Versatel adsl doet gek

Hoi Allemaal, ik zit met m'n iMac G5 draadloos op het net! Ik heb hier thuis 2 AirPort Express basisstationnen, één voor netwerk aan te maken, en één voor het signaal te versterken!

Maar aangezien ik hier de enige internetgebruiker ben, heb ik voor de goedkope aanbieder versatel moeten kiezen (1Mb/s), ik ben hier zeer ontevreden over, en aangezien ik pas een site voor mijn vader heb moeten maken, zag hij ook dat het te snel was, en komt telenet normaal naar hier, maar dat kan pas na mijn versatel-abonnement is afgelopen, nl vande zomer pas!

Ik heb iets vreemd aan de hand, ik laat m’n Mac altijd aanstaan, en hij is zo ingesteld dat het scherm na een half uur inactief in sluimer valt, niet de volledige mac, maar alleen het scherm, als ik heel de computer in sluimer zet, heb ik 9 kansen van de 10 prijs met mijn probleem!

Het probleem is; mijn verbinding blijft, altijd 3 streepjes! Maar ik kan niet op het internet, geen mails, geen msn, geen macosx :frowning: , niets!

En juist was het weer aan de hand, onder mijn account stond mail, msn en acquisittion op, en mijn zus had heel ff op msn gezeten, ik log haar uit, m’n eige terug in, en acquisition werkte nog aan 5kb/s, maar ik kon niet meer op internet, mail werkte niet meer en liep vast, msn niet meer online te krijgen!

Ik heb dit meer aan de hand, ook soms na het downloaden van bestandjes met safari, soms na gewoon redeliijk lang surfen!

En het gekste van al, als dit voorkomt, en ik trek m’n basisstation uit, en steek het terug in, blijft dit hetzelfde! Nog steeds geen verbinding!

Ook als ik bijvoorbeeld met het airporthulpprogramma iets wil wijzigen op dat moment, loopt het gewoon steenhard vast, juist voor ik m’n wachtwoord moet intypen!

Ik heb bij de internetinstellingen geen dns-server ingegeven, dus die zoekt ie normaal zelf, en de dhcp-lease staat op 24h…
Als het probleem zich voordoet, kan ik wel nog op locale ip-adressen pingen, maar niet op websites…

Welke ingenieur weet hier dé oplossing voor?

't smaakt als een probleem met de DNS-server.

Als je een download ofzo hebt, loopt die dan gewoon door?

Je zou eens kunnen proberen of het beter gaat, wanneer je een andere DNS-server opgeeft. Dat was bij mij de oplossing met vergelijkbare verbindingsproblemen met Compuserve.
Neem eens hier twee DNS-servers uit en probeer het nog eens?

Grote kans dat 't werkt.

[edit]
Of begrijp ik het verkeerd en heb je ook al problemen met het benaderen van Airport?
[/edit]

Ok, bedankt! Dit had ik als eens geprobeert, maar de dns-servers die in mijn boekje van Versatel staan, waren anderen, en dit maakte ook niets uit ook niet!

Maar op uw site bij Versatel staan er zoveel, maakt het niet uit welke ik neem?

Ik heb nu de 2 bovenste ingevuld, en moet er iets staan bij?

  • Domeinnaam
    -ID DHCP-Client??

Deze 2 vakken zijn nog niet ingevuld…

Nou, neem voor de gein eens [i:62efbd00bc]juist niet[/i:62efbd00bc] een Versatel-DNS, maar van KPN of een universiteit (volgens mij zat de VU erbij en TU Eindhoven...)

Ik doe 't nu met :

[quote:62efbd00bc]
194.151.228.18
130.37.20.3
131.155.2.7
[/quote:62efbd00bc]

En dat lijkt picobello te gaan!

Maar als er problemen tussen de Airport en de Computer zijn, lost dat natuurlijk niet veel op. Je kan wel gewoon in de AirPort komen?

Euh... Ik kan 't even niet zo goed plaatsen, misschien omdat ik een 'bejaard' OS gebruik (Jaguar).

Bij mij ziet 't er in elk geval zo uit:

[img:a226fa12ea]http://img.photobucket.com/albums/v316/Pieces123/trinity/dnsprobl.png[/img:a226fa12ea]

Als het goed is doet de AirPort de DHCP instellignen zelf configureren. Misschien kan iemand anders bijspringen v oor de lege vakjes?? :o

[size=9:a226fa12ea]heu… en dat kleine zwarte blokje, daar zit het MAC-adres achter… heb ik even weggepoetst[/size:a226fa12ea]

[edit]
Het DHCP-ID (hier Kajsa) is de naam van je eigen computer. Is handig als je in de DHCP-tabel kijkt: Kun je zien aan welke computer een ip-adres hangt. Het mag leeg blijven.
[/edit]

Maar dat zijn er 3, moet ik die alle 3 invullen?

Als je zin hebt.

Mochten er twee om/af/uitvallen, dan blijft er nog eentje over :lol:

Strikt genomen is het nie nodig.

Ik weet niet of dit hout snijdt, maar bij mij is de verbinding ook altijd weg als ik via mijn usb modem internet, en mijn Mac is in slaap gevallen. Het helpt wel echt altijd als ik de usb modem eruit haal en weer in stop...

Ja, maar dat is een gekende MAC-ziekte! Apple werkt nu eenmaal niet graag met usb-modems! Maar ik heb mijn standaard usb-modem van versatel ingeruilld voor een ethernet modem/router van sweex die de PPPoA en PPPoE protocollen ondersteunt...

Ja, dan is het inderdaad vreemd ja. Ik heb nu namelijk ook een ethernet (multi-pc) modem, ook met Versatel ADSL, en nu is dit probleem bij mij opgelost... En kun je nog wel connecten met het modem? Ik bedoel, je modem is nog wel online?

Misschien maakt het uit [i:a9e113ba75]welke[/i:a9e113ba75] versatel er wordt gebruikt?

Want deze is volgens mij niet hetzelfde als deze

Trouwens best grappig om te zien hoe het er over de grens aan toegaat…