziekbestand zonder moeite naar een andere locatie op je computer, zo vanuit iTunes.

Oke is goed Ik zal het proberen :P Maar dan moet ik wel even goede tags bij de nummers zetten. Want nu krijg ik 2 artiesten mappen Als bijvoordbeeld de ene met een hoofdletter is en de andere niet.

Klopt. iTunes is daar gevoelig voor. Het kost je even wat tijd, maar als je straks alle tags goed hebt gezet, heb je een hele mooie nette georganiseerde library.

Je kan het ook gewoon in de Voorkeuren van iTunes instellen: - Onder het kopje Geavanceerd en dan: Keep iTunes Music Folder Organized.

Maar het is beter om nooit in die folder te komen en alles via iTunes te doen.

Maar wat nou als je je muziek in een programma als Virtual DJ nodig hebt? Op de een of andere manier moet ik dan altijd in Virtual die mappen induiken, of doe ik dan iets verkeerd?

Meeste software kan gewoon de iTunes library raadplegen, en dan heb je het dus helemaal niet nodig. En andere software kun je de muziek zo in slepen vanuit je iTunes venster.

Aaah oke. Dan moet ik dat maar eens gaan proberen! Bedankt.. :)