Vervangen iBook harddisk

Ik wil graag de interne harddisk van mijn iBook vervangen door een grotere en snellere. Wie heeft daar ervaring mee of weet waar kan ik dat het best (en goedkoopst natuurlijk) laten doen?

volgende keer eerst ff zoeken op het forum, heb dezelfde vraag al geplaatst. Het is mogelijk alleen je moet je hele ibook molesteren om bij je hardeschijf te komen, en de kosten tja, dat valt nog wel mee je hebt een 7200 rpm 8mb cache 80 gig voor 110 pleuros

[quote:3f7eabaa4e="profclimber"]De kosten tja, dat valt nog wel mee je hebt een 7200 rpm 8mb cache 80 gig voor 110 pleuros[/quote:3f7eabaa4e]

Waar??

zelf doen lijkt me niet zo geweldig. Is het echt zo lastig als je vaak hoort? Ik zou het liever laten doen, maar zoek nog een bedrijfje dat dit een beetje redelijk geprijsd kan doen...

[quote:f6a0cffec5="profclimber"]volgende keer eerst ff zoeken op het forum, heb dezelfde vraag al geplaatst. Het is mogelijk alleen je moet je hele ibook molesteren om bij je hardeschijf te komen, en de kosten tja, dat valt nog wel mee je hebt een 7200 rpm 8mb cache 80 gig voor 110 pleuros[/quote:f6a0cffec5] Ja prachtig hoor, maar dat gaat allemaal over de iBook clamshell.

Hoe doen we dat in een iBook dual USB?

Google is your friend: http://homepage.mac.com/itiburon/cybergreg/iBook500HD.html

Of is het een ander tiep?

Nog steeds benieuwd waar je een 7200 rpm 80 GB harddisk vandaan haalt voor € 110.-

Jah ik wil ook wel zon harddiskje voor €110 :D Dan ga ik er meteen 2 halen :D

als je de hand kan leggen op een service manual voor je ibook is het goed te doen, alles stap voor stap uitgelegd en zelfs een "screw iddentifier", kun je op zoeken welk schroefje daar hoort. zorgen voor groote tafen, rust en veel kleine bakjes. (daar kun je de scroevjes per onderdeel in doen). natuurlijk wel even werken met een antistatish bandje.

reken op een uur of 2 werk als je het niet eerder hebt gedaan, maar dat bespaart waarschijnlijk wel 100 euro inbouw kosten. Alleen als een bedrijf hem voor je sloopt krijg je een nieuwe, als je het zelf doet waar schijnlijk niet.

nogmaals ik vond het goed te doen, mist je er een servicemanual bij hebt. mischien dat iemand hier je daar aan kan helpen.

http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/336

overzicht van laptop HD’s incl. prijs.
maar zo goedkoop staan ze er niet tussen, dus ik ben benieuwd[/b]

Hier staan er een heel aantal. Veel links doen het niet of zijn traag, maar het is het proberen waard.

http://home.wanadoo.nl/manual.man/manuals.html

[quote:df95024f12][list:df95024f12]als je de hand kan leggen op een service manual voor je ibook is het goed te doen, alles stap voor stap uitgelegd en zelfs een "screw iddentifier", kun je op zoeken welk schroefje daar hoort. zorgen voor groote tafen, rust en veel kleine bakjes. (daar kun je de scroevjes per onderdeel in doen). natuurlijk wel even werken met een antistatish bandje. [/list:u:df95024f12][/quote:df95024f12]

Een servicemanual heb ik intussen. Dat is op zich duidelijk, maar het lijkt me een flinke klus. Waar ik het meest bezorgd om ben is het losmaken van de plastic bodem. is dat ook goed te doen?

is het trouwens ook mogelijk om een standaard (bv toshiba) dvd brander in te bouwen, of is de drive van apple heel anders dan pc-versie?

Als ik die beschrijving zie, dan zou ik er niet eens aan (durven) beginnen.

Bij Chipmunk (zit in Eindhoven) vond ik het volgende:

ergens midden in
http://www.chipmunk.nl/WeekAanbieding.html

[quote:e2f8488567]
A-9652 Hitachi Travelstar 80GB (5400rpm)
Stop een grotere harddisk in uw laptop. Uit voorraad leverbaar!
Het inbouwen vergt echter wel enige handigheid. U kunt het inbouwen eventueel bij ons laten uitvoeren, de kosten daarvoor zijn 60 euro.
A-9652
van 255,-
nu € 222,00 ex BTW[/quote:e2f8488567]

Zou je dus voor zo’n 300 euro klaar zijn…

[quote:395d255c95] Bij Chipmunk (zit in Eindhoven) vond ik het volgende:

ergens midden in
http://www.chipmunk.nl/WeekAanbieding.html [/quote:395d255c95]

bedankt voor de tip, dit is een stuk voordeliger dan de andere bedrijven die ik heb gezien!