Verwijderen van de SSD schijfinformatie lukt niet

Hoi mensen, ik heb een nogal irritant probleem. Ik heb gisteren een MacBook Air gekocht en ik was er heel blij mee. Tot gisteravond, toen mijn MacBook op eens terug was gezet naar de fabrieksinstellingen. Ik zou dus OSX Sierra opnieuw moeten installeren. Dit lukte echter niet, vanwege het feit dat ik mijn SSD harde schijf niet kon leegmaken. De man van de Apple helpdesk kwam met de oplossing, dat ik alt + command + r moest inhouden om de internet instellingen te wijzigen. Nadat ik dit had gedaan bleek het dat ik nog steeds de harde schijf niet kon wissen. Heeft iemand een idee hoe het komt dat mijn Mac opeens naar frabieksinstellingen is gezet en ik nu Mac OSX Sierra niet kan installeren? Ik ben radeloos. Is dit normaal of doe ik iets verkeerd? Groetjes Niels

Direct ermee terug. Dit hoort niet op een nieuwe Mac. Ik denk dat de SSD defect is.

Is het een nieuwe of een gebruikte, dit proberen; https://support.apple.com/nl-nl/HT204904

@penseel het is een gloednieuwe mac

@sunkeeper kan dat in een dag zomaar gebeuren? Het is namelijk zo dat ik een foutmelding krijg als ik op wis druk. Gelukkig heb ik hem wel verzekerd en garantie dus kan ik hem zo terug doen.

Ja, iets kan eenmaal defect zijn. Mogelijk fabricagefout, dan heb je net dat ene exemplaar wat niet helemaal lekker is.

Gelukkig heb je daar garantie voor. :slight_smile:

@sunkeeper hahaha ja inderdaad, nu heb ik nog een vraag, want we hebben nog een probleem. Vorige week waren opeens al onze iphones in huis gereset ook naar de fabrieksinstellingen. Ik dacht na en toen speculeerde ik of deze twee dingen wellicht met elkaar te maken kunnen hebben. Is dit mogelijk of is het zo krom als een hoepel wat ik nu zeg?

Hoezo gereset?

Zolang je niet via Instellingen alles wist, of op afstand via Find My iPhone, gebeurt dat niet. Dus ik heb daar verder geen antwoord op.

het klinkt alsof iemand met toegang tot jouw iCloud account(s) je apparaten op afstand heeft gereset via “find my iPhone” ??

Ik denk dat Gadget gelijk heeft. Ik zou eerst de wachtwoorden allemaal veranderen van je accounts. Heb je in het verleden een Apple apparaat verkocht en die mogelijk niet goed leeggemaakt?

@1973 nee, ik heb nog nooit een apple apparaat verkocht. Ik ben daar dus mee bezig geweest (het veranderen van wachtwoorden) alleen toen gebeurde het nog. Ook heb ik die authenticatiecode ingesteld, maar dat hielp ook niet echt, want de volgende dag was het weer raak. De man van de Apple helpdesk zei het ook al dat er iemand op mijn iCloud accounts kan zitten, maar ik weet niet hoe ik ze nog beter kan beveiligen dan ik nu al doe ?

Spooky!

Er is op iCloud een knop ‘‘log uit bij alle browsers’’.
Als je die aanklikt en direct daarna je Apple ID wachtwoord wijzigt, sluit je daarmee alle externe activiteit op jouw Apple ID buiten en kan er dus niemand anders dan jijzelf meer op.

Meestal worden dan daarna ook nog de beveiligingsvragen opnieuw gesteld. Alleen het juiste wachtwoord is dan dus niet genoeg.

@sunkeeper dan ga ik dat is proberen haha. Ik krijg trouwens een gloednieuwe macbook air door de garantie!

(y)