Videocassette naar DVD

Dag mensen,

Heeft er iemand van jullie ervaring in het overzetten van de oude videocassetten naar digitale bestanden om ze vervolgens op DVD-schijfjes te branden? DVD’s branden lijkt me kinderspel, maar van dat digitaliseren heb ik geen kaas gegeten!

Ik veronderstel dat je een apparaat moet kopen en deze aansluiten aan je computer…
Op het internet vind ik niet zo bijster veel informatie of ik begrijp de uitleg niet.

En het is altijd handig als het via de mac kan en met behulp van een deskundig persoon voor de uitleg!

Ook heb ik gelezen dat de videokaart het moet aankunnen.

Ik beschik zowel over een Macbook (PRO) als een Acer, dus gelijk welke software/ hardware vereisten zijn haalbaar.

Dank bij voorbaat!

Je hebt bijna alles al op je Mac staan. 't Enige dat je nog nodig hebt is een kastje dat analoog audio/video signaal om kan zetten naar een digitaal signaal. [url=http://store.apple.com/nl/go/product/TW129]Dit kastje[/url] van Elgato kan dat bijvoorbeeld. Met scart of RCA (tulp) sluit je de videorecorder aan, via USB gaat 't je Mac in. Je laadt je videotapes 1 op 1 in op de Mac, bewerkt ze eventueel in iMovie en brandt ze vervolgens met iDVD.

Dat is inderdaad een mogelijkheid , er zijn veel verschillende kastjes, wil je naast VHS /HI8 ook live TV op je Mac bekijken en opnemen dan is de [url=http://www.a-mac.nl/amac/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,486/category_id,24/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/]Elgato EyeTV 250 Plus[/url] een optie. [size=7:ffc76a1e5e]De EyeTV 250 Plus heeft een ingebouwde hardware encoder voor het comprimeren van audio en video signalen naar MPEG-1 en MPEG-2 formaat. De Mac blijft hierdoor vrij voor andere taken. Dit betekent dat ook op minder krachtige Mac's hoge kwaliteit video opnamen gemaakt kunnen worden. MPEG-2 is een hoge-kwaliteits video compressie standaard die de basis vormt voor DVD's en digitale televisie. [/size:ffc76a1e5e] Er lopen verschillende draadjes over dit onderwerp op dit forum, zoals o.a [url=http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=160903&postdays=0&postorder=asc&start=0]Hoe analoge video te importeren?[/url]

OK, dankjewel voor de uitleg en die link!