Videokaart MBP 15" mid 2010

Hallo,

Wie weet waar deze kaart precies te vinden is in deze MBP Intel Core i7 2,66? Dan kan ik kijken of deze goed gemonteerd is.
Het probleem is namelijk dat sinds kort mijn beeldscherm flikkert als ik typ of wat dan ook doe op mijn trackpad. Sterker: hij doet het nu ook als ik niets aanraak.... Het is nu gewoon echt erg.

Zie [url=http://reviews.cnet.com/8301-13727_7-20014261-263.html?tag=mncol] Graphics update causing flickering, problems with Flash video?[/url]

Die kaart zit vast op het moederbord. Dus als-ie loszit, kun je er niks aan doen. Behalve dan naar de dealer ermee.

Maakt het trouwens uit of de Intel-kaart of de NVidia-kaart in gebruik is?

Het heeft helaas niets met Flash te maken, want ik heb het ook zonder dat Flash actief is. Maar ik zal PRAM zappen en SMC doen in ieder geval.

Hoe weet ik welke kaart er in gebruik is?

[quote=Hansi2124 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/videokaart-mbp-15-mid-2010#post-2059271 time=1285258895]Hoe weet ik welke kaart er in gebruik is?[/quote]
http://codykrieger.com/gfxCardStatus/

Dank voor de link.
Het maakt niets uit welke kaart ik selecteer. Het scherm blijft flikkeren.

Dan lijkt het me eerder dat de connector van het beeldscherm loszit of kapot is. Maar check voor de zekerheid nog even of dat geflikker ook te zien is vanuit een schoon gebruikersaccount en/of als je van dvd opstart.

Pram reset en smc hebben niet geholpen. Ander account ook niet. Nu ben ik bezig met de applehardwaretest. Daar is hij nog wel even mee bezig, want ik doe de uitgebreide. Ook dan flikkert het beeldscherm.
Kan ik zelf bij die kabel om te controleren of moet ik daarvoor bij de apr (mediamarkt arena) zijn?

Mediamarkt heb je niet zoveel aan. Deze kunnen deze hooguit aannemen en opsturen naar Apple.

Ik zou even bellen met Apple en dan vragen of je bij een Apple Reseller terecht kan. Anders zal het gewoon opsturen/opgehaald worden naar Apple.

Ik heb deze mbp bij mediamarkt arena gekocht, dus daar moet ik ook naar toe, lijkt mij. Daar hebben ze een eigen afdeling van Apple.

Zo, de AHT is uitgevoerd, maar geen problemen gevonden.
Maar die connector: is dat zo gepiept (eventueel zelf en anders bij MM) of moet de MBP daar echt voor naar de TD?

Edit: het lijkt nu minder frequent dan een uur geleden. Misschien is dat toeval?
Edit 2: het is weer helemaal terug :-(

Ik zou gewoon terug gaan en naar de TD laten sturen, Zeker nu er nog garantie op zit.
Bij de MM doe ze waarschijnlijk niks.

[url=http://www.ifixit.com/Guide/Repair/Installing-MacBook-Pro-15-Inch-Unibody-Mid-2010-Display/3103/1]Hier[/url] kan je zie hoe het eventueel zelf zou moeten.
Gaat met name om blz. 5

Dank voor de link. Ik heb inmiddels al veel berichten op [url=http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1807105&start=825&tstart=15]Apple discussions[/url] gelezen. Dit gaat terug tot de Macbook Pro van 2008.
Een oplossing die wordt gegeven is om alles opnieuw te installeren. Bij die gebruiker is het daarna niet meer voorgevallen.
Maar weer een ander heeft het over het vervangen van het moederboard en daarna ook geen probleem meer gehad.

Vanmorgen afgegeven bij MMArena. Ben hem ongeveer 3 weken kwijt. Ik zal het laten weten wanneer ik hem terug heb wat er gerepareerd is.

Ik heb mijn Macje vandaag weer opgehaald. Had op 3 a 4 weken gerekend, maar het werden er dus nog geen 2....
Het moederbord is vervangen (zonder kosten: garantie) en ik ga ervan uit dat hiermee het probleem is opgelost. Time will tell.....

Helaas :-(
Na 1 dag te hebben gebruikt, werd mijn scherm ineens flets en later ook weer een flikkerend scherm.

Morgen maar weer terug naar MM....

Weten ze zeker dat het in het moederbord zat?

Ik bang van niet namelijk...:ftim:

Ik heb geen idee.
"het moederbord is vervangen" is het enige wat ik te horen kreeg als zijnde reparatie.

Het lijkt me verstandig aan te geven dat ze er beter een nieuw scherm of backlight in kunnen zetten. Mits dat onder garantie valt...

Even met het risico dat het eerder al gevraagd is: heb je wel eens gecontroleerd of het alleen je backlight of backlight+beeld of alleen beeld is wat uitvalt?

Tip: schijn met een felle lamp op je scherm, heel dichtbij. Als je op dat punt vaagjes je beeld kan onderscheiden is het alleen je backlight.

Dat begrijp ik even niet. Moet dat met de helderheid op stand 0?