Vervangen achterzijde iPad Mini

Mijn Mini is vandaag door een domme fout ineens op straat gevallen. Resultaat aan alle hoeken van de achterzijde zitten dikke krassen :(

Ik baal dus enorm.

Is zo'n achterzijde makkelijk te vervangen? Wat zijn de kosten daarvan of weet iemand een goede reparateur in Zuid-Holland?

http://lmgtfy.com/?q=iPad+mini+replace+back+cover

Ja nou, verwijder je link maar lieuwex want echt hulpzaam ben je er niet mee.

@ TS: een achterzijde is niet makkelijk te vervangen. Meer zelfs: ik raad het je niet aan. Bekijk deze [url=http://www.ifixit.com/Teardown/iPad+Mini+Teardown/11423/1]stap-per-stap handleiding[/url] van iFixit maar eens, en oordeel zelf.

Ik zou ofwel naar de APR ofwel naar de Apple Store (Amsterdam) gaan en daar een prijsje laten opmaken.

Het goedkoopste is dat je een [url=http://www.icarbons.com/collections/ipad-mini]speciale sticker[/url] ofwel een case voor je iPad koopt om hem te beschermen en tegelijk de 'schade' te bedekken.

@lighscan De 1e en 2e link vond ik anders wel heel behulpzaam als ik een achterkant zou willen kopen.

Ik zie het. Om de achterzijde te vervangen moet je wel een hele operatie uitvoeren. Misschien moet ik dan maar leven met de aanwezige beschadigingen. De "stickers" bedekken helaas niet de volledige achterzijde van de Mini. De hoeken worden jammer genoeg niet beschermd.

Hij kan vervangen worden maar zoals LighScan aan geeft is het een helse klus. Als je zelf nog geen ervaring hebt met het openen van iPhones of iPads zou ik het zeker niet zelf doen. Mede omdat het zo omslachtig is repareert Apple zelf niet maar vervangen ze je iPad tegen een vaste prijs. Ik gok dat je bij Apple zeker meer dan 150 euro kwijt zult zijn. Er zijn reparateurs die het ook zullen doen maar daar zitten altijd risico's aan. Ik gok dat je dan ook snel 100 euro kwijt zult zijn. Met dit specifieke probleem ben ik nooit bij een reparateur geweest maar met andere problemen ben ik altijd goed geholpen hier:
http://www.gsmunlocking.nl/

Let op dat je natuurlijk je garantie kwijt bent als je zelf of een niet officieel herstelpunt de achterkant vervangt.

Wat ik zou doen is een mooie hoes kopen die volledig om ipad heen zit. Hierdoor zie je jouw beschadigde achterkant ook niet meer, en je ipad is gelijk beter beschermd.

Zoek gewoon op Google hoes ipad mini vind wel wat moois.

Voorbeeld: http://www.ipodhoes.nl/ipad/ipad-mini/alle-ipad-mini-hoesjes/artwizz-smartjacket-ipad-mini-zwart.html

Behoudt garantie is toch niet meer geldig omdat de ipad duidelijk aantoonbaar door is gevallen.