Video chat met iChat en Windows-bak

Gezocht op het forum maar niet direct een antwoord gevonden.

Mijn probleem:

Mijn broer in Londen wil chatten met z’n windows pc met ons in Nederland. Ik chat met mijn familie moeiteloos via iChat (vader heeft .mac account, ik heb aan AIM aangemaakt, we hebben beide een Mac).

Skype werkt voor geen meter (schokkerig beeld en continue verbinding verbroken). Daarom heb ik mijn broer aangeraden ook een AIM-account aan te maken.

Gisteren voor het eerst geprobeerd. We kunnen elkaar zien en toevoegen en ik kan binnen iChat ook kiezen voor een video-chat. Dan maken we verbinding met elkaar en krijgen we steeds een verbindingsfoutmelding. We krijgen dus geen contact. Ook als hij mij uitnodigt zie ik zijn oproep en accepteer ik, maar dan ook weer verbindingsfout.

Mijn vraag: hoe fatsoenlijk en stabiel te video-chatten met mijn Windows-broer in Londen???

Ik maak zelf al jaren gebruik van skype en sinds enkele maanden ook van de isight functie... vrienden van mij gebruiken allemaal windows en dat verloopt vlekkeloos. Misschien heeft jou broer geen goede internetverbinding. de verbindingsfout die je tegenkomt, daarbij kan ik je helaas niet helpen.

Kan je met anderen wel videochatten? De foutmelding komt mij namelijk niet zozeer bekend voor als een Mac-PC probleem maar meer als een modem dat roet in het eten gooit. Ik weet dat KPN modems bijv. standaard de poort dicht hebben zitten waar iChat gebruik van wil maken om te videochatten.

[quote:7568bef6c2="Koen van Tongeren"]Kan je met anderen wel videochatten? De foutmelding komt mij namelijk niet zozeer bekend voor als een Mac-PC probleem maar meer als een modem dat roet in het eten gooit. Ik weet dat KPN modems bijv. standaard de poort dicht hebben zitten waar iChat gebruik van wil maken om te videochatten.[/quote:7568bef6c2]

OK, daar zou wel eens een probleem kunnen zitten. We hebben het gisteren bij mijn vader geprobeerd en die heeft een SpeedTouch KPN-modem. Mijn broer beweerd namelijk ook dat Skypen met anderen prima gaat.

Welke poort moet mijn vader open zetten om het werkbaar te krijgen?

Tja, ik weet er verder niet het fijne van, maar het is zeker besproken op ons forum. Een (hele) snelle zoektocht levert dit op bij mij: http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=1207070&highlight=ichat+kpn+modem#1207070 http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=797618&highlight=ichat+kpn+modem#797618

[quote:ad99901156="Koen van Tongeren"]Tja, ik weet er verder niet het fijne van, maar het is zeker besproken op ons forum. Een (hele) snelle zoektocht levert dit op bij mij: http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=1207070&highlight=ichat+kpn+modem#1207070 http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=797618&highlight=ichat+kpn+modem#797618[/quote:ad99901156]

OK veel dank. Ik ga even ceteris paribus proberen met mijn modem vanavond. Als dat werkt dan ligt het dus aan de modem-instellingen van mijn vader’s modem.

Ik kom hier op terug!