verloop van kleur naar transparant met airbrush

In versie 5 moest je dubbelklikken op je gereedschap en je kreeg alle opties zoals het latenverlopen van je airbrush streek. van wit naar transparant over een lengte van 15pixel bijvoorbeeld. In versie CS ben ik deze optie zoekgeraakt. Hoe moet je dit nu doen?

CS heb ik nog niet maar in 7, als je op je brush ikoontje klikt heb je in de bovenste balk rechts een ikoontje (een soort blad met lijntjes), als je daar op klikt krijg je een window alwaar je alles kan instellen! 8)

Ok, dat is duidelijk. Maar hoe heet deze optie?

Voor de duidlijkheid (mensen die niet weten waar jullie het over hebben): dit gaat over Photoshop. Het is handig om in ieder geval ff te melden waar je het over hebt...

In versie 7 kwam de Brush Palette erbij. De aanvinkvakjes links zijn eigenlijk een soort tabs. Als je ze aanklikt, zie je rechts steeds de opties die erbij horen.

Tip: zet de ‘spacing’ (bij Brush Tip Space) aan en stel hem in op 1%. Je krijgt dan een vloeiende penseelstreek, zonder rafels. Standaard staat hij op 25% en, net als veel standaardinstellingen in Photoshop, is dat niet handig. Als je wilt weten wat hij precies doet, zet dan de waarde op 100% en dan op 200%…

Je hebt helemaal gelijk. Het gaat inderdaad over photoshop. bedankt.