Verschillen USA ibook/ Nederlandse ibook?

[color=darkblue:a7fabfac19]Beste MAC specialisten

Ik wil binnenkort een iBook aanschaffen in de USA. De systemen zijn daar veel voordeliger dan in Nederland. Uiteraard weet ik dat er verschillen zijn tussen een Nederlandse en een Amerikaanse Ibook. Zoals de taal van OSX en de aansluiting van de netvoeding.

Zijn er gebruikers die mij op nog meer verschillen kunnen wijzen ofwel ervaringen hebben met een iBook uit de States en deze hier in Europa gebruiken?

Alvast bedankt, Flying High :)[/color:a7fabfac19]

Ik heb een USA iBook, ook in de usa gekocht. OSX kun je gewoon in NL zetten, dat is geen probleem, OSX is altijd multilanguage. Enige verschil is naar mijn weten het toetsenbord (US-English indelling, die ik toch al beter vind) en idd de voeding. Voor de voeding gebruik ik gewoon een stroomdraad van mijn HP notebook, die past ook prima. De voeding is overigens gewoon 110-240, dus als je een stroomdraadje kunt vinden die er in past heb e ook geen last meer van plug-converters oid.

Om de taal van het systeem hoef je je geen zorgen te maken. Mac OSX ondersteund meerdere talen, waaronder standaard Nederlands.

De enige twee verschillen waar je mee te maken krijgt dan zijn de prijs en de netvoeding. Hoewel de prijs wel in je voordeel is, is het wel verstandig om rekening te houden met eventuele invoerheffingen.
En ook over de netvoeding hoef je je weinig zorgen te maken. De adapter van de iBook maakt gebruik van opzetstekkers. Het enige wat je dan nu nog moet doen is een Nederlandse stekker kopen.

Verder zijn er zover ik weet geen verschillen tussen de iBooks.

[quote:1e6134fecd="Matthi"]Waarom 2 topics? http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=54366 :sealed:[/quote:1e6134fecd]

Maar kan je niet doen alsof je die iBook al had toen je naar amerika ging ? Dan hoef je geen invoerrechten te betalen.

Nog een verschil : Airport kaart heeft een andere config in open netwerken geen probleem maar in gesloten netwerken kan dit een probleem zijn het gaat hier om de channel: amerikaans: tot 10 europa: 15 japan:13

[quote:8e5f063021="KNARFVries"]Nog een verschil : Airport kaart heeft een andere config in open netwerken geen probleem maar in gesloten netwerken kan dit een probleem zijn het gaat hier om de channel: amerikaans: tot 10 europa: 15 japan:13[/quote:8e5f063021]

Inderdaad een belangrijke opmerking die je hier noemt! Zal de Amerikaanse airport kaart wel gewoon kunnen samenwerken met een Europese Linksys Wireless Router? Of betekent het bovenstaande dat ik mijn Linksys op een van de eerste tien kanalen moet laten uitzenden? Kanalen 11,12,13 en 14 werken dan niet?

Met vriendelijke groet! :slight_smile:

Ik gebruik dus ook gewoon de amerikaanse Airport kaart (let wel, geen extreme, die wordt niet ondersteund door mijn oude trouwe iBookje). Zolang je dus inderdaad niet boven kanaal 10 gaat zitten is er geen probleem, ik heb eigenlijk nog nooit problemen gehad met draadloos, en hij is toch al wel op veel plaatsen geweest :D

Je linksys kan van 1 tot en met 13 uitzenden. En Europa is geen 15.

Default staan de meeste AP's ook nog eens op kanaal 11, daar haal ik em dus standaard gelijk vanaf. Als ik hier eens een beetje rondluister zie ik hier 5 AP's op 11 en maar 2 die op een ander kanaal zitten. Mensen maar klagen, ik geen probleem :P

de stekker die op het US-blokje zit standaard kan je hier vervangen voor een voor ons normale stekker. kost niet duur

Ik ben ook van plan om een :apple: iBook te kopen in Amerika, lang voor gespaard maar het is het waard.

ik hoop echt niet op problemen bij de douane… :o