videobeelden helderder maken

ik heb met een digicam opnames gemaakt, maar wanneer ik deze importeer in Final Cut Express of In iMovie, is het resultaat veel donkerder dan de beelden op de camera zelf.

Nu ben ik niet ervaren met FC Express, maar is er een snelle manier om de gehele .mov file in 1 keer helderder te krijgen? Ik vrees dat het in iMovie sowieso niet kan…

Hallo, Hoe is de kwaliteit als je de film in je display van je camera bekijkt. Meestal is de kleur in imovie donkerder dan wanneer je exporteerd. M.a.w. Controleer eerst de uitvoer, voordat je de opname (te) licht gaat maken. Mijn ervaring is dat het uiteindelijke resultaat beter is dan in imovie.

In iMovie 4 zit bij "Effecten" de optie "Helderheid en contrast" en ook "Kleuren aanpassen". Daarmee kan je een redelijk resultaat bereiken. Meer licht bij het opnemen is natuurlijk altijd beter.

op de display v.d. camera is het beeld goed. exporteren maakt geem verschil in kwaliteit ik zal eens de helderheid proberen te veranderen in imovie. :?

Ho, stop!

Ik raad je aan om eerst op een TV een preview te bekijken, de luminanties van een Televisie is namelijk hoger dan die van een VGA monitor…