verwijderen van programma's?

hoi, van de week overghestapt op mac!! :P maar ik heb een vraagje. Bij windoos was ik gewend dat ik bij software een programma moest verwijderen (voor zover!!) maar hoe gaat dat bij mac? ik wilde een programma verwijderen en toen heb ik maar gewoon het icoontje uit dock geggooit..

en dan nog een vraag: elke keer als ik messenger opstart krijg ik dat witte media icoontje op mijn bureaublad. als ik die verwijder blijft ie weg totdat ik msn messenger weer opstart…

thx,
bryan

easy, gewoon de applicatie slepen naar de prullenbak. da's alles :)

1) Verwijderen uit de dock is als de snelkoppeling op je bureaublad onder windows weggooien. Om helemaal weg te gooien: open een venster in de finder en ga naar de map Applications of Applicaties (op je harde schijf) en verwijder daar het programma door het in de prullenbak te gooien.

  1. Dat is een zogenaamde virtuele schijf. Je msn messenger zat waarschijnlijk in een disk image (.dmg bestand) en die open je steeds. Volgende keer als je dat witte ding ziet: dubbel klikken en de msn messenger die daar in staat naar je Applications op Applicaties map op je harde schijf slepen. En natuurlijk de verwijzing in de dock veranderen zodat voortaan degene op je harde schijf geopend wordt.

Hopelijk een beetje duidelijk voor je.

[quote:5e8af6ae9c="www.project-euh.com"]1) Verwijderen uit de dock is als de snelkoppeling op je bureaublad onder windows weggooien. Om helemaal weg te gooien: open een venster in de finder en ga naar de map Applications of Applicaties (op je harde schijf) en verwijder daar het programma door het in de prullenbak te gooien. [/quote:5e8af6ae9c] Dat heet gewoon Programma's :wink:

[quote:f0d7ae090d]Volgende keer als je dat witte ding ziet: dubbel klikken en de msn messenger die daar in staat naar je Applications op Applicaties map op je harde schijf slepen. En natuurlijk de verwijzing in de dock veranderen zodat voortaan degene op je harde schijf geopend wordt. [/quote:f0d7ae090d]

en hoe doe ik de verwijzing veranderen?

[url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=464291#464291]KLIK[/url]

en die verwijzing verander je door MSN vanuit je Programmamap naar het Dock te slepen.

[quote:cb89ac6785="windowsinthewindow"] Dat heet gewoon Programma's :wink:[/quote:cb89ac6785]

Ah ja, ik werk alleen met engels…

het is gelukt! En volgens mij snap ik nu ook hoe zo'n bestand geinstalleerd moet worden. gewoon slepen naar programma's en vanuit daar weer naar dock slepen, geinstalleerd en in dock geplaatst! toch?

is er een nederlandse plugin voor msn messenger? of gebruikt iedereen een ander programma daarvoor?

Ik gebruik Adium. Die vind ik fijner werken dan de Messenger van microsoft.

http://www.adiumx.com/

Wij gebruiken Proteus. http://www.apple.com/downloads/macosx/email_chat/proteus.html Op dit forum is veel over deze programma's te vinden. Even zoekfunctie gebruiken. Succes!

Nou ik gebruik gewoon MSN Messenger hoor... In het NL helaas niet te verkrijgen maar die vervangers vind ik persoonlijk nogal bagger werken en die 'extraatjes' gebruik ik toch niet :)

[quote:156c587f77="www.project-euh.com"][quote:156c587f77="windowsinthewindow"] Dat heet gewoon Programma's :wink:[/quote:156c587f77]

Ah ja, ik werk alleen met engels…[/quote:156c587f77]
waarom dat???

Bryan, mag je even opmerkzaam maken op [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=38905]dit Sticky[/url] in het Switchers gedeelte van het forum. Staan de antwoorden op al je vragen betreffende install/de-install van software.