Verzenden Apple --> Windows via MSN traag

Ik ben de enigste met een apple thuis, en als ik een bestand van mij af via MSN naar onze windows pc wil versturen duurt het enorm lang. Ik heb zelf MSN for mac en onze gewone pc, de gewone messenger.

Ook naar mensen buiten af met windows messenger duurt het heel lang.

Een andere windows laptop met windows messenger die op ons netwerk draaide en een bestand verstuurde naar onze windows pc met windows messenger deed het gewoon wel met snelheid.

Ligt dit aan het feit dat ik MSN for mac heb? aan mijn livebox verbinding? of kan iemand mij vertellen waar dit wel aan ligt en nog belangrijker hoe ik het kan oplossen?

Surfen, ed gaat allemaal wel prima.

Het lijkt me msn voor mac, probeer het eens via Adium?

of koop een geheugen sticky of kabeltje :stuck_out_tongue:

Usb stick heb ik al, het is gewoon vervelend, als iemand een foto, muziekbestand, word bestand of iets anders wil versturen via MSN.. dat het dan 2 uur duurt terwijl het bestand eigenlijk niet groot is.

&je hebt van die mensen die het dan vervelend vinden om het te mailen…
Ook als ik iets stuur naar hen duurt het trouwens lang.

Is Adium een vergelijkbare msn?

Jah, maar gaat net zo snel (traag) als msn messenger bij mij, je hoeft het niet te proberen denk ik..

Oh jij had het al geprobeerd? het ligt dus aan het feit dat de een windows heeft en de ander mac heeft? Ik heb adium uitgeprobeerd en het duurde idd nog lang, is dit niet op te lossen?

Nee het is niet op te lossen, het ligt aan dat de bestanden eerst naar een aparte server gestuurd moeten worden en dan weer ergens langs ofso, ze kunnen niet direct naar de andere persoon, wat bij windows naar windows beter gaat...

Bummer...

Nu heb 1 nadeel ontdekt van apple :cry: tenzij… als iedereen nou eens Apple neemt, zou het simpeler zijn.
In ieder geval bedankt voor deze verheldering!

hey hallo

het ligt aan het programma msn, en de route.
maar adium en mercury gaan wel degelijk sneller dan msn zelf.
tuurlijk kan er nix tippen aan ichat :slight_smile:

greetzz

[quote:864d449c20="manhattan"]Bummer...

Nu heb 1 nadeel ontdekt van apple :cry: tenzij… als iedereen nou eens Apple neemt, zou het simpeler zijn.
In ieder geval bedankt voor deze verheldering![/quote:864d449c20]Hoezo nadeel ligt aan de Mac? Het is een service van Microsoft…

Excusez-moi.. helemaal waar. Die woorden neem ik terug.. Ik heb ichat op mijn iBook alleen nog niet uitgeprobeerd :sealed: ga ik dat morgen even doen. Nu is het hoog tijd..

Fijne nacht :wink:

Je hebt het over meerdere pc's en een router? Dan heb je dus ook een netwerk en kun je d.m.v een ftp-progje kontakt maken met de gewenste pc en de zaak via het interne netwerk overgooien.

'k heb hetzelfde.. Of ik nu adium, Msn Messenger, Amsn of Mercury Messenger gebruik; Bestansoverdracht gaat overal ongeloooofelijk traag. Als ik windows echter emuleer en een windows-msn gebruik op mn mac gaat het plots veel sneller .. :')

iChat naar iChat gaat natuurlijk het snelst :P

Maar als je het overzenden nou eens via internet doet… zoiets als: http://www.yourfilehost.com/

Misschien is dat een optie?

Dat komt omdat het dan niet via het interne netwerk, maar via een MSN server ergens op internet verstuurt wordt..

Waarom deel je niet een bepaalde map op de Windows pc, dan kan je daar gewoon bestanden heenslepen vanaf je Mac

op Macmiep.nl staat dacht ik wel een how-to

Elke snelheid verbleekt bij het versturen van iChat naar iChat... :wink:

Ik vind het ontvangen van bestanden (van windows naar mac) ook ontzettend traag. Zelfde probleem en dus ook niets aan te doen? Ander msn programma dan msn:mac heeft dus ook geen zin?

[quote:10d2c1c76b="PietjePuk"]Elke snelheid verbleekt bij het versturen van iChat naar iChat... :wink:[/quote:10d2c1c76b]

het is een direct connect verbinding…niet normaal hoe snel!

[quote:b849c0c376="Marcski"]Dat komt omdat het dan niet via het interne netwerk, maar via een MSN server ergens op internet verstuurt wordt..

Waarom deel je niet een bepaalde map op de Windows pc, dan kan je daar gewoon bestanden heenslepen vanaf je Mac

op Macmiep.nl staat dacht ik wel een how-to[/quote:b849c0c376]

Bedankt voor de tip, ik ben me erin aan het verdiepen en ga dat waarschijnlijk doen. Toch blijft het jammer, want ook als klasgenoten die schoolbestanden van hun eigen windowspc of notebook willen sturen is het vervelend.

begrijpelijk, maar msn messenger voor windows is de enige msn-client die direct files ka versturen, elke andere verstuurt het via een msn-server

Misschien een domme vraag, maar waarom heeft Skype daar dan geen last van? Zowel het verzenden van bestanden als webcam gaan via Skype op een prima snelheid! (ook mac-pc)