videocamera advies?

Ben op zoek naar gebruiksvriendelijke en en zeker niet te dure camcorder a met kaartje voor mijn dochter (10) die wil experimenteren met filmen en monteren op haar zwarte macbook. Veel nieuws op de markt, heeft iemand iets van advies?

Wat is het maximale bedrag voor deze camcorder?

250? of is dat niet realistisch? het is een verjaarskadootje voor een nerdy/creatief meisje van 10 met een moeder die toevallig gadget freak is.... ;)

voor ongeveer 100 euro heb je al een redelijke camera, rond de 200 euro heb je vaak ook HD beeld.

Ik zelf heb de JVC everio gz ms150
[img]http://static.consumentenbond.nl/CAMCOR/654731_CAMCOR/0/jvc-everio-gz-ms150-large.jpg[/img]
+mooi design
+goede zoom
+goed beeld zelfs is het geen HD

Prijs: 130 euro

Als het ietsje meer mag kosten: [url=http://tweakers.net/pricewatch/301845/sony-hdr-cx250-zwart.html]Sony HDR-CX250[/url] (met optische stabilisatie, en ook goed bij minder licht). Let er bij je keuze ook op hoe makkelijk/moeilijk het is om het materiaal te importeren/bewerken op de Mac. (Goegelen)

Er zijn (pocket) camera's die water-/shock-proof zijn. Aangezien het voor een kind van 10 is misschien ook wel een idee om naar te kijken, zoals bijvoorbeeld: Samsung HMX-W300 ([url=http://www.videocamerashop.nl/product/168929/samsung-hmx-w300.html] €139[/url]) .
Zie ook youtube filmpje: http://youtu.be/ZookQimhstw (filmpje is van het oudere model maar geeft wel het idee weer)

dat ziet er leuk uit, die Samsung (de prijs ook), is dat makkelijk aan te sluiten op je mac?

De Sony HDR-xx190 - 220 camera's zijn goede camera's voor weinig.

Samsung camera's nemen op in .MP4 (H264) video bestanden. Wat zeker goed werkt op een Mac. En deze camera sluit je aan via een usb aansluiting (en ook opladen via usb).
[img]http://cdn-static.cnet.co.uk/i/c/rv/e/digitalcameras/samsung/hmx-w300/samsung-hmx-w300-ports.jpg[/img]

Wij hebben iets dergelijks; een Kodak SportstPlay.

Filmt in full HD, fotografeert met 5 Mp.
Is stof- en waterdicht. En schokbestendig (heel fijn met kinderen).
Is lekker handzaam en ligt fijn in de hand.

Filmt gewoon op SD-kaart, en leest rechtstreeks of vanaf kaart op de Mac in.

[img]/uploads/community/8c9ae4eed8384c9900600eca3e2f62c310b4f854_0.png[/img]

En wat is handige starters software voor editen naar jullie mening? iMovie? Of slaat dat nergens op met MP4tjes? Mijn moeder raadt Final Cut Pro aan maar dat lijkt me helemaal wat heavy. Denk voor die waterproof Samsung te gaan, of iets in die trant. Is wel zo handig voor experimenten die mijn dochter ongetwijfeld gaat houden.

iMovie is een goede beginnende start voor het maken van filmpjes en de basis met het editen als je Dochter.

iMovie is een prima optie (aanrader), zeker voor kinderen/starters, en iMovie kan zonder probleem mp4 importeren. iMovie wordt al meegeleverd op iedere mac, afhankelijk van hoe oud de versie is die je nu hebt zou je er wel voor kunnen kiezen om naar de laatste versie van iMovie te kopen/upgraden (€13 in de Appstore), die laatste versie heeft ook leuke features zoals eenvoudig film trailer maken, thema's, effecten, graphics, etc.

Ik zou het afraden om met Final cut te beginnen. Final cut wordt pas interessant als je structureel mogelijkheden in iMovie te kort komt.
Gewoon met iMovie beginnen, wil je later meer, kan je altijd nog overstappen.

[quote=Dahlia url=http://www.onemorething.nl/community/topic/videocamera-advies#post-2494415 time=1354397141] Denk voor die waterproof Samsung te gaan, of iets in die trant. Is wel zo handig voor experimenten die mijn dochter ongetwijfeld gaat houden.[/quote] Kijk en vergelijk eens op deze site voor een camera : http://www.v-nix.nl/camera-activiteit-home-video

[img]/uploads/community/6eadae0940cdab11b7b11594a5dd8617ee5025f7_0.jpg[/img]

.

[quote=Dahlia url=http://www.onemorething.nl/community/topic/videocamera-advies#post-2494415 time=1354397141]En wat is handige starters software voor editen naar jullie mening? iMovie? [/quote]
Ja. Mijn kleindochter heeft (zonder hulp) hele leuke filmpjes gemaakt met iMovie. Die filmpjes waren gemaakt met een mobiele telefoon.

wij hier hebben ALLEEN MAAR slechte ervaringen met Samsung........en als je dan protesteert in een winkel dat het toch niet kan dat (in het laatste geval bij ons) een TV na 3 jaar al zodanig kapot is dat er niks meer aan te doen is.......krijg je als antwoord "ja het is waar,bij Samsung gebruiken ze onderdelen van slechtere kwaliteit"

Dit is dus geen bewering van mij maar van de verkoper van een nieuwe TV..........dus wat die opmerking waard is weet ik niet........ik weet alleen dat die TV na DRIE jaar kapot was.
Het hele verhaal van die TV
Gekocht.....na een paar uur kapot......hersteld aan huis....na twee dagen weer kapot.......Nieuwe gekregen en die hield het toch echt drie jaar vol......