Video bewerken beginnersvraag?

Hoi iedereen,

Ik heb geprobeerd mijn antwoord al te vinden met de zoekfunctie maar mocht je nog een linkje tegenkomen dan ben ik daar natuurlijk ook heel blij mee. Nu mijn vraag.

Voor mijn studie heb ik een kort filmpje gemaakt op een digitale camera. We hebben een camera gebruikt met zo’n interne DVD brander. Hij zet dus gelijk de beelden op zo’n klein DVD’tje. De camera hebben we vanuit de hogeschool geleend dus die kon ik helaas niet meenemen om thuis het filmpje te bewerken.
Inmiddels ben ik thuis en wil het filmpje gaan bewerken met iMovie vanaf de DVD. Maar zodra ik de DVD in mijn mac stop start automatisch de DVD speler op en kan ik hem enkel bekijken.
Hoe kan ik nu alsnog deze beelden bewerken?
Mocht ik iets duidelijk hebben uitgelegd hoor ik het graag.

Alvast bedankt voor de hulp.

Greetz,

ATT

ExportToQT gebruiken.

http://mpeg2works.com/

[quote:1b2d876838="KarelWillem"]ExportToQT gebruiken.

http://mpeg2works.com/[/quote:1b2d876838]
Dank je voor de tip. Ben nu een demo aan het downloaden (die helaas wat beperking schijnt te hebben). Maar zijn er ook nog oplossingen die geen geld kosten?

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=891440#891440

[quote:d74b84ef8a="Kyokushinkai"]http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=891440#891440[/quote:d74b84ef8a] Ben inderdaad bang dat ik het van de DVD moet rippen maar vind het wel een enorme omweg (eerst die progjes instaleren, uitzoeken hoe ze werken, vervolgens weer importeren en omzetten naar een goede file, enz). Maar er is dus helaas geen ander trucje?

Op zo'n camera zit vaak een soort finalize optie. Daardoor wordt er een DVD van gemaakt met menu. Als je video rechtstreeks van je camera wilt halen kun je volgens mij het beste een firewire camera gebruiken.

Je probleem heeft er vooral mee te maken dat je opgenomen hebt op DVD en de camera niet van school kan lenen om de video op je mac te krijgen (via firewire).

Een redelijk eenvoudige manier om de video van de DVD in één stap naar een bewerkbaar bestand te krijgen is met MPEGStreamclip (en die is nog gratis ook). kijk even voor de laatste versie via www.versiontracker.com

[quote:bd0dc77bd2="Richèle"]Je probleem heeft er vooral mee te maken dat je opgenomen hebt op DVD en de camera niet van school kan lenen om de video op je mac te krijgen (via firewire).

Een redelijk eenvoudige manier om de video van de DVD in één stap naar een bewerkbaar bestand te krijgen is met MPEGStreamclip (en die is nog gratis ook). kijk even voor de laatste versie via www.versiontracker.com[/quote:bd0dc77bd2]

Dank voor je reactie. Het is me hiermee inderdaad gelukt!
Super bedankt voor jullie hulp.

Met mpegstreamclip heb je toch de mpeg2 playback component voor quicktime nodig? En die is weer niet gratis.